Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepływomierz raz jeszcze

Featured Replies

Napisano

No dawno nic nie pisałem ale działo się o działo!!!

Najpierw wykryłem lekki przedmuch na kolektorze wydechowym( tego chyba jeszcze na kąciku nie było hehe.gif) samochód został odstawiony do ASO (może nazwę na razie pominę ale to warsztat łódzki hehe.gif) na ......prawie trzy dni ajak go odebrałe to okazało się ......No własnie

Kompletne załamanie .Wogóle nie chciał wchodzić na obroty.Zostawiłem go a jakże na następny dzień po czym po miłym telefonie przyjechałem po odbiór.I jak myślicie co się okazało ?

No oczywiściedalej nie jeździ.No w....iłem się okrutnie .Zostawiam sprawne auto w serwisie a odbieram nie jeżdżącą padakę.....

Normalnie załamka.Wsiada do auta gościu z serwisu.Przejażdżka i dopiero po rozgrzaniu silika do normalnego poziomu czyli strzałeczka wody na baczność samochód zaczyna jechać.Na pytanie dlaczego tak jest facet rozbrajająco stwierdza "No przecież zgłaszał Pan spadek mocy"

No fakt prosiłem żeby zobaczyli dlaczego turbo włącza się dopiero przy ok2400 obr.No i co wy na to.A zapomniałbym.Panowie z serwisu zgięli podczas wymiany uszczelki taką metalową rurkę która dochodzi do pompy wymiennika ciepła (cokolwiek to znaczy)Oczywiście wyparli się wszystkiego w żywe oczy.Ale zasugerowali ,że to może być przyczyną tego trudnego rozgrzewania.Na tym zakończyłem po wielu słownych utarczkach współpracę z tym serwisem i udałem się do drugiego (całe szczęście ,że takowy istnieje) I znowu auto zostało na cały dzień i też różne diagnozy Począwszy od "uszkodzone turbo,zawór owerbost,popa podciśnienia ew. termostat"znalazł się jeden bystry claps.gifclaps.gifi postawił diagnoze 270751858-jezyk.gifRZEPŁYWOMIERZ!!!!

Niezłe co.Nowy montowany u nich (kupiony przezemnie w ich sklepie,fabrycznie zapakowany!!!) wytrzymał ok 500km.Normalnie bosch powinien się wstydzić.Dobrze,że to było montowane u nich i jest gwarancja.Teraz czekam na nowy.Mam nadzieję ,że to nie potrwa długo,chociaż stilonek lepiej jeździ bez przepływomierza niż z tym uszkodzonym.Trochę zaczął kopcić ale to nic w porównaniu do Jelcza czy ikarusa naszej miejskiej komunikacji.Nasuwa mi się taka uwaga :Jeżeli nie chcą was wpuścić na teren warsztatu to lepiej sobie odpuścić tam naprawę.(mnie z terenu wywalił na czarno ubrany OCHRONIAŻ Wyobrażacie sobie!!!! screwy.gifscrewy.gif

Teraz to ASO BILEX będę omijał szerokim łukiem .Miałem nie pisać nazwy ale co tam ...

Napisano

wydaje mi sie ze wlasnie ta opcje sugerowalem... tyle tylko ze to powinno (jako niemozliwe odczyty wyjsc na examinerze)

Napisano

> No fakt prosiłem żeby zobaczyli dlaczego turbo włącza się dopiero

> przy ok2400 obr.No i co wy na to.

Chyba jako jedyny masz turbinę, co "włacza się" i to na tak wysokim poziomie... Dobra - ale żarty a bok... W warsztacie widać fachowcy są, skoro nie zareagowali na Twe stwierdzenie...

Napisano
  • Autor

> Chyba jako jedyny masz turbinę, co "włacza się" i to na tak wysokim

> poziomie... Dobra - ale żarty a bok... W warsztacie widać

> fachowcy są, skoro nie zareagowali na Twe stwierdzenie...

Panowie .nie wiem może ja mam po prostu pecha do tych "fachowców"A turbina załączała się tak późno moim zdaniem z powodu przedmuchu na kolektorze.Teraz jest może trochę lepiej ale trzeba wiedzieć,że w dalszym ciągu jeżdzę bez sprawnego przepływomierza.

Napisano

> Panowie .nie wiem może ja mam po prostu pecha do tych "fachowców"A

> turbina załączała się tak późno moim zdaniem z powodu przedmuchu

> na kolektorze.Teraz jest może trochę lepiej ale trzeba

> wiedzieć,że w dalszym ciągu jeżdzę bez sprawnego

> przepływomierza.

Turbina nie ma "swego" napędu - kręcą ją gazy, i zaczyna się kręcić jak odpalisz silnik - i to ważne przy turbinach - by za wcześnie nie dawać dużych obrotów (olej wąskimi kanałami zasuwa do góry silnika na panewki turbiny - ale zanim tam dotrze...). Dziwi mnie ten przedmuch na kolektorze.

Potrzebujesz dobrego diagnosty ze sprzętem of course...

Napisano
  • Autor

> Turbina nie ma "swego" napędu - kręcą ją gazy, i zaczyna się kręcić

> jak odpalisz silnik - i to ważne przy turbinach - by za wcześnie

> nie dawać dużych obrotów (olej wąskimi kanałami zasuwa do góry

> silnika na panewki turbiny - ale zanim tam dotrze...). Dziwi

> mnie ten przedmuch na kolektorze.

> Potrzebujesz dobrego diagnosty ze sprzętem of course...

No własnie! A jak gazy uciekają bokiem przez kolektor to nie dostaje ich tyle ile potrzeba.Chyba dobrze rozumuję?

A tak a propos .dobry diagnosta ze sprzętem to jak Yeti- ktoś go widział ale z tym,że nie na pewno hehe.gif

Nie znam w okolicach łodzi takowych może dlatego ,że nie jeździ u nas za dużo stilonków.

Napisano

> No własnie! A jak gazy uciekają bokiem przez kolektor to nie dostaje

> ich tyle ile potrzeba.Chyba dobrze rozumuję?

Rozumujesz dobrze. Ale nie spotkałem się z takim przypadkiem w JTD....

> A tak a propos .dobry diagnosta ze sprzętem to jak Yeti- ktoś go

> widział ale z tym,że nie na pewno

> Nie znam w okolicach łodzi takowych może dlatego ,że nie jeździ u nas

> za dużo stilonków.

Nie muszą być Stilony... BBM, Punta, Alfy... Ale to fakt iż dobrego ze świecą trzeba szukać... może ktoś z Łodzi podpowie hmm.gif

• 2 lata później...
Napisano

poproeram ! NIE jechac do BIlexu! te paproki nie potrafia zalozyc oslony na klosz! wymieniualem zarowke drogowa z lewj (diesel) i gdyby nie to ze pozniej do niego zagladalem to mialbym po roku reflektor do wymiany bo te paproki zostawily szpare na "malego"! jak to zobaczylem to sie zalamalem. Jak serwis i to autoryzowany nie potrafi zalozyc jak nalezy oslony od lampy? to proste ! najpierw zaczepy z tylu potem blokada sprezynka i koniec a nie tylko blokada sprezeynka i jak dobrze z boku to luzz... odradzam BILEX! angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.