Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym kleić maty wygłuszające

Featured Replies

Napisano

Zbieram się do wygłuszenia drzwi w Bravce. Będę stosował miękkie maty bitumiczne. Czym to kleić? Jest jakiś specjalny klej? Gdzie go kupić?

Napisano

jak nie kupiłeś jeszcze mat to kup se lepiej taśme dekarską

dużo lepsza niż maty a zimą sie nie kruszy a maty potrafią sie kruszyć

Napisano
  • Autor

> jak nie kupiłeś jeszcze mat to kup se lepiej taśme dekarską

> dużo lepsza niż maty a zimą sie nie kruszy a maty potrafią sie

> kruszyć

Nie kupiłem jeszcze. Poważnie ta taśma lepsza? Gdzie ją można kupić i ile potrzeba ? Mnie zależy tylko na tym, żeby mi nie trzeszczała tapicerka drzwi.

Napisano

Tapicerka i tak bedzie trzeszczec.

A co do taśmy to jak najszersze kawałki.

Ja dwa lata temu zrobiłem z 10cm i tragedia.

W lato sie jakis 1cm osbunela do dołu,a ostatnio w zime agladałem i sie gdzieniegdzie odkleiła sick.gif

Napisano
  • Autor

> Tapicerka i tak bedzie trzeszczec.

> A co do taśmy to jak najszersze kawałki.

> Ja dwa lata temu zrobiłem z 10cm i tragedia.

> W lato sie jakis 1cm osbunela do dołu,a ostatnio w zime agladałem i

> sie gdzieniegdzie odkleiła

Z tego co mowisz to nie warto stosować taśmy, lepiej matę albo wogóle dać sobie z tym spokój...

Napisano

http://www.allegro.pl/item334765913_tasma_uszczelniajaca_dekarska_10_m_x10_cm_f_vat.html

taka a tu ktoś ma po 38

http://www.allegro.pl/item332771176_tasma_uszczelniajaca_dekarska_tytan_aluminiowa.html

ja odrazu kupiłem 4sztuki bo boczki też wygłuszałem kup se najlepiej z 2 i zobaczysz ile zrobisz niewiem ile zakładasz kasy na wygłuszenie ale napewno warto

Napisano

niech na CAR AUDIO zapyta co lepiej tam wiekszość mu doradzi taśme widocznie jak sie odklejiła to fuszere zrobił a nie wygłuszył

Napisano

> widocznie jak sie odklejiła to fuszere zrobił a nie wygłuszył

Ta dla siebie fuszerke.Kolega sie nie zna to sie nie wypowiada.

I pierwszy i ostatni raz zrobiłem to tasmą dekarska panie fachowcu.

Wszystko odtłuszczone i opalarka brane.

I nie wieze ,ze kazdy ma tip top.

Jak pod czarnym plastikiem,czy blacha na słoncu nagrzeje sie do ponad 30* C.A tasma jest mieciutka.To zaczyna spływac po pionowych drzwiach.Zauważ nawet ze na dachach w słoncu lekko opada.

Napisano

> Zbieram się do wygłuszenia drzwi w Bravce. Będę stosował miękkie maty

> bitumiczne. Czym to kleić? Jest jakiś specjalny klej? Gdzie go

> kupić?

dlaczego miekkie?

twarde app te po 5 zł / szt sa samoprzylepne, po podgrzaniu trzymają jak głupie. I WCALE nie są mniej plastyczne od tych miekkich (po podgrzaniu:) ) Miałem twarde i miekkie w rekach... stwierdziłem ze nie warto przepłacać.

gdzie kupic? w Krakowie na krzyzowce wielickiej i nowohuckiej masz sklep centrum car audio obok secesji. Są na allegro, wysyłają paczuszki.

Maty to nie ściema, słychać różnicę na korzyść, ale jak Ci sie telepie zawiecha to żadna mata i tak nie pomoże grinser006.gif

jak Ci skrzypi tapicerka to leć po tłustego plaka i wpsikuj w szczeliny wink.gif jeszcze lepsze jest natłuszczacz (czernidło w spreju) do opon zlosnik.gif]]

Myślisz, że dlaczego każde auto na giełdzie jest wyplakowane, łącznie z silnikiem??? zeby.GIF:D

Napisano

maty wygluszajace juz maja na sobie nalozony klej-eystarczy je tylko podgrzac przed nalozeniem. Aha i nie rozumiem dlaczego ludzie polecaja jakies srodki do okladania kominow-te tasmy dekarskie, skoro w car audio stosuje sie maty wygluszajace-po to w koncu sa produkowane

Napisano

> Tapicerka i tak bedzie trzeszczec.

> A co do taśmy to jak najszersze kawałki.

> Ja dwa lata temu zrobiłem z 10cm i tragedia.

> W lato sie jakis 1cm osbunela do dołu,a ostatnio w zime agladałem i

> sie gdzieniegdzie odkleiła

Tapicerka będzie trzeszczeć 270635636-JUMP2.gifscrewy.gif Jak masz spinki pourywany to pewnie będzie. Zanim przyklejasz tamę musisz ogrzać to miejsce gdzie przyklejasz. Ja robiłem zimą suszarką i trzymają się do dzisiaj. po przyklejeniu taśmy też musisz ją podgrzać i docisnąć. NBa parę drzwi wystarczy ci rolka 10 cm * 10 m.

Napisano

Ja zrobiłem taśmą dekarską. wykorzysrtałem, w lato ciepły dzień, kawałki taśmy czarną stroną na kilkanaście minut na słoneczko i takie rozgrzane kleiłem (oczywiście wcześniej docinałem do wymiaru). Uzywałem tasmy 25 cm szerokości, nic sie nie odkleja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.