Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Awaria BMW318i

Featured Replies

Napisano

Umyłem swoją baware 318i z podwoziem i mam problem.

Po upływie około 8 godzin dopiewro udało mi się odpalić auto

lecz ponownie po kilku godzinach nadal nie moge go odpalić

Wczesniej zaraz po umyciu auta-jak nie mogłem go odpalić znajomy elektryk po diagnozie stwierdził,że pompa nie dostaje prądu, lecz jest sprawna.Później jakos udało mi się uruchomic auto i po przejechaniu jakiś 3 km zgasło i lipa

Odczekałem ze 3 godziny podłączyłem inny akumulator gdyż go zajechałem i jakoś zakrecił auto odpaliło i udało mi się dojechac do domu 20km.wtedy wielokrotnie go odpalałęm i nie było problemu.Przez cały czas auto chodziło nie równo(okazało się że jest cos nie tak z regulatorem obrotów jak odłączyłem wtyczkę to odrazu obroty się wyregulowały.Tak pojeździłem ze 5km i auto odstawiłęm.Teraz ponownie nie mogę go uruchomić.Takie same objawy jak na początku-jakby pompa nie pompowała paliwa-za małe ciśnienie czy co.Wczesniej nie było prądu na pompie, ale później jakos pojechałem także musiał byc prąd i pompa jest sprawna-(poza tym regulatorem obrotów.)Cholera wie co jest.Tak jakby był przerywany dpływ prądu do pompy.Paliwo jest-także ta cholerna woda gdzieś pod ciśnieniem musiała coś zalać.Nie mal wszystkie wtyczki otwierałem gdzie mogłem to wytarłem wodę.Ale auto nie odpala.

Może ktoś miał podobny problem.

BMW nie lubi wody szokkkkkk.

pozdr

Napisano

Moja też nie lubi - nei tylko wody ale i wilgoci. U mnei przyczyną były przewody do świec. Po wymienie na nowe i szczelne - wszystko chodzi - spróbuj z tym. Samochód może też nie mieć gdzieś masy w silniku i nie przechodzi prąd. J amiałem taki problem to myślałem, że to rozrusznik - a pukanie troszkę pomogło - potem jednak okazało się, że wystarczyło dokręcić śrubkę...

Napisano

sprawdz alarm moze masz odciecie na pompe i zalałeś coś i robi sie jakies zwarcie.

Napisano
  • Autor

Alarmu nie mam.Mam centralny i działa.Rozrusznik kręci-także masa chyba jest.Po takim myciu pewnie podlałem sonde i ta teraz wariuje i podaje błedne informacje do kompa a ten dalej nie puszcza prądu może to to.Chociaż telefonicznie rozmawiałem z kolegą maniakiem BMW(elektronik) notabene bedzie dopiero w czwartek, który powiedział aby trochę postała i jak nieodpali to on podjedzie i usterkę naprawi.Już takie usterki wielokrotnie usuwał.Także czekam na jego powrót.

pozdr

sprawdz alarm moze masz odciecie na pompe i zalałeś coś i robi sie

> jakies zwarcie.

Napisano
  • Autor

Pojechałem do elektryka sprawdził kompa dał stosowny wydruk.I jak się okazało to swiece były zalane.Wymienił je i autko chodzi.Powiedział,że trzeba bedzie wymienić uszczelniacze na zaworach(takie gumki), gdyz może brać więcej oleju i tym samym zalewać świece.

także po problemie

pozdr

Moja też nie lubi - nei tylko wody ale i wilgoci. U mnei przyczyną

> były przewody do świec. Po wymienie na nowe i szczelne -

> wszystko chodzi - spróbuj z tym. Samochód może też nie mieć

> gdzieś masy w silniku i nie przechodzi prąd. J amiałem taki

> problem to myślałem, że to rozrusznik - a pukanie troszkę

> pomogło - potem jednak okazało się, że wystarczyło dokręcić

> śrubkę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.