Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aisan - spalanie - przesłanie odnośnie regulacji :)

Featured Replies

Napisano

Zgodnie z tym iż większość użytkowników ostrzega przed regulacją samemu Aisana (bo moze być gorzej niż jest) ja niestety nie posłuchałem innych użytkowników i rozregulowałem go totalnie, a następnie regulowałem go samemu smile.gif dziura w obrotach całkowicie zlikwidowana (a jednak dało się) spalanie się zmniejszyło (przekonałem się wczoraj).

W ubiegłym tygodniu zalałem pełnego fulla dokładnie pełny full pod sam przeg smile.gif (poważnie)

no i przejezdziłem około 30km w mieście (głownie na ssaniu krótkie trasy około 2km jednorazowo z czego 1 km na ssaniu no i średnia prędkośc około 40km/h, nie liczac wyjezdzania z domu zamykania bramy itd bo to też na ssaniu) więc trochę tej jazdy po miescie było.

Następnie 69km przejechałem na trasie (średni predkość 80 do 90km/h) na drodze szybkiego ruchu teoretycznie jednostajna jazda nie licząc sygnalizacji swietlnej, wyprzedzania fotoradarów itd, czyli normalna jazda na trasie.

I zaraz po przejechaniu 99,8km (dokładnie) podjechałem na stajcę i znów zatankowałem pełnego full az po brzeg (dokładnie do tego samego poziomu co zalałem przed testem i weszło 5,25 litra.

Czyli po regulacji likwidacji całkowitej dziury w obrotach (pedał gazu reaguje już na najdelikatniejszy dotyk pedału gazu).

Więc moje zdanie jest taki edo Aisanówców nie bójcie się go regulować to że większośc mechaników się go boi, albo narzeka, albo nigdy nie robiła to ich sprawa, a jak sami sobie zrobimy to każdy bedzie miał satysfakcję i napewno sobie lepiej zrobi niż co niektórzy mechanicy.

Gdyby coś to służę pomocą

zlosnik.gifNie ma złego co by na dobre nie wyszło zlosnik.gif

Napisano

> I zaraz po przejechaniu 99,8km (dokładnie) podjechałem na stajcę i

> znów zatankowałem pełnego full az po brzeg (dokładnie do tego

> samego poziomu co zalałem przed testem i weszło 5,25 litra.

pomiary na tak malych odcinkach sa obarczone duzym bledem.

nawet jesli zalewasz rowno pod korek...

Napisano
  • Autor

> pomiary na tak malych odcinkach sa obarczone duzym bledem.

> nawet jesli zalewasz rowno pod korek...

To był wstepny test (nie dałem rady zrobic wiekszego) ale jak wyjeżdze cały bak to napisze w tym temacie.

A tam na marginesie to rozumiem że może to być obardzone jakims błędem (niewielkim) ale przeciez patrzac na to logicznie to jak mało pali po zalaniu do pełna i przejechaniu 100km i znowu zalanie do pełna i wtedy wychodzi że mało pali to nic tylko opłaca się zalac do pełna i znów przejechac 100km i znów zalac i tak wkółko i bedzie zawsze palił około lekko ponad 5litrów. Trochę to bez sensu i powoli brakuje to logiki smile.gif ale to tylko w ramach refleksji smile.gif

Napisano

a nie lepiej przejechac 300 czy 400km i potem to sobie elegancko przeliczyc? Litry dzielisz na przejechane kilometry i mnożysz przez 100 i tak oto powstaje średnia na 100km 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej przejechac 300 czy 400km i potem to sobie elegancko

> przeliczyc? Litry dzielisz na przejechane kilometry i mnożysz

> przez 100 i tak oto powstaje średnia na 100km

no i tak tez teraz zrobie tylko na początku musiałem wybadać wstępny test jakby wstępny wyszedł niepomyślnie to oznaczałoby to koleją regulację smile.gif a tak wstępne testy przeszedł pomyślnie smile.gif i teraz będę jedził praktycznie do dna i zatankuje do fulla i jak to zrobię to odrazu dam znac w tym temacie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.