Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

help

Featured Replies

Napisano

piszczy lewe przednie kolo przynajmniej tak mi sie wydaje oslabiony.gif dzwiek dosyc piskliwy i ciagly zmieniajacy swoja tonacje przy zmianie predkosci.Silnik i skrzynia (olej jest) raczej odpada bo zmiana biegu czy zwiekszenie obrotow nic nie zmienia a sytuacja ma miejsce tylko przy predkosci od 40 do ok 90.Zauwazylem na polosce guma przy przegubie jest rozcieta bardzo delikatnie przez obejme mimo ze nikt tam nic nie robil.Guma nie jest sparciala ale smar lekko wylazi.W tym czasie wymienialem klocki ale gdy pisk jest slyszalny hamowanie nic nie zmienia wiec raczej to nie klocki (rozbieralem to i wychodzi mi ze wsio gra)Na lewarku nic nie ociera i kreci sie jak ta lala. Nic sie nie grzeje nadmiernie (piasta, sruby itd) Łożysko raczej wykluczam bo ono dawaloby raczej innny dzwiek chyba ze to bedzie jakies nowe doswiadczenie w tym temacie.Ogolnie lozysko przy zmianie kierunku zmienia tonacje a tu nie ma to znaczenia bo pisk jest taki sam. Na ta chwile mysle nad wymiana rozcietej gumy i przegubu choc nie jestem pewien czy przegub moze wydawac takie dzwieki hmm.gif przynajmniej ja takich nie slyszalem nigdy.No wiec co doradzacie ??? niewiem.gif

Napisano

Ja bym jednak obstawial lozysko smile.gif Przegub by raczej tyrkotal niz piszczal.

Napisano
  • Autor

> Ja bym jednak obstawial lozysko Przegub by raczej tyrkotal niz

> piszczal.

no masz racje z terkotaniem ale z drugiej strony nie spotkalem sie jeszcze zeby lozycko tak piszczalo i nie mialo luzow niewiem.gif

Napisano

> no masz racje z terkotaniem ale z drugiej strony nie spotkalem sie

> jeszcze zeby lozycko tak piszczalo i nie mialo luzow

Moze sie poprostu zaciera. U tesciowej tak ostatnio bylo smile.gif Pozatym kolega rez mial podobnie. Tylko ze u nich na zakretach mocniej lub ciszej piszczalo smile.gif

Napisano
  • Autor

no chlopaki widze ze tak samo jak ja nie macie pomyslow grinser006.gif zajechalem dzis do mechaniora. Kazal mi wyczyscic klocki i zaciski.O efektach pogadamy za pare km.Co ciekawe mechanior raczej wykluczyl lozysko jak i przegub ale to tylko czlowiek ktory moze sie mylic.

Napisano

> Łożysko raczej

> wykluczam bo ono dawaloby raczej innny dzwiek chyba ze to

> bedzie jakies nowe doswiadczenie w tym temacie.

Raczej zacznij go obstawiać.

Przerabiałem ten temat i powodem piszczenia (na początku przy niskich temperaturach, później cały czas) było właśnie łożysko. Po wyciągnięciu nie wyglądało na kończące się, jednak po założeniu nowego piszczenie ucichło.

Napisano
  • Autor

> Raczej zacznij go obstawiać.

> Przerabiałem ten temat i powodem piszczenia (na początku przy niskich

> temperaturach, później cały czas) było właśnie łożysko. Po

> wyciągnięciu nie wyglądało na kończące się, jednak po założeniu

> nowego piszczenie ucichło.

w sumie chyba bede musial zaczac bo po wyczyszczeniu na cacy zaciskow dalej piszczy sciana.gif dziwne to ale moze macie racje oslabiony.gif

Napisano

> w sumie chyba bede musial zaczac bo po wyczyszczeniu na cacy zaciskow

> dalej piszczy dziwne to ale moze macie racje

Z tym piszczeniem męczyłem się ponad rok czasu, wymieniłem tarcze, klocki, czyściłem zaciski (jakimś preparatem do czyszczenia tego typu wynalazków), natłuszczałem osłony gumowe i nic. Więcej pomysłów nie miałem, kupiłem łożysko i wymieniłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.