Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F - w ktorym miejscu wzmocnienia dachu?

Featured Replies

Napisano

Poczytalem troche, znalazlem szyberdach w przystepnej cenie, wymiary to ok 80x40cm. Ma ktos zdjecie wnetrza dachu bez podsufitki? Chce zobaczyc, czy mi sie owe okno zmiesci (niebardzo mam kiedy rozebrac auto, a chcialbym kupic szyberdach bo jest okazja). Czy moze on byc montowany centralnie miedzy slupkami bocznymi, czy jest tam jakies wzmocnienie? Mozna ew wyciac jedna poprzeczke wzmocnienia dachu, jesli tak glupio wyjdzie, ze szyberdach popadnie w to miejsce?

Napisano
  • Autor

Nikt nie poratuje zdjeciem lub dobra rada?

Napisano
  • Autor

> Mam tylko takie ujęcie z mojego kombi:

Wielkie dzieki! Przydaloby sie znac jeszcze wymiar jaki max szeroki szyberdach wejdzie w ten daszek. No ale juz widze, ze bede musial raczej wyciac jedno wzmocnienie, to cienkie. Mysle, ze jesli wstawie w to miejsce szyberdach, nie powinno sie nic zmienic. Jak sadzicie?

Napisano

> Wielkie dzieki! Przydaloby sie znac jeszcze wymiar jaki max szeroki

> szyberdach wejdzie w ten daszek. No ale juz widze, ze bede

> musial raczej wyciac jedno wzmocnienie, to cienkie. Mysle, ze

> jesli wstawie w to miejsce szyberdach, nie powinno sie nic

> zmienic. Jak sadzicie?

Z tego co pamiętam szyberdach w mojej budzie htb jest przykręcony do tych właśnie poprzecznych wzmocnień (o ile mówimy o tym samym). W sedanie nie powinno być inaczej. Najlepiej przejść się na najbliższy szrot i znaleźć ładnego sedana z odpowiednim dachem i przyjrzeć się jak jest wykonany. Jeśli w Twojej budzie nie będzie perforacji pod śruby mocujące szyberdach raczej taka wycieczka będzie nieunikniona. Najlepiej zwymiarować otwory na gotowym modelu.

A co wzmocnień i cięcia - o ile ich układ na Twoim dachu byłby inny od tego z szyberdachem i nie obyłoby się bez modyfikacji lepiej powstrzymaj się od montażu. Szkoda, że nie mam fotek uszkodzeń swojego dachu po dzwonie - kapitalnie było widac jak deformacje zaczynają się tuż za ostatnim końcowym wzmocnieniem.

Pozdrawiam!

Napisano

U mnie jest niefabryczny WEBASTO...do jego zamontowania trzeba bylo wyciac cale pierwsze wzmocnienie. Zadnych efektow ubocznych nie zauwazylem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No tak, ale pewnie masz fabryczny szyberdach? Do zalozenia takiego potrzebna jest idealnie wycieta dziura i ladnie zagieta blacha po obwodzie otworu frown.gif U mnie w nieoryginalnym bede chyba zmuszony ciac, tak jak to mowi Kolega Marys wzmocnienia... Pytanie, czy zmieszcze tam na szerokosc 80cm okno wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.