Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Fiatem Punto mk1 60SX

Featured Replies

Napisano

Witam Ponownie!

Nie wiem co mam robić z moim puntem, opiszę problem:

Pewnego dnia jechałem sobie spokojnie po mieście... W pewnym momencie usłyszałem głośny strzał (chyba pod samochodem) i nagle auto straciło moc - musiałem dojechać w mniej zatłoczoną część miasta na w pół wciśniętym sprzęgle i na wyższych obrotach (i tak było ciężko). Pojechałem do mechanika który stwierdził że łącznik elastyczny jest rozwalony i powietrze dostaje się do silnika itp... . Łącznik nowy został wspawany (130zł z robotą). Gdy odpaliłem samochód u mechanika zauważyłem że chodzi na 3 garachi dziwni nim szarpie jak się dodaje gazu (takie delikatne szarpanie). Naprawa nie pomogła nic niewiem.gif pojechałem do domu i zacząłem sprawdzać elektrykę... zauważyłem że jeden przewód wys. napięcia nie daje iskry tak więc wymieniłem przewody i od razu świece. Niestety zero poprawy i dalej nie było iskry. Pojechałem do mechanika powiedział że uszkodzona cewka... zostawiłem samochód po 3h odebrałem go i mechanik powiedział że to nie cewka ale jakieś przewody i je wymienił... mimo tego nie czułem różnicy. Teraz już nie wiem co mam zrobić jestem w Krakowie i jedyny plan jaki mam to wrócić do domu do Krosna gdzie mam taniego mechanika i to zrobić. Może macie koledzy jakieś pomysły co może być uszkodzone?

Objawy:

Czasami słychać strzelanie (raczej nie z wydechu)

Auto nie ma mocy tzn. wrzucam 1 mam 4000x a auto jedzie 30km/h , wrzucam 3 mam 4000x i jade 40km/h od czasu do czasu szarpie, przyśpiesza jak by coś było przytkane i nagle się odtykało na sekundę.

Proszę o wasze opinie.

Napisano

no dobra ,a jestem ciekaw jak mechanior podstawil nowe cewki , kable swiece czy wtedy byla iskra ? Bo cos musisz miec z aparatem zaplonowym skoro od tego momentu jak zauwazyles ze nie masz iskry dalej jest to samo ok.gif a tak Ci muli bo chodzi na 3 gary , moze strzelac bo pozostaje nie spalone paliwo z tego neiczynnego gara ok.gif

Napisano

> Bo cos musisz miec z aparatem zaplonowym

ja wiem że sie czepiam, ale mam nadzieje że przypadkowo pomyliłeś słowo aparat z układ cfaniaczek.gif

Aparaty zapłonowe to w maluchu były 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja wiem że sie czepiam, ale mam nadzieje że przypadkowo pomyliłeś

> słowo aparat z układ

> Aparaty zapłonowe to w maluchu były

czepiasz sie 270751858-jezyk.gif ale racje masz ok.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.