Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawory ?

Featured Replies

Napisano

Witam, od pewnego czasu słyszę stukanie przy odpaleniu silnika kiedy jest zimny:( Zaraz jak tylko nagrzeje sie do pewnej temperatury jest ok. Mechanik powiedział ze to wina zaworów ktore same sie regulują dokładnie jakichś gumek,i ze dopóki nie stukają non stop to nie ma sensu naprawiać. Mi to osobiście przeszkadza, i zastanawiam sie czy nie zmienić oleju na inny, może by to pomogło. Jeździłem na Mobilu półsyntetyku przy ostatniej wymianie wlałem tez półsyntetyk tylko oplowski orginalny i nie wiem czy na nim nie zrobiło sie gorzej. Czy np na mineralnym nie słychac mniej takich stoków?Pozdrawiam

Napisano

Czemu wlałeś Oplowski olej? Wlej standardwoy, taki jaki używałeś do tej pory. Sprawdź stan oleju. dy ja mam za mało. to tak smo słysze zawory.

Napisano

Ja mam też GM oryginalny.. ten po 45zł 5litrów i jak marzenie w dwóch samochodach.. a nawet w 5 bo cała rodzina i znajomi leją. Wątpię by to była wina tego oleju. Dobrze zamknięty oryginalny made in germany, możesz lać spokojnie dalej wink.gif

Napisano
  • Autor

ok spoko, zorientuje się przy następnej wymianie co i jak ale chyba wleje spowrotem mobila niestety wydaje mi sie że na nim było ciszej. Zastanawiałem się czy gęstośc ma wpływa na to stukanie. Czy np. jeśli wleję mineralny nie będzie ciszej confused.gif Jeśli nie to do mechanika i tyle;)

Napisano

> Czy np. jeśli wleję mineralny nie będzie ciszej Jeśli nie to

> do mechanika i tyle;)

Jak samoregulatory stukają na zimnym, to daj siana...

Możesz zmienić nieco szybciej olej, ale nie ma co zbytnio kombinować. Na mineralnym nie przestaną stukać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.