dieselbravo Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 szukałem używanych soczewek valeo a znalazłem bravo JTD, rocznik 2000, import belgia, uszkodzony niegroźnie tył, ma pukniętą klape bagażnika, zderzak i (tak rogiem poszło..) lewą lampe tylną. dałem 17800 (nie wiem mi sie opłacało) miałem foto uszkodzenia zrobić ale naprawa jest wliczona w auto-kredyt (niestety... ) i auto jest już robione. mam pytanie takie, silnik co może.. 20 raz jak sie odpala to podsakuje jakby miało go wyrwać z mocowań, nie odpala w tej sytuacji, po kolejnym rozgrzaniu wszysko ustępuje, może ktoś sie spotkał z czymś takim ? zastanawiam sie z kąd te drgania sie biorą intensywne EDIT: kolor mi nie pasi , no ale trudno ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 co ty żeś qpił? poka jak to wygląda... ja sądzę że właściciel miał dość jtd i postanowił je rozwalić a kase z ubezpieczenia wydał na coś benzynowego o pojemności 1600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > co ty żeś qpił? okazja nie, chciałem JTD to mam > poka jak to wygląda... jak wyklepią to zrobie foto > ja sądzę że właściciel miał dość jtd i postanowił je rozwalić a kase > z ubezpieczenia wydał na coś benzynowego o pojemności 1600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 jaka wersja, jaki kolor? starego będziesz sie pozbywał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > jaka wersja, jaki kolor? > starego będziesz sie pozbywał? czytej dokładniej newsy "srebro metalic" - podpis TD poszedł w rozliczeniu klima jest , abs, 2 poduchy Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > klima jest , abs, 2 poduchy ja sie pytam jaka wersja fucktycznie kolor nie teges teraz się zacznie... dizel + komputer = awaria przepływki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > ja sie pytam jaka wersja 100 hlx > fucktycznie kolor nie teges ja chciałem grafit albo taki granat jak byłe TD > teraz się zacznie... dizel + komputer = awaria przepływki Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > 100 hlx idź sprawdź jeszcze raz, bo w to akurat nie uwierze Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > idź sprawdź jeszcze raz, bo w to akurat nie uwierze co? tak mam napisane w belgijskiej umowie "fiat bravo 1900 JTD 100 HLX" na aucie nie ma oznaczeń, nie ma wogóle tyłu... narazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > co ty żeś qpił? bardzo dobry wybor! > poka jak to wygląda... mo wlasnie > ja sądzę że właściciel miał dość jtd i postanowił je rozwalić a kase > z ubezpieczenia wydał na coś benzynowego o pojemności 1600 ty sie nie znasz i masz padake na gaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > co? > tak mam napisane w belgijskiej umowie > "fiat bravo 1900 JTD 100 HLX" > na aucie nie ma oznaczeń, nie ma wogóle tyłu... narazie raczej nie było takiej wersji... jak już to 105 sx lub gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 nie wiesz może co to może być z tym ostrym skakaniem silnika przy odpalaniu ??? mechanik chce mi pół silnika rozbierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > szukałem używanych soczewek valeo a znalazłem bravo JTD, rocznik > 2000, import belgia, uszkodzony niegroźnie tył, ma pukniętą > klape bagażnika, zderzak i (tak rogiem poszło..) lewą lampe > tylną. > dałem 17800 (nie wiem mi sie opłacało) > miałem foto uszkodzenia zrobić ale naprawa jest wliczona w > auto-kredyt (niestety... ) i auto jest już robione. > mam pytanie takie, silnik co może.. 20 raz jak sie odpala to > podsakuje jakby miało go wyrwać z mocowań, nie odpala w tej > sytuacji, po kolejnym rozgrzaniu wszysko ustępuje, może ktoś sie > spotkał z czymś takim ? > zastanawiam sie z kąd te drgania sie biorą intensywne > EDIT: kolor mi nie pasi , no ale trudno ... Super autko! Co do oplacalnosci to ja mialem za tyle na gotowo z robocizna i wszystkimi oplatami wlacznie z rejestracja i ubezpieczeniem. Mysle ze wyprawa na egzaminer rozwieje twoje watpliwosci i wszystko bedzie jasne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > nie wiesz może co to może być z tym ostrym skakaniem silnika przy > odpalaniu ??? > mechanik chce mi pół silnika rozbierać a na kompie nic nie widać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > bardzo dobry wybor! > ty sie nie znasz i masz padake na gaz masz racje... nie rozumiem czym kiedują się ludzie qpując ten silnik nie znam się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 Dosc ciewkawy objaw! stawiam na zle ustawienie kompa ale nie wiem egzaminer powinien odpowiedziec ! Moze jakis blad lapie! Wymieniales wszystkie plyny i filtry?? Jaki przebieg??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > jak już to 105 sx lub gt dzisiaj znalazłem rano cennik 2001 od dealera fiata i tam m.i. było ... "Fiat Bravo JTD 100 SX" (se chciałem luknąć na ceny nowych w 2001) ??? ja tam nie wiem jak to jest już z tymi wersjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 jtd mają coś takiego w sobie, że ludzie zanim nimi pojeżdża muszą je wpierw wyklepać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > masz racje... nie rozumiem czym kiedują się ludzie qpując ten silnik > nie znam się... Jak sie przejedziesz to zmienisz zdanie! sprzedasz ta zapalniczke! i kupisz JTD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > Super autko! Co do oplacalnosci to ja mialem za tyle na gotowo z > robocizna i wszystkimi oplatami wlacznie z rejestracja i > ubezpieczeniem. no nieźle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > jtd mają coś takiego w sobie, że ludzie zanim nimi pojeżdża muszą je > wpierw wyklepać wole bite JTD niz jakis tam piecyk gazowy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > Jak sie przejedziesz to zmienisz zdanie! sprzedasz ta zapalniczke! > i kupisz JTD! jeździłem ujdzie... mając zatyczki w uszach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > Dosc ciewkawy objaw! stawiam na zle ustawienie kompa ale nie wiem > egzaminer powinien odpowiedziec ! Moze jakis blad lapie! > Wymieniales wszystkie plyny i filtry?? Jaki przebieg??? nie byłem jeszcze na kompie, wymienione są filty i płyny , ale bez oleju narazie bo wg. książki była lana selenia 3 miechy temu, ma nabite równo 100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > wole bite JTD niz jakis tam piecyk gazowy! wole bipowera niż pękający szpachel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 A jak tam pasek, rozrzad, rolki??? Wymienione, jak tak to kiedy?? Pisze cos jeszcze w książeczce!?? Musowo na egzaminer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > no nieźle no nie powiedziałbym... nie wspomniał o bananowym torze jazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > wole bipowera niż pękający szpachel wole pekajacy szpachel niz smród LPG w garażu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > no nie powiedziałbym... > nie wspomniał o bananowym torze jazdy nie znasz sie Bartuś! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 > A jak tam pasek, rozrzad, rolki??? Wymienione, jak tak to kiedy?? > Pisze cos jeszcze w książeczce!?? > Musowo na egzaminer! rozrząd ma niby iść 60 tyś. (z czego wiem..) no i wpisana jest wymiana przy 69tys. ja z tą ksiązką musze do dilera podjechać bo coś mi nie pasi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > wole pekajacy szpachel niz smród LPG w garażu!!! jedyny smród w garażu to mój H2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > nie znasz sie Bartuś! fakt znowu nie wiem czemu to jest normą u ciebie nie znam się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 > jedyny smród w garażu to mój H2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuki Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 ja bym tam z rozbieraniem silnika się wstrzymał - jak furex będzie gotowy powozisz się nim, pojedziesz na exama i zobaczymy co pokaże. jeśli coś nie związane z elektryką to ja raczej bym się udał w kierunku Dąbrówki małej do dizelserwisu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > ja bym tam z rozbieraniem silnika się wstrzymał rozbierać silnik chce mechanik co sie na fiacikach nie zna, więc napewno obejdzie sie bez tego.. > udał w kierunku Dąbrówki małej do dizelserwisu... no sprawdze ich Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselbravo Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 sie dowiędziałem że w niektóry krajach bogatszej europy JTD był konfigurowany z wersją wyposażenia HLX (i podobno jeszcze to nazywali SLX) nie wiem o co już chodzi z tymi wersjami, ogólnie mam wersje SX . na znamionowej mam nabity kod silnika : B 4.000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 w UK JTD występowały w wersji SX, ale jak wiemy były GT, trofeo etc... mismasz z tymi wyposażeniami silnik 105 koni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zan Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > nie wiem o co już chodzi z tymi wersjami, > ogólnie mam wersje SX . olej to, najwyżej Patre ze swoim HLX, będzie Ci dogryzał, najważniejsze, aby jeździł jak JTD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > najwyżej Patre ze swoim HLX, będzie Ci dogryzał, gwoli ścislości - patre to co najwyżej stał na parkingu obok hlx Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > gwoli ścislości - patre to co najwyżej stał na parkingu obok hlx poka swoje hlx... może jeszcze znaczek cały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > gwoli ścislości - patre to co najwyżej stał na parkingu obok hlx GT rulezz!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > GT rulezz!!! dizel i gt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > dizel i gt... Jak juz co to diesel! Stosiedemdziesiatdziewiec razy lepszy od twojej zapalniczki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > Jak juz co to diesel! > Stosiedemdziesiatdziewiec razy lepszy od twojej zapalniczki! w kolejce do serwisu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > w kolejce do serwisu... .. . na bezplatne mycie i odkurzanie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > .. . na bezplatne mycie i odkurzanie! z litości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > z litości... ... a raczej obowiazku jeszcze nawoskuja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > ... a raczej obowiazku jeszcze nawoskuja! uważali na szpachel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xsander Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > uważali na szpachel? Ty znowu swoje , idz lepiej spradzic czy ci z zaplniczki gaz nie uchodzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patre Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > Ty znowu swoje , idz lepiej spradzic czy ci z zaplniczki gaz nie > uchodzi! nie ma takiej mozliwości eot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.