Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie tył

Featured Replies

Napisano

byłem niedawno w ASP FIAT-a na wymianie oleju i mechanior powiedział mi, ze z moim tylnym zawieszeniem jest nie dobrze (to ot juz sam zdążyłem zauważyć po stukach jakie słychać na nierównościach) w związku z tym moje pytanie czy ktoś juz sam robił regeneracje [ naprawę] tylnego zawieszenia Np przy użyciu czegoś takiego:

allegro

jeśli tak to jak to zrobić i czy warto się w to bawić, czy nie lepiej oddać sprawę do ASO tam wołają za jedną stronę 240 pln w tym już jest zestaw naprawczy. Co grono na to?

Napisano

Witaj

Zrobiłem kilkanaście zawiech tylnych na zestawach naprawczych firmy CX - klienci nie zrzędzili a w mojej już chyba ze 60 kkm przejechałem i jest OK.W aso stosują właśnie takie zestawy naprawcze. Co do wymiany nie jest bardzo prosta ale jak ktoś ma trochę samozaparcia to zrobi.

W ASO potrafią to wspaniale spier...ć za 240 zeta bo robią zwykle szybko i niedokładnie - a co do ostatecznej ceny to zależy od auta bo lubią doliczyć przewody hamulcowe cylinderki i rozwiercanie i gwintowanie śrób czymających bak i po początkowych 240 robi się 350.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

a czy mógłbyś udzielić mi instruktażu jak to zrobić ewentualnie, na co zwracać uwagę.

Napisano

> wymieniasz oba czy jeden?

> pisz na mail [email protected]

> Odpiszę jutro co i jak zrobić

Nie bądź samolub - podziel się tym na forum.

Napisano

Robiłem wymianę lewej strony na zestawie z allegro.

Niestety głuche stuki nie ucichły i teraz zabieram się za prawą stronę.

Po wymianie lewe koło nie ma + i - wzniosów i stoi pionowo - prawe ma lekko - wznios i to potwierdza konieczność wymiany tulei.

Problemów z wymianą może być kilka - od zapieczonej tulei po konieczność odcięcia nakrętki (mój przypadek).

Po wymianie TYLKO 1 strony samochód zyskał na prowadzeniu - kolejne "za" do wymiany prawej strony ok.gif

Napisano

> a czy mógłbyś udzielić mi instruktażu jak to zrobić ewentualnie, na

> co zwracać uwagę.

Zwróć uwagę na jakość kompletów naprawczych, szczególnie łożysk. Nieraz cena jest wykładnikiem jakości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.