Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C8 - kilka drobiazgów

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Mam kilka drobiazgów do zrobienia w moim samochodziku. A mianowicie:

1. Kontrolka świec żarowych nie świeci. Przypuszczam, że przepaliła się dioda, czy żarówka. Czy i jak można ją wymienić?

2. Tylne drzwi lekko trzeszczą w czasie jazdy po nierównościach. Czy można jakoś zwiększyć docisk?

3. Świeci mi się kontrolka poduszki powietrznej i nie mam klaksonu. W serwisie stwierdzili uszkodzenie przełącznika zespolonego. Koszt wymiany: 2000zł. Może macie pomysł na ominięcie wymiany? Zastanawiam się, czy nie wymieniają całego elementu, bo naprawa im się nie będzie opłacać, a w zasadzie może być drobiazg.

Hmm, dużo tego nie ma smile.gif Jeśli coś jeszcze sobie przypomnę, to napiszę smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> Witajcie!

> Mam kilka drobiazgów do zrobienia w moim samochodziku. A mianowicie:

> 1. Kontrolka świec żarowych nie świeci. Przypuszczam, że przepaliła

> się dioda, czy żarówka. Czy i jak można ją wymienić?

masz silnik HDI jak mniemam wobec tego w obecnie panujacych temperaturach mozesz nawet nie zauwazyc migniecia kontrolki....

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

Tak, 2.0 HDi. OK, póki co nie będę się martwić. Jak wróci ostra polska zima wówczas będę się martwić.

Przy okazji zapytam o jeszcze jedną rzecz:

Silnik 2.0 HDi, 107KM i z automatyczną skrzynią biegów. Czy warto się tutaj bawić w chiptuning? Jeśli tak, to może polecicie jakąś firmę w kujawsko-pomorskim lub mazowieckim??

Napisano

> Tak, 2.0 HDi. OK, póki co nie będę się martwić. Jak wróci ostra

da sie do okolo 130 KM moze wiecej... ale bez przesady mam zaczipowana Picasso do okolo 110 KM z 90 od nowosci smiga firma, ktora to robila V-tech w Kraku ale z tego co wiem maja wiecej swoich warsztatow poszukaj stronki w googlach...

a co do przelacznika zespolnego ktos tutaj na forum opisywal przypadek z 307 a przelacznik pewnie taki sam... ewentualnie forum cytrynki lub peugeota...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

Ok, ok, ale mi wyszukiwanie nie działa frown.gif Klikam "szukaj" i mam pustą stronę frown.gif Może jakiś pomocny link chociaż, hę??

Napisano
  • Autor

> Przy automacie nie warto się bawić w chip-tuning

No ok, ale dlaczego? Szukałem po necie informacji o chiptuningu przy automacie i nie podawano żadnych przeciwwskazań, a podawano parametry po chiptuningu. Jestem zielony w temacie i trochę boję się coś popsuć, więc wolę się upewnić...

Napisano

> No ok, ale dlaczego? Szukałem po necie informacji o chiptuningu przy

> automacie i nie podawano żadnych przeciwwskazań, a podawano

> parametry po chiptuningu. Jestem zielony w temacie i trochę boję

> się coś popsuć, więc wolę się upewnić...

Pierwszy problem jaki napotkasz to znalezienie hamowni gdzie schamują Ci automata - ja nie znalazłem w kuj-pom żadnej (słownie: zero) clown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.