Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

paliwo w oleju Astra F 1.6 16V 95r

Featured Replies

Napisano

Witam.Może ktoś mi pomoże z moją astrą 1.6 16v 95r.Po krótce opowiem że miałem robiony kompletny remont silnika-napewno dobrze zrobiony(mój bardzo dobry kolega który robi remonty od lat).Jest sprawa tego typu że paliwo dostaje się do silnika.Remont silnika zrobiony był z tej samej przyczyny - bęzyna w oleju.Nierówno pracuje na wolnych obrotach,tak jakby miał za dużą mieszankę paliwa podawaną przez wtryski.Samochód nie posiada gazu.Nie ma błędów na kompie.Czy można sprawdzić lub ustawić mapę wtrysku,gdzieś coś takiego czytałem,może ktoś z takim przypadkiem się spotkał.Za wszelkie podpowiedzi z góry WIELKIE DZIĘKI

Pozdrawiam

Napisano

Możliwoiści:

1. wtryski lub wtrysk leje / przepuszcza. Wyjąć wtryski, podłączyć "pozaustrojowo" i zobaczyć

2. niewłasciwe ciśnienie paliwa w listwie wtrykowej - regulator ciśnienia. Sprawdzić ciśnienie

3. dziurawa membrana w regulatorze ciśnienia paliwa, paliwo leje sie do kolektora ssącego. Odłączyć wężyk podciśnieniowy od regulatora (można na pracującym silniku) i zobaczyć czy nie sączy się benzyna.

A napewno za dużo benzyny dostaje? był na analizatorze spalin? A może tylko sonda lambda niedomaga, ale to jak rozumiem już zostało sprawdzone.. Dla pewności zmierzyć co sonda pokazuje.

Napisano
  • Autor

Napewno bęzyna przedostaje się do oleju,płynu chłodzącego nie ubywa.Jak zmierzyć tą sondę,tylko że komputer błędów nie pokazuje

Napisano

> Napewno bęzyna przedostaje się do oleju,płynu chłodzącego nie

> ubywa.Jak zmierzyć tą sondę,tylko że komputer błędów nie

> pokazuje

"Komputer" wcale taki mądry nie jest. Pojedź lepiej na analizator spalin..

A sprawdzałeś pozostałe ?

Sondę sprawdza się najlepiej oscyloskopem, ale można też miernikiem uniwersalnym, woltowmierzem. Przy ciepłym silniku napięcie między przewodem sygnałowym sondy a masą powinno oscylować (zmieniać się) w zakresie 0 - 1V. Tak z grubsza. Jak będzie od 0.2 do 0.8 V to tez dobrze. Ważne żeby wartośc nie stala w miejscu.

Napisano

Jak pracowałem w serwisie mialem podobne zgłoszenie. Po dluzszych poszukiwaniach okazalo sie ze przez pewien czas dzialal wtryskiwacz, a ze silnik mial juz swoje kilometry, paliwo splywalo do cylindra, a potem do oleju silnikowego. W benzynie nie ma innej mozliwosci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.