Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cewka w 2.0 20v i inne

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko odnośnie cewki. Dzis wymieniałem świece w aucie i okazało sie ze dwie cewki są na samym dole lekko "ukruszone" w tym miejscu co zaznaczylem czerwonym kółkiem, nie mialem czym zrobic fotki. W tym miejscu zaznaczonym na fotce ten sam koniec jest ukruszony. Czy to moze podowować złe funkcjonowanie cewki?

365410076ag9.th.jpg

Wogle po odpaleniu silnik łapie obroty bardzo ok 600 nawet 500 i gasnie na zimnym silniku ale zlokalizowalem nieszczelnosc ukladu dolotowego za przyplywką, w miejscu takiego trojnika odpowietrzajacego z pokrywy zaworow itp. JEsli zatykałem to jzu było lepiej. Jednak na zimnym silniku auto nie chce jechac daje gaz a on sie dusi i szarpie potem jest lepiej duzo, ale wydaje mi sie ze nawet jak potem jade i "cisne gaz" to jakos tam sie rozpedza ale tak przy ok 5500 dostaje mocnego kopa. Choc jak jako tako uszelnilem ten dolot to jakby yblo lepiej ale nie wiem. Nie mam porownania bo nigdy nie jezdzialem takim autem smile.gif Co o tym sądzicie poza zbednymi komentami ze złoma kupiłem itp 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Niby odpinałem ale nie probowałem sie przejechac tylko gazowalem na postoju i wydawało mi się ze jeszcze gorzej. Ten kolektor dolotu czy jak to sie tam nazywa jest pekniety tez ale troche go silikonem uszczelnilem jak narazie no i to co wyzej opisywałem. Zorbie jutro fotke i wrzuce jak to wyglada bo wydaje mi sie że tam cos jest namieszane.

Napisano

> Niby odpinałem ale nie probowałem sie przejechac tylko gazowalem na

> postoju i wydawało mi się ze jeszcze gorzej. Ten kolektor dolotu

> czy jak to sie tam nazywa jest pekniety tez ale troche go

> silikonem uszczelnilem jak narazie no i to co wyzej opisywałem.

> Zorbie jutro fotke i wrzuce jak to wyglada bo wydaje mi sie że

> tam cos jest namieszane.

dobrze obadaj ten kolektor ok.gif szkoda ze dzisiaj o tym piszesz bo wczoraj wywalilem caly kolektor z hgt na zlom sick.gif jakbys potrzebowal to mam z niego jeszcze przepustnice, te gumy ktore lacza jedna czesc kolektora z druga, czujniki (oprocz krokowca) i listwe z wtryskiwaczami

Napisano
  • Autor

Tak to wygląda:

img24391ip6.th.jpgimg24401zf9.th.jpgimg24411vw2.th.jpg

Tam łapie lewe powietrze, jak przytkam sciągne ten wężyk i zatkam palcem tam gdzie jest sylikonem objechane to silnik pracuje duzo lepiej ale ssania nadal jakotakiego nie ma, moze jakis czujnik? A moze Jeszcze gdzies lapie lewe powietrze? I tak jak opisywalem na zimnym silniku ledwo jedzie zaraz po odpaleniu ja mu w gaz a on szarpie i muli strasznie.

Dodam jeszcze ze jak odłaczyłem przepływke to silnik prawie zgasł po czym oborty wzrosły i zaczeły folowac wariowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.