Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba do posiadaczy Marei 1,8 16v - skrzynia biegów

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Mam taka prośbę do posiadaczy marei 1,8 16v by powiedzieli mi do ilu km/h każdy bieg ciągnie lub ile km/h przy 3000obr/min maja na kazdym biegu. Aha i jaki rozmiar fabrycznie maja kola w tejze marei. Pytam o to dlatego gdyz mam okazje kupic skrzynie z mareii 1,8 16v z 2001 do swojego punta hgt i chce wiedziec jakie mialbym przelozenia.

Pozdrawiam

Daniel

Napisano
  • Autor

> skrzynia podejdzie do punciawki?

Tak podejdzie ale tylko do punto II HGT i do dieseli(ale do dieseli bez sensu jest wsadzanie bo za krótka by była). Ale nie wiem jak będzie z różnicą przełożeń. Czy jest tu na forum jakiś właściciel marei 1,8????

Napisano

mam skrzynkę przed liftingiem i biegi sa k..wsko krótkie. Nie pamiętam dokładnie ale 130 mam przy 4 tysiach. jak bardzo Ci zalezy to jutro sprawdzę i napiszę

Napisano
  • Autor

> mam skrzynkę przed liftingiem i biegi sa k..wsko krótkie. Nie

> pamiętam dokładnie ale 130 mam przy 4 tysiach. jak bardzo Ci

> zalezy to jutro sprawdzę i napiszę

Gdybyś mógł sprawdzić to byłbym Ci bardzo bardzo wdzięczny. Toszkę się obawiałem że marea może mieć krótsze biegi od i tak bardzo krótkich biegów HGT.

A na poprawienie ludziom humoru napisze do ilu ciągną moje biegi. Odcinkę mam przy 7000 obr.

I bieg - 70km/h

II bieg - 120km/h

III bieg - 190 km/h

IV bieg - 240 km/h

V bieg - 350 km/h

zlosnik.gifzlosnik.gif

Czwórka i piątka nigdy do końca nie dociągnięte(brak mocy), ale tak wynika z obliczeń. Najśmieszniejsze jest to że na V biegu maksymalna prędkość to ok. 170 km/h gdyż dalej nie ma siły ciągnąć bo za długi bieg. Szkoda mi się rozstawać z tą skrzynią gdyż jest bezawaryjna i super ekonomiczna, ale strasznie mułowata i nieelastyczna frown.gif.

Na trasie moje punto HGT pali 5 l przy jeździe 90km/h a 4,5 przy 70. Ekonomia super. Sądze że właściciele Hagiet w to nie uwierzą gdyż te samochodziki bardzo żarłoczne są. Ale przy ostrej jeździe nawet na tej skrzyni potrafi na trasie spalić 11-14l. Koniec już mojego paplania zlosnik.gif. Acha. Tą skrzynie kupiłem do Hagiety bo niby miała być dobra. Po założeniu okazało się że to jest skrzynia od jakiegoś diesela.

Pozdrawiam

Napisano

Ile masz przy 4000 obr /min ?

A wogóle to profila cza uzupełnić !

Odczytaj priva

Napisano
  • Autor

> Ile masz przy 4000 obr /min ?

> A wogóle to profila cza uzupełnić !

> Odczytaj priva

Priv odczytany. Na piątce przy 4000 obr/min mam 200 km/h. Ale na samej piątce jest niemozliwe osiągnięcie tej prędkości. Musze go na 4 do 200 pociągnąć. Wrzucam 5 i samochod powoli zwalnia do ok.170.

Napisano
  • Autor

Hej _aDi_ właśnie zobaczyłem, że jesteś my z tego samego osiedla zlosnik.gifzlosnik.gif. Ale mnie już na nim nie ma 5 lat. oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.