Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej w gaźniku

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zaglądając do gaznika zauwazyłem olej.Czy tak ma być?

Napisano

> Dzisiaj zaglądając do gaznika zauwazyłem olej.Czy tak ma być?

Zapewne z odmy silnika tak ciśnie, przy starszych silnikach to już raczej norma.

Napisano

> Dzisiaj zaglądając do gaznika zauwazyłem olej.Czy tak ma być?

nie tak ma nie być. Jedynie przy odmie może być delikatnie filtr zabrudzony ale w żadnym przypadku nie ma olej stamtąd wywalać. Coś złego po prostu dzieje się z silnikiem.

Napisano

> nie tak ma nie być. Jedynie przy odmie może być delikatnie filtr

> zabrudzony ale w żadnym przypadku nie ma olej stamtąd wywalać.

> Coś złego po prostu dzieje się z silnikiem.

true ok.gif

pierscienie zgarniajace powiedzialy dosc. Jesli ma sluzyc wozek dluzej to albo remont albo szukaj kompletnego motoru z w miare pewnego dawcy. Jesli wozek ma chodzic "do zajechania" to zalej motodoktor ok.gif z tym ze musisz miec na uwadze ze silnik juz masz na zejsciu.

Napisano
  • Autor

A moze wina tkwic w oleju? Fiacior ma 113 tys przebiegu i jest zalany poł syntetykiem

Napisano

> A moze wina tkwic w oleju? Fiacior ma 113 tys przebiegu i jest zalany

> poł syntetykiem

czyli stosunkowo niewiele nawet jak na archaiczna ( no offence) konstrukcje jaka jest uniawka. 1/ przed wymiana jaki byl olej ? 2/ nie palowales auta w skrajnych warunkach temperaturowych ( lub awaria ukladu chlodzenia -przegrzanie) 3/ Puszczasz chmure z wydechu ?

Napisano
  • Autor

Chmur ni ma,tz jak jest zimno ale to normalne w gazniku.Nie był przegrzany a odnosnie wymiany to nie wiem o jaką chodzi.teraz bedzie zalewany mineralnym

Napisano

> Chmur ni ma,tz jak jest zimno ale to normalne w gazniku.Nie był

> przegrzany a odnosnie wymiany to nie wiem o jaką chodzi.teraz

> bedzie zalewany mineralnym

to nie ma stresu.. bo jak by wywalalo olej do gaznika z powodu pierscieni to rowniez bys palil olej czyli chmura. Czyli nie tedy droga. Jestem rok bez fiatowskiego silnika na gazniku a pamiec zawodna wink.gif Moze te wezyki podcisnieniowe ?

A jak wyglada komora plywaka w gazniku ? Nowka sztuka czy czarny twardy nagar na sciankach ?

Napisano
  • Autor

Łoooo syf.Musze go dac do czyszczenia i przy okazji do regulacji.No jak by palił olej to by dymił na czarno a dymi na biało wiec jest ok.Tylko kurde czemu ten olej tam sie dostaje? icon_eek.gif

Napisano

> Łoooo syf.Musze go dac do czyszczenia i przy okazji do regulacji.No

> jak by palił olej to by dymił na czarno a dymi na biało wiec

> jest ok.Tylko kurde czemu ten olej tam sie dostaje?

no na bialo to tez nie jest ok smile.gif Na korku wlewu oleju nie masz "budyniu" ? plyn chlodniczy dostaje sie do oleju... w tedy masz budyn + biale chmury wink.gif = uszczelka pod glowica. ale to i tak nie eliminuje tematu oleju w gazniku smile.gif Jesli masz czarny syf wewnatrz gaznika to jednak nie jest ciekawie... smazysz motor. Jesli mozesz lekko palce zetrzec olej ze scianek to pol biedy.. jesli masz przyjarane czarne scianki to moze byc bieda. Wpierw wyeliminuj problem z plynem chlodnicznym- olej... byc moze robisz sam sobie zaslone dymna.. i palisz wszystko naraz. Oczywiscie poziom plynu chlodniczego bedzie znacznie nizszy niz byc powinien . Sory za chaos ale mam nadzieje ze lapiesz co do czego wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.