Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przerywający silnik

Featured Replies

Napisano

Żeby nie wymieniać pół samochodu pytam się, bo może ktoś miał podobny problem i udało się rozwiązać.

Problem wygląda następująco: moja 700 od czasu do czasu lubi sobie w czasie jazdy zacząć szarpać. wygląda to tak, jakby momentami brakowało prądu, a bardziej obrazowo - jedziemy z równą szybkością, a potem puszczamy nagle gaz i od razu wciskamy go z powrotem w podłogę - krótkie, pojedyncze szarpnięcia. Zjawisko to nie ma żadnej prawidłowości, czasami jest dobrze 100 km, a czasami szarpnie 10 razy w ciągu kilometra. Rok temu wymieniłem wtyczkę przewodu zasilającego cewkę, jakby pomoglo ale teraz problem wrócił. co ciekawe, doraźnie pomaga popsikanie sprayem typu kontakt na cewkę, przewody i nieszczęsną wtyczkę z zasilaniem cewki.

tak zastanawia mnie czy działo sie tak przed wymianą przewodów WN (rok temu), ale chyba nie. przewody kupiłem polskie jakieś, nie janmory chyba ani nie sentech.

tak na oko wszystko wygląda ok, a że usterka występuje losowo - ciężko cokolwiek stwierdzić. raczej nasila się po przejechaniu dłuższego odcinka, ale może to mój wymysł.

jest wiele opcji - wiem. ale dlaczego pomogło niby wtedy wymiana wtyczki oraz psikanie kontaktem - przecież w przypadku przebicia taki środek ułatwiałby przepływ prądu i pogarszał sytuację... mi pomysły się kończą, nie chcę cewki wymieniać bo czuję że to nie to... więc czyżby przewody?

Napisano

sprawdź czujnik położenia wału. czy przewó dnie jest gdzies uszkodzony.

podmień cewke.

co do przewódów , to jak bedzie ciemno podnies maske do góry i zobacz czy elektrowni niema

Napisano
  • Autor

> sprawdź czujnik położenia wału. czy przewó dnie jest gdzies

> uszkodzony.

> podmień cewke.

> co do przewódów , to jak bedzie ciemno podnies maske do góry i zobacz

> czy elektrowni niema

przewody - patrzyłem i nic tam nie widać

cewka - mogę sobie ze sklepu wziąć, ale po uprzednim zapłaceniu 59 zł i możliwości zwrotu raczej nie będzie - kiepski interes wink.gif

czujnik położenia wału - nawet kiedyś go denaturatem przecierałem, przewód jutro zobaczę ale z tego co pamiętam to też nie widać żeby gdzieś uszkodzony był

nawet rozmawiać dzisiaj z nim zacząłem już wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.