Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie OC/AC On-Line a pytania w ankiecie

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Wlasnie przegladam rozne oferty ubezpieczalni i porównując skladki zauwazylem, ze jesli na pytanie, "czy pojazd ma innych uzytkownikow" odpowiem - Tak i wpisze cokolwiek to skladka jest wyzsza, niz przy "samotnym" uzytkowaniu.

Jak to sie ma do ew realiow? jesli daje czasami zonie (> 25 lat / prawko > 2 lata) auto do pracy (bo nie chce sie jej busem gnać->czytaj: zaśpi) i "odpukac" bedzie szkoda, to co wtedy?

W liberty Direct jest info, ze trzeba wykazac, ze ten ktos korzysta conajmniej 2x w miesiacu. Jak oni mi chca udowodnic, ze ktos jechal 1x albo 25x? Beda pytac sasiadow i babcie z parteru?

Ciekaw jestam Waszych opinii, a moze doswiadczen? niewiem.gif

Napisano

W takim wypadku przy dzwonie z winy prowadzącego (tego nie uwzględnionego w polisie),

ubezpieczyciel wyrówna sobie składkę (poprzez Twoją wpłatę) i nie wiem, czy też naliczy karę.

Napisano

> W takim wypadku przy dzwonie z winy prowadzącego (tego nie

> uwzględnionego w polisie),

> ubezpieczyciel wyrówna sobie składkę (poprzez Twoją wpłatę) i nie

> wiem, czy też naliczy karę.

Według mnie w tym przypadku raczej nie bo żona to także właściciel pojazdu nawet jeżeli nie jest wpisany w dowód rejestracyjny(chyba że jest rozdzielność majątkowa) więc w przypadku żony nie powinno byc takich przypadków. Przynajmniej w mojej ubezpieczalni (mbank) jest takie pytanie czy poza właścicielami jest inny użytkownik i wg. wyjaśnień pani z BOK żona nie jest innym użytkownikiem, a poza tym na żonę bez znizek przechodą moje zniżki

Napisano

> Witam wszystkich,

> Wlasnie przegladam rozne oferty ubezpieczalni i porównując skladki

> zauwazylem, ze jesli na pytanie, "czy pojazd ma innych

> uzytkownikow" odpowiem - Tak i wpisze cokolwiek to skladka jest

sprawa jest prosta jesli spowoduje szkode Twoja zona prowadzac pojazd a nie Ty jesli chodzi o AC to odmowia wyplaty odszkodowania... poniewaz umowa nie obejmuje szkod wyrzadzonych przez inne osoby niz Ty co zaznaczasz wypelniajac wniosek.

W przypadku OC no coz regres ze szkody...tez malo przyjemne doswiadczenie moze byc...

pozdr.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.