Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaka cewka do 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Silnik nierówno mi pracuje od jakiegoś czasu i examiner pokazał, że błąd na 2 cylindrze. Wymieniłem świecę, przewody na Janmor i nic. Teraz chyba pora na cewkę?

Czy warto kupić z Allegro za około 100zł? Pytałem się sprzedających i są one firmy Bear. Są też Bosch za 160zł ale to pewnie podróby?

Czy kupić oryginalną za 300 zł?

Napisano
tylko oryginalny Bosch...albo przeróbka na Magneti BAE800 zeby.GIF
Napisano

> Są też Bosch za 160zł ale to pewnie podróby?

> Czy kupić oryginalną za 300 zł?

Niech Ci podadza symbol tego Boscha, sprawdzisz cene detaliczna w internetowym katalogu Boscha, odejmiesz prowdopodobny upust kt. daje producent dystrybutorowi (40-45%) i porownasz wynik z cena na Allegro.

Mialem ostatnio przypadek z cewka dla AR33 - oryginal 780 pln (!!!), EPS, Beru 400-450 pln (!), oryginal Bosch'a 150 !!!

Jak sie okazuje, to bardzo popularna cewka do starszych BMW, VW itp smile.gif

Napisano

> Mialem ostatnio przypadek z cewka dla AR33 - oryginal 780 pln (!!!),

0 221 503 407 ? zeby.GIF

Napisano

> 0 221 503 407 ?

ta od Poloneza raczej jednak nie pasuje, bo moja 0 221 503 457 ma inne wyprowadzenia pinow, a byc moze takze piny sa w standardzie DIN a u mnie M4

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No i wymieniłem kable, przełożyłem na chwilę cewkę (na kablach tylko - bez przykręcania). Nic nie pomaga. To jest i na benzynie i na gazie.

Samochód nierówno pracuje na wolnych obrotach. Z rury słychac takie pykanie co chwila. Ale osiągi ma normalne.

Wcześniej przed tym wszystkim wymieniony był pasek rozrządu. To było 3 miesiące temu, a mechanik powiedział, że zrobił to dobrze. No i nikt nie wie co to może być.

Czy można zmienić rozrząd bez przyrządu? Mechanik mówi, że nie potrzebny przyrząd. Czy może być taki objaw źle zmienionego paska?

Napisano

> Mechanik mówi, że nie

> potrzebny przyrząd.

żeby zrobić to w 100% poprawnie trzeba mieć blokady wałków, bez blokad też można wymienić ale zdarzają się sytuacje ze wałki w stosunku do wału są minimalnie przesunięte.

Napisano

Też mam podobny problem tylko że silnik 1.1. Podejrzewam u siebie obie cewki bo mierząc opór uzwojenia pierwotnego i na jednej i na drugiej mam mniejszy niż 0,2 Ohmy, a powinno być co najmniej 0,5 Ohm. Teraz na gazie samochód nie chce mi za dobrze chodzić na wolnych obrotach i byłem z tym u gazownika 3 raz w ciągu 3 tygodni i powiedział że to nie możliwe żeby tak się działo i powiedział mi że być może mam luz na zaworach, ale ja i tak upieram się przy cewkach tylko nie wiem jakie kupić. Boscha, Beru czy pojechać do ASO i u nich kupić. Cena bardzo podobna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.