Astom Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 musze się pochwalić że pierwszy raz wymieniłem głowice w moim bravolocie, po miesięcznej abscynencji samochodowej udało mi się zebrać wszystkie ustrojstwa potrzebne do wymiany głowicy łącznie z głowicą co nie było takie łatwe, uporałem się z tym w 2 dni, najśmieszniejsze że 8 godzin ustawiałem rozrząd, dla laika te opisy w książce to pomieszanie z poplątaniem ale dałem rade i bravolot śmiga jak strzała, dużo ważnych informacji zebrałem z forum bbm za co wszystkim dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody_bravo Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 no to gratulacje tak trzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
bravooo Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > musze się pochwalić że pierwszy raz wymieniłem głowice w moim > bravolocie, po miesięcznej abscynencji samochodowej udało mi się > zebrać wszystkie ustrojstwa potrzebne do wymiany głowicy łącznie > z głowicą co nie było takie łatwe, uporałem się z tym w 2 dni, > najśmieszniejsze że 8 godzin ustawiałem rozrząd, dla laika te > opisy w książce to pomieszanie z poplątaniem ale dałem rade i > bravolot śmiga jak strzała, dużo ważnych informacji zebrałem z > forum bbm za co wszystkim dziękuje to bajera odwazny jestes dobrze ze wszystko chodzi tak jak powinno - gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanusz1 Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > musze się pochwalić że pierwszy raz wymieniłem głowice No jestem pod wrażeniem.Gratulacje Czy powstał jakiś materiał z prac dla potomnych. Podziel się szczególami Link to comment Share on other sites More sharing options...
onufry Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > No jestem pod wrażeniem.Gratulacje > Czy powstał jakiś materiał z prac dla potomnych. > Podziel się szczególami Tak , tak - jakiś referacik i więcej szczegółów - jakieś drastyczne momenty i chwile chwały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astom Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 no więc refaracik miał powstać ale sfajczyły mi sie akumulatorki do mojej cyfrófki i nie miałem jak porobić zdięć, jak kupie nowe to porobie kilka fotek starego wałka, takiego wytartego jeszcze nie widzieliście, demontaż głowicy był bezproblemowy, ale z montażem było już ciężej, najbardziej bałem się ukręcenia śrub w głowicy, najpierw z momentem 2, potem 5 i 2 razy po 90 stopni, masakra dla moich nerwów, no i rozrząd na koniec, książke to można położyć na półke w tym przypadku, 8 godzin to ustawiałem, chyba z 10 razy zakładałem i ściągałem i nie chciały się cechy pokryć ale zapomniałem o kółku pasowym na wale, jak uporałem się ze wszystkim bravolot zapalił i bardzo równo pracuje, referaciku niestety nie trzasnąłem ale prawie cały czas siedze na autokąciku więc będę służył radą w miarę możliwości, acha dodam że zrobiłem wszystko bez przyrządów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanusz1 Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > że zrobiłem wszystko bez przyrządów A jak wygląda odkręcanie tych śmiesznych, nietypowych śróbek z gwiazdką w śodku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astom Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > A jak wygląda odkręcanie tych śmiesznych, nietypowych śróbek z > gwiazdką w śodku to są klucze RIBE, musiałem kupić taki zestaw, na allegro jest z przesyłką 149 zł, ale bez tych kluczy nawet nie podchodzcie do roboty czegoś przy silniku, głowica jest przykręcana takimi kluczami, i tu była mała pułapka ponieważ w katalogu pisało że głowica przykręcona jest śrubami na klucz RIBE M13 a kupiłem komplet śrub na klucz M14 więc pomyślałem że to pomyłka z tym M13, gdybym kupił pojedyńcze klucze M7 i M14 tak jak miałem zamiar to bym se porobił palcem w nosie, przy wymianie głowicy potrzebowałem Ribe M6, M7, M8, M10, M13 i M14, tak więc komplet jest nieuchronny, takie mniejsze śruby można chyba jakimś torksem odkręcić ale ja fuszery wole nie odwalać Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > to są klucze RIBE, musiałem kupić taki zestaw, na allegro jest z > przesyłką 149 zł, ale bez tych kluczy nawet nie podchodzcie do > roboty czegoś przy silniku, głowica jest przykręcana takimi > kluczami, i tu była mała pułapka ponieważ w katalogu pisało że > głowica przykręcona jest śrubami na klucz RIBE M13 a kupiłem > komplet śrub na klucz M14 więc pomyślałem że to pomyłka z tym > M13, gdybym kupił pojedyńcze klucze M7 i M14 tak jak miałem > zamiar to bym se porobił palcem w nosie, przy wymianie głowicy > potrzebowałem Ribe M6, M7, M8, M10, M13 i M14, tak więc komplet > jest nieuchronny, takie mniejsze śruby można chyba jakimś > torksem odkręcić ale ja fuszery wole nie odwalać jak mozesz to zapodaj linka do aukcji z kluczami PS gratuluje też chciałbym wiecej robic przy autku samodzielnie ale długa droga do tego..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astom Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > jak mozesz to zapodaj linka do aukcji z kluczami http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40253154 u tego gościa kupiłem komplet kluczy, solidne narzędzia, nie żadny topex , Link to comment Share on other sites More sharing options...
szklasty Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 gratulacje.sam bym sie chetnie czyms takim pobawil (tfu tfu coby nie zapeszyc) przy pierwszym odpaleniu to chyba cieplo bylo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astom Posted January 26, 2005 Author Share Posted January 26, 2005 > gratulacje.sam bym sie chetnie czyms takim pobawil (tfu tfu coby > nie zapeszyc) przy pierwszym odpaleniu to chyba cieplo bylo... qrcze choćbyś zgadł nerwy miałem w szczępach, ale wiecie jakie samopoczucie wspaniałe po takim remoncie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zan Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 > też chciałbym wiecej robic przy autku samodzielnie ale > długa droga do tego..... wcale nie taka długa, sporo jest 1.4 12V na rynku więc śmiało kupuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.