Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koniec jazdy na gazie

Featured Replies

Napisano

Wczoraj po wymianie filtra gazu nie mogłem przełączyć samochodu na gaz / w momencie przełączenia z bezyny na gaz silnik przestawał pracować jakby nie było gazu/ dopiero z któryś z rzędu razem udało się i samochód zaczął normalnie pracować. Po jakimś czasie i kolejnym odpaleniu/przełączeniu gdzie wszystko wydawało się OK silnik w czasie jazdy "zdechł" a objaw był taki jak gdyby nagle zabrakło gazu.

Co może być przyczyną?

Dodam, że na benzynie chodzi jak złoto i do tego momentu też było dobrze.

Kiedyś już kilkukrotnie zdażyło mi się takie dziwne objawy, ale po wyłączeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu silnika wszystko wracało do normy i samochód chodził dobrze.

blagam.gifblagam.gifblagam.gif

Napisano

elektrozawór na filterku zakonczył swój zywot

koszt ok 40 zł z wymianą

Napisano
  • Autor

> elektrozawór na filterku zakonczył swój zywot

> koszt ok 40 zł z wymianą

Dzięki, też tak sobie to tłumaczyłem po przeczytaniu kilku wątków związanych z gazem, ale nigdzie nie było takiego samego przypadku jak u mnie. Pytanko, czy cały elektrozawór, czy wystarczy cewka - z takim stwierdzenie też się spotkałem?

Gdzie ewentualnie szukać bezpiecznika gazu przy AL700 i czy to może też być przyczyną? Pytam bo do wyiany i tak najwcześniej we wtorek się zabiorę, a wyeliminowanie ewentualnych przyczyn mogę zrobić już dzisiaj.

Napisano

cewka wystarczy

Napisano

Sprawdź czy nie założyłeś filterka do góry nogami. U mnie magicy od gazu (ELPIGAZ) tak zrobili i bujałem się miesiąc z tym fantem zanim sam nie doszedłem do tego. Objawy były takie jak u Ciebie.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy nie założyłeś filterka do góry nogami. U mnie magicy od

> gazu (ELPIGAZ) tak zrobili i bujałem się miesiąc z tym fantem

> zanim sam nie doszedłem do tego. Objawy były takie jak u Ciebie.

Przed wymianą było dobrze, tylko kilka razy miałem problem z załączeniem się gazu, ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu samochód zaczął chodzić normalnie. Wyjmując stary zwróciłem uwagę jak włożony jest filterek /ślepą częścią do góry/dekla/ i włożyłem w ten sam sposób.Tak jak wspomniałem po kilku próbach zaczęło działać i dopiero po rzejechaniu kilkuset etrów gaz się wyłączył i już di tej pory ani mru,mru.

Zastanawia mnie tylko czy to nie cewka zaworu przy zaworze głównym, bo prawdopodobieństwo padnięcia dwóch naraz to raczej małoprawdopodobne confused.gif

Co do filterka to w zasadzie jak powinien być włożony w tego typie reduktora

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=339321360

Napisano

podłącz + i - do blaszek wychodzących z cewki to będziesz słyszał czy "cyka" czy nie

u mnie kiedyś tak gaziarze sprawdzali

2 razy wymieniałem i zawsze padała ta przy filtrze

Napisano
  • Autor

> podłącz + i - do blaszek wychodzących z cewki to będziesz słyszał czy

> "cyka" czy nie

> u mnie kiedyś tak gaziarze sprawdzali

> 2 razy wymieniałem i zawsze padała ta przy filtrze

Dzięki za różne wskazówki. Przed przystąpieniem do wymiany najpierw dokładnie obejrzałem przewody i tu był problem - przy montażu nadcięta izolacja spowodowała urwanie się przewodu zasilającego cewkę zaworu przy filtrze gazu, a ponieważ przewody były tak ze sobą poskręcane, że na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało OK. Dopiero po dokładnej kontroli wyszło szydło z worka i po usunięciu tej drobnej usterki samochód zaczął chodzić na gazie smile.gif

Jeszcze raz dzięki za pomoc 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.