Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w kabinia - część 3. (już nie daję rady...)

Featured Replies

Napisano

No to jestem w coraz większej rozpaczy... frown.giffrown.giffrown.gif

1. nagrzewnica - ciekło - naprawione ok.gif

2. rozszczelnienie spawu w górnym lewym rogu szyby przedniej - mokry dywanik pasażera - załatane nie leci (na wiosnę blacharz) ok.gif

I TERAZ !!!!

3. mokro pod dywanikiem kierowcy - bardzo trudna lokalizacja, początki mokrego znalezione za pedałami, wyżej nie sięgam...może w poniedziałek spróbuję... sciana.gif

woda wyraźnie dostaje się zza pedałów...macie jakieś opcje? ja naprawdę nie mam już siły...niedługo zacznę odcinać czarne wygłuszenie żeby zlokalizować skąd teraz !!!!...jeśli nie znajdę to ściągam deskę rozdzielczą...nadkole...cokolwiek...

czy może woda dostaje się z komory silnika? może rynienki wokół szyby przedniej odprowadzają ją nie tam gdzie potrzeba...może gdzieś pod błotnikiem lewym leci??? swieca.gif

jak tak dalej pójdzie to kropek zgnije....albo prędzej go sprzedam banana-wave.gif...chociaż nie chciałbym bo za dużo czasu nad nim siedzę i nie chcę się łatwo poddawać... angryfire.gif

POMOCY niewiem.gifniewiem.gifniewiem.gif

Napisano

Witam!

A mnie w P2FL ciekło na dywanik z powodu źle spasowanych drzwi- czego nie było "na oko" widać i jeszcze winił "szew" uszczelki drzwiowej przy progu, był za gruby i tamtędy woda się dostawała oslabiony.gif

Do tego sprawdziłbym na Twoim miejscu drożność kanalików odpływowych w drzwiach, tam też może być problem waytogo.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Witam!

> A mnie w P2FL ciekło na dywanik z powodu źle spasowanych drzwi- czego

> nie było "na oko" widać i jeszcze winił "szew" uszczelki

> drzwiowej przy progu, był za gruby i tamtędy woda się dostawała

> Do tego sprawdziłbym na Twoim miejscu drożność kanalików odpływowych

> w drzwiach, tam też może być problem

> Pozdrawiam

na pewno sprawdzę... jednak któryś z kolegów, mówił coś o sprzęgle...teraz nie pamiętam a szukajka nie działa....

czy pod błotnikami są jakieś kanaliki odpływowe?

coś mi się wydaje, że tej walki nie wygram...

mam nadkola a woda zaczyna lecieć w górnej części nadkoli od wewnątrz...powiedzcie mi czy mogę odkręcić tą okrągłą puszkę (wybaczcie nie wiem jak to sie nazywa) przymocowaną do ścianki wewnątrz komory silnika ???

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie, czy odpływy z podszybia masz drożne? Ja jak kupiłem swojego, to były tak zapchane, że w jednym zaczęły jakieś roślinki kiełkować sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie, czy odpływy z podszybia masz

> drożne? Ja jak kupiłem swojego, to były tak zapchane, że w

> jednym zaczęły jakieś roślinki kiełkować

wiesz co te odpływy to w ogóle olać i podpalić....dlaczego one nie są dłuższe, przymocowane do ścianki ??

co do drożności - tak są drożne, jednak woda leci po tylnej ściance komory silnika zaraz obok wspomnianej okrągłej puszki niewiem.gif

Napisano
  • Autor

radźcie panowie gdzie są rynienki w mk2...czy jedyne są w podszybiu?? czy może nie????

Napisano

> radźcie panowie gdzie są rynienki w mk2...czy jedyne są w podszybiu??

> czy może nie????

moze tak poza tematem a moze cos pomoge...

w cc/sc w okolicach pedałów była przelotka w scianie grodziowej silnika min. do przeciagniecia kabli z komory silnika do kabiny, z góry mowie nie wiem jak jest w PII ale moze ggyby cos takiego tutaj było to moze przez to sie leje??

Napisano
  • Autor

> moze tak poza tematem a moze cos pomoge...

> w cc/sc w okolicach pedałów była przelotka w scianie grodziowej

> silnika min. do przeciagniecia kabli z komory silnika do kabiny,

> z góry mowie nie wiem jak jest w PII ale moze ggyby cos takiego

> tutaj było to moze przez to sie leje??

jakaś napewno być musi...sprawdzę to a w najgorszym wypadku po raz 3 w tym miesiącu ściągnę deskę rozdzielczą...

Napisano
  • Autor

w p2 te kable idą wyżej...wydaje mi się, że tam jest sucho ale nie wiem tego na 100%...myślę, że nie pomoże nawet zdjęcie deski rozdzielczej...chociaż...ja już naprawdę nie daje rady, mechanicznie mailna a samie pierdoły się czepiają....

Napisano
  • Autor

No to uszczelniłem dwa korki - jeden od wiązki przewodów a drugi od linki gazu...

przez korek gdzie idą kable migacza też nie leci, jeśli to nie będzie to to zostaje serwo i ewentualnie sprzęgło....tylko tam może jeszcze cieknąć do wewnątrz oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.