Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford fiesta- problemy z rdza

Featured Replies

Napisano

Witam, jak wyglada sprawa wystepowania rdzy w modelach fiesty od 2003r, wiem ze stsrsze fordy mialy zawsze z rdza problemy,poprawilo sie cos,pozdrawiam.

Napisano

Moj ma 4 lata i jeszcze ani sladu rdzy, uno ktore mialem to juz w tym wieku bylo zardzewiale

Napisano
  • Autor

> Moj ma 4 lata i jeszcze ani sladu rdzy, uno ktore mialem to juz w tym

> wieku bylo zardzewiale

Jaki masz silnik?? ,jak wyglada spalanie w nich??,bo mysle o fiescie lub corsie z silnikiem 1.2

Napisano

Moi rodzice maja fiestke z 2003 r. autko kupione w salonie, nie bite co roku robiony przegląd blach bo fiestka ma 12 lat gwarancji na blaszki no i w tym roku autku na przeglądzie znaleziono zdeczko rdzy, wszystkie drzwi dookoła szczególnie tylne pod uszczelką i coś tam na masce naszczeście ford uznał gwarancje i wszystko zrobione za free w aso szczegół taki że papraki odkręcali wszystkie drzwi zdarli lakier ze śrubek i zapomnieli ich pomalować na nowo, tyle odemnie pzdro

Napisano
  • Autor

> Moi rodzice maja fiestke z 2003 r. autko kupione w salonie, nie bite

> co roku robiony przegląd blach bo fiestka ma 12 lat gwarancji na

> blaszki no i w tym roku autku na przeglądzie znaleziono zdeczko

> rdzy, wszystkie drzwi dookoła szczególnie tylne pod uszczelką i

> coś tam na masce naszczeście ford uznał gwarancje i wszystko

> zrobione za free w aso szczegół taki że papraki odkręcali

> wszystkie drzwi zdarli lakier ze śrubek i zapomnieli ich

> pomalować na nowo, tyle odemnie pzdro

Kurcze w aucie 5 letnim nie powinno to sie dziac :/

Napisano

no też tak uważam, a co do spalania to po trojmiescie 1.3 osiem łyka i generalnie jest mułowaty,a no i jeszcze ostatnio zmieniałem im olej i silniczek spocony na łączeniu bloku z miska olejową a autko ma 50kkm, jedyna zaleta tego silniczka to chyba łąńcuszek rozrządu ;p no i "wmiare" elastyczny jest

Napisano
  • Autor

> no też tak uważam, a co do spalania to po trojmiescie 1.3 osiem łyka

> i generalnie jest mułowaty,a no i jeszcze ostatnio zmieniałem im

> olej i silniczek spocony na łączeniu bloku z miska olejową a

> autko ma 50kkm, jedyna zaleta tego silniczka to chyba łąńcuszek

> rozrządu ;p no i "wmiare" elastyczny jest

To w moim 9 letnim matizie silnik mi sie nie poci, i ezdze na syntetyku 5W/50. To opel ma lepsze silniki,tutaj jedynie to zawieszenie jest lepsze niz w corsie. Z ta rdza tez mnie zaskoczyles to juz fiaty sa lepiej zabezpieczone,ojca punto 2 8 letnie nie ma ani sladu rdzy. Myslalem ze przez tyle lat ford zdazyl cos zrobic w tym kierunku,a jak widac nie frown.gif

Napisano

> To w moim 9 letnim matizie silnik mi sie nie poci, i ezdze na

> syntetyku 5W/50. To opel ma lepsze silniki,tutaj jedynie to

> zawieszenie jest lepsze niz w corsie. Z ta rdza tez mnie

> zaskoczyles to juz fiaty sa lepiej zabezpieczone,ojca punto 2 8

> letnie nie ma ani sladu rdzy. Myslalem ze przez tyle lat ford

> zdazyl cos zrobic w tym kierunku,a jak widac nie

Widzisz a Fiat od 1994 już zaczał robić cos z blachą.

Wiec twoje mity o Fiacie sa nie na czasie.Na mietku rdzy nie widać?

Napisano

zawieszenie jest spoko z tym że nie pamiętam już od którego miesiąca 2003 roku wyeliminowali problem z jakaś tuleja w tylnim zawieszeniu która strasznie szybko się sypała ale ford to robił na gwarancji, aha co do awari to jeszcze po skończeniu sie gwarancji czyli po 2 latach zaczeła ciec maglownica, koszt ponad 2 tyś zł. w serwisie gadali że to przypadek raz na milion ale dziwne bo na innym forum forda właściciele tych fiestek "założyli" stowarzyszenie cieknących maglownic smile.gif

Napisano

> Witam, jak wyglada sprawa wystepowania rdzy w modelach fiesty od

> 2003r, wiem ze stsrsze fordy mialy zawsze z rdza

> problemy,poprawilo sie cos,pozdrawiam.

Ja mam samochód niecałe 2 lata i rdzy jeszcze nie widać. Moim zdaniem nie ma szans, żeby rdza nie wylazła przez 12 lat, dlatego mam zamiar robić przeglądy blacharskie grinser006.gif

Wcześniej miałem Uno - tam rdza była wszędzie. A auto miało tylko 10 lat grinser006.gif.

Widziałem, że w kolejnych postach pytasz o spalanie. Moj pali w mieście od 9 do 11 l/100km, w zimie na krótkich odcinkach nawet więcej, czyli baaaardzo dużo.

Za to w trasie w zależności od warunków od 6 do 7,5 l/100km, czyli całkiem znośnie.

Można mniej, ale ja mam raczej ciężką nogę no i klimatyzacja też trochę pożera paliwa.

Ale ogólnie jestem zadowolony, bo właściwości jezdne tego samochodu rekompensują wszystkie inne niedogodności waytogo.gif

Napisano

I to takie spalanie silnika 1.25l??

A ja się bałem ze moj dużo pali.

10l to kolega z innego kacika uważa ze silnik 2.6 pali w automacie hehe.gif

Napisano

> I to takie spalanie silnika 1.25l??

> A ja się bałem ze moj dużo pali.

> 10l to kolega z innego kacika uważa ze silnik 2.6 pali w automacie

Bo niektórzy za jazdę miejską uważają każdą jazde w terenie zabudowanym biglaugh.gif

U mnie co 100 do 200 m skrzyżowanie, na każdym czerwone światło i do pracy mam 4 km więc silnik nie dogrzany, zwłaszcza w zimie. Za to w lecie klima i też spalanie idzie w górę.

Napisano

> Bo niektórzy za jazdę miejską uważają każdą jazde w terenie

> zabudowanym

> U mnie co 100 do 200 m skrzyżowanie, na każdym czerwone światło i do

> pracy mam 4 km więc silnik nie dogrzany, zwłaszcza w zimie. Za

> to w lecie klima i też spalanie idzie w górę.

Za to ja się pochwalę spalaniem 5,5 litra na sto zlosnik.gif Silnik 1.3. Niestety taki wynik nie jest za darmo: jeżdżę przede wszystkim dłuższe i długie trasy, mam lekką nogę i nie mam klimy. zlosnik.gif Natomiast dając raz ostrzej w palnik po mieście łyknął mi niestety bardzo zbliżoną ilość paliwka co koledze mrc

Napisano
  • Autor

> Widzisz a Fiat od 1994 już zaczał robić cos z blachą.

> Wiec twoje mity o Fiacie sa nie na czasie.Na mietku rdzy nie widać?

Jakiem moje mity o fiacie,Ja nic o fiacie nie pisalem, matiz na nadkolach mial 2 pecherzyki wielkosci pinezki i na rancie maski ale to po 8 latach eksploatacji,reszta zdrowa jak dzwon i to tylko daewoo a nie ford.

Napisano
  • Autor

> Ja mam samochód niecałe 2 lata i rdzy jeszcze nie widać. Moim zdaniem

> nie ma szans, żeby rdza nie wylazła przez 12 lat, dlatego mam

> zamiar robić przeglądy blacharskie

> Wcześniej miałem Uno - tam rdza była wszędzie. A auto miało tylko 10

> lat .

> Widziałem, że w kolejnych postach pytasz o spalanie. Moj pali w

> mieście od 9 do 11 l/100km, w zimie na krótkich odcinkach nawet

> więcej, czyli baaaardzo dużo.

> Za to w trasie w zależności od warunków od 6 do 7,5 l/100km, czyli

> całkiem znośnie.

> Można mniej, ale ja mam raczej ciężką nogę no i klimatyzacja też

> trochę pożera paliwa.

> Ale ogólnie jestem zadowolony, bo właściwości jezdne tego samochodu

> rekompensują wszystkie inne niedogodności

Strasznie duzo Ci pali,za duzo jak na taka pojemnosc, 11 litrow. Punto 2 ojca jazda po miescie z ciezka noga w korkach to max 7,5 litra a latem 6,5 litra. Myslalem ze 8 litrow to max przy tym silniku,ople tyle nie pala,a odnosnie awaryjnosci w moim matiziem przez 9 lat wymieniane bylo tylko jedno lozysko i ktos powie ze to tylko daewoo

Napisano

Tez miałem Daewoo i twierdze ze są lepsze od Fordów z lat 90-tych.

Co do Punta jezdziłem takim8V i palił 8l max gazu(jazda miejska).

Np moj Fiat 10letni nie ma nic rdzy.

Napisano

> Jaki masz silnik?? ,jak wyglada spalanie w nich??,bo mysle o fiescie

> lub corsie z silnikiem 1.2

Silnik mam 1.25. Czasem brakuje troche mocy, zwlaszcza z klima. ile spala to nie wiem bo nie licze, ale wiem, ze do tego co podaje instrukcja nalezy dodac ze 2 l (na ale ja cisne go do podlogi)

Napisano
  • Autor

> Tez miałem Daewoo i twierdze ze są lepsze od Fordów z lat 90-tych.

> Co do Punta jezdziłem takim8V i palił 8l max gazu(jazda miejska).

> Np moj Fiat 10letni nie ma nic rdzy.

Akurat ojciec ma punto 8V i wiem ile pali,np nie zmiesci sie w gazie w miescie w 8 litrach,za miastem benzyna 4.8-5,5 a w miescie zaleznie od warunkow na drodze lato 6-7 litrow zima okolo 8 litrow max wiec gazu wezmie z litr wiecej i z tego co widze co pisza chlopaki na forum punto to im tez gazu bierze okolo 9-10 litrow w miescie wiec nierealne jest to zuzycie ktore opisujesz,owsze mozliwe jest ale za miastem.

Napisano

Jezdziłem dosyć długo takim i nie rozdrabniałem się.Ile palił w miescie,poza miastem.Wiem ze zaszwe srednie spalanie wychodziło mi w granicach 8l.Instalacja sekwencyjna.

Napisano

> Strasznie duzo Ci pali,za duzo jak na taka pojemnosc, 11 litrow.

> Punto 2 ojca jazda po miescie z ciezka noga w korkach to max 7,5

> litra a latem 6,5 litra. Myslalem ze 8 litrow to max przy tym

> silniku,ople tyle nie pala,a odnosnie awaryjnosci w moim

> matiziem przez 9 lat wymieniane bylo tylko jedno lozysko i ktos

> powie ze to tylko daewoo

7,5 l/100km to może palić, ale przy w miarę spokojnej jeździe. Miałem Uno z silnikiem 1.0 i po mieście potrafił spalić nawet 9l/100km. A zapewniam, że był sprawny, bo na trasie mogłem zejść bez problemu poniżej 5l/100km. Chyba po prostu mówimy o innym ruchu miejskim grinser006.gif. Wystarczy, że ja wybiorę się do pobliskiego Rybnika i chociaż cały czas jestem w mieście (między tablicami miejscowości jest chyba 200m) i też są czasami korki, to spalanie nie przekracza 7,5l/100km.

No i wytłumacz mi, jak ta moja Fiesta ma po mieście spalić max. 8l/100km, jak w danych katalogowych ma bodajże 8,3l/100km w ruchu miejskim, a te spalania uzyskiwane są w warunkach labolatoryjnych, gdzie rozruch silnika następuje w temp. +20st.C, a max. prędkość jazdy wynosi 50km/h i jest utrzymywana przez bardzo krótki okres czasu. Do tego w samochodzie podczas takich pomiarów wszystkie urządzenia elektryczne są wyłączone (nie trzeba jechać na światłach grinser006.gif), że o klimie nie wspomnę.

Ciekawe ile dni w Polsce jest z taką poranną temp. jak zakładają testy, do tego włączone światła, radio no i czasami klima. Prędkość uzyskiwana u mnie pomiędzy skrzyżowaniami to też nie 50km/h grinser006.gif

Ja pisząc o spalaniu w mieście mam na myśli na prawdę jazdę typowo miejską, czyli krótki odcinek, co chwile skrzyżowanie, a poza tym troche większą prędkość jak zakładana w testach. Niektórzy myślą, że jak do pracy jadą 5 km obwodnicą, to jest to jazda miejska 270751858-jezyk.gif

Wracając jeszcze do Punto: sprawdź sobie jego masę i porównaj z masą Fiesty a zrozumiesz o co chodzi. Dla informacji podam Ci tylko, że jak zważyłem moją Fiestę z prawie pustym bakiem i bez kierowcy to ważyła coś około 1150 kg boje_sie.gif

Punto jest pewnie z 200kg lżejsze. Rozpędzenie dodatkowych 200kg też pochłania sporo energii,a co z tym związane paliwa.

Szczerze mówiąc nie wiem po co Fiście tyle dodatkowych kilogramów i gdzie one są zlosnik.gif

No i na koniec Daewoo. Ojciec od 11 lat jeździ Tico i ma w nim jeszcze oryginalny akumulator. Gdyby nie korozja, to jeszcze pewnie jeździłby kilka lat. W tym samochodzie jest cudowny silnik o sporym temperamencie jak na taką pojemność, oraz tragiczne hamulce i zawieszenie, które dla mnie jest stanowczo zbyt miękkie. Czasami mam wrażenie, że koła jadą sobie, a nadwozie sobie - jakby nie były ze sobą związane grinser006.gif. Zero wycieków, biegi można zmieniać jednym palcem no i jest to jedyny samochód, którym po mieście schodzę poniżej 7l/100km. Nawet maluch palił więcej.

Awaryjność? W tym Tico właściwie nie występuje biglaugh.gif

Napisano

> Za to ja się pochwalę spalaniem 5,5 litra na sto Silnik 1.3.

> Niestety taki wynik nie jest za darmo: jeżdżę przede wszystkim

> dłuższe i długie trasy, mam lekką nogę i nie mam klimy.

> Natomiast dając raz ostrzej w palnik po mieście łyknął mi

> niestety bardzo zbliżoną ilość paliwka co koledze mrc

Bo u nas w Żorach robi się wszystko, żeby samochody dużo paliły biglaugh.gif.

Najlepsze spalanie jest na Al. Zjednoczonej Europy. Kiedyś z ciekawości skasowałem średnie spalanie na kompie w samochodzie na pierwszych światłach przy targowisku na Powstańców. Na parkingu przy Auchan spalanie średnie z tego odcinka to 14,8 l/100km biglaugh.gif

Na każdym skrzyżowaniu łapałem się na czerwone światło, a pomiędzy rozpędzłam się do obowiązujących tam 70km/h.

Czerwone zawsze zaświecało mi się niemal przed nosem, bo jakby od razu na następnym było czerwone, to bym się nawet tak nie rozpędzał.

Ale Twoje 5,5 l/100km - to mimo wszystko robi na mnie wrażenie bow.gif.

Ja chyba najmniej uzyskałem 5,8 jak jechałem nad morze i to tylko na części trasy, gdzie jechałem w miarę spokojnie (chociaż wcale nie powoli). Za to na odcinku autostrady między Gliwicami a Legnicą spalanie dochodziło nawet do 8l/100km przy prędkości ok. 140km/h.

A tak dla informacji - prędkościomierz w Fieście jest bardzo dokładny - przy prędkościach rzędu 140km/h pokazuje o ok. 2-3km/h więcej jak GPS. Przy takiej prędkości Matiz szwagra pokazywał już prawie 160.

Teraz już chyba wiem skąd się biorą wyczyny kierowców Tico i CC "zamykających" licznik hahaha.gif

Napisano

> Teraz już chyba wiem skąd się biorą wyczyny kierowców Tico i CC

> "zamykających" licznik

Ja kiedys zamknałem licznik w Tico,a według GPS-a jechał 153km/h

A i srednio paliło 6-7l paliwa.

Co najbardziej mnie zaszokowało kolega golfem mi powiedział ze jego TDI łyka srednio 4,5-5,5l ropy. grinser006.gif

Napisano

no no bez obrażania cc prosze!! jak ktoś ma pod maską w cc chociażby 1.2 8V 75 konny i auto wazy maks 750kg to nic dziwnego że zamyka licznik, fiesta ma tą samą moc a zdeko więcej waży, co do spalania to Polacy maja jakiś kompleks na tym punkcie i jak dla mnie przynajmniej połowa ludzi sciemnia, tak samo się z Tobą zgodze nie ma co porównywać jazdy po mały miasteczku do jazdy po dużym mieście zupełnie inna bajka pozdro

Napisano
  • Autor

> 7,5 l/100km to może palić, ale przy w miarę spokojnej jeździe. Miałem

> Uno z silnikiem 1.0 i po mieście potrafił spalić nawet 9l/100km.

> A zapewniam, że był sprawny, bo na trasie mogłem zejść bez

> problemu poniżej 5l/100km. Chyba po prostu mówimy o innym ruchu

> miejskim . Wystarczy, że ja wybiorę się do pobliskiego Rybnika i

> chociaż cały czas jestem w mieście (między tablicami

> miejscowości jest chyba 200m) i też są czasami korki, to

> spalanie nie przekracza 7,5l/100km.

> No i wytłumacz mi, jak ta moja Fiesta ma po mieście spalić max.

> 8l/100km, jak w danych katalogowych ma bodajże 8,3l/100km w

> ruchu miejskim, a te spalania uzyskiwane są w warunkach

> labolatoryjnych, gdzie rozruch silnika następuje w temp.

> +20st.C, a max. prędkość jazdy wynosi 50km/h i jest utrzymywana

> przez bardzo krótki okres czasu. Do tego w samochodzie podczas

> takich pomiarów wszystkie urządzenia elektryczne są wyłączone

> (nie trzeba jechać na światłach ), że o klimie nie wspomnę.

> Ciekawe ile dni w Polsce jest z taką poranną temp. jak zakładają

> testy, do tego włączone światła, radio no i czasami klima.

> Prędkość uzyskiwana u mnie pomiędzy skrzyżowaniami to też nie

> 50km/h

> Ja pisząc o spalaniu w mieście mam na myśli na prawdę jazdę typowo

> miejską, czyli krótki odcinek, co chwile skrzyżowanie, a poza

> tym troche większą prędkość jak zakładana w testach. Niektórzy

> myślą, że jak do pracy jadą 5 km obwodnicą, to jest to jazda

> miejska

> Wracając jeszcze do Punto: sprawdź sobie jego masę i porównaj z masą

> Fiesty a zrozumiesz o co chodzi. Dla informacji podam Ci tylko,

> że jak zważyłem moją Fiestę z prawie pustym bakiem i bez

> kierowcy to ważyła coś około 1150 kg

> Punto jest pewnie z 200kg lżejsze. Rozpędzenie dodatkowych 200kg też

> pochłania sporo energii,a co z tym związane paliwa.

> Szczerze mówiąc nie wiem po co Fiście tyle dodatkowych kilogramów i

> gdzie one są

> No i na koniec Daewoo. Ojciec od 11 lat jeździ Tico i ma w nim

> jeszcze oryginalny akumulator. Gdyby nie korozja, to jeszcze

> pewnie jeździłby kilka lat. W tym samochodzie jest cudowny

> silnik o sporym temperamencie jak na taką pojemność, oraz

> tragiczne hamulce i zawieszenie, które dla mnie jest stanowczo

> zbyt miękkie. Czasami mam wrażenie, że koła jadą sobie, a

> nadwozie sobie - jakby nie były ze sobą związane . Zero

> wycieków, biegi można zmieniać jednym palcem no i jest to jedyny

> samochód, którym po mieście schodzę poniżej 7l/100km. Nawet

> maluch palił więcej.

> Awaryjność? W tym Tico właściwie nie występuje

Akurat ojciec jezdzi praktycznie tylko po Bydzi i te 7,5 litra to nie jest przy spokojnej jezdzie a dynamicznej smile.gif ,po prostu te silniki 1.2 8V sa udane,pali mniej niz moj matiz hehe, moj matiz wazy 925kg pusty,ostatnio go wazylem robiac przeglad,wersja ToP a punto 2 napewno wiecje j a fiesta az nie wierze ze tyle wazy bo tyle waza to nowe ople corsa ktore sa wieksze a punto i fiesta sa tej samej wielkosci,moze blache w fordzie dali wiecej,albo cos pod nia przykleili zeby nie odpadla jak zacznie rdzewiec wink.gif

Napisano
  • Autor

> Teraz już chyba wiem skąd się biorą wyczyny kierowców Tico i CC

> "zamykających" licznik

Potwierdzam sprawdzalem w moim matizie przeklamanie 10% jadac 100km/h na GPS mialem 90km/H

Napisano

Quote:

a fiesta az nie wierze ze tyle wazy bo

> tyle waza to nowe ople corsa ktore sa wieksze a punto i fiesta

> sa tej samej wielkosci

Niestety mrc ma rację. Fiesty ważą bardzo dużo: dane katalogowe to 1109 kg dla wersji 1.25, 1130 kg dla wersji 1.3 oraz 1145 kg dla wersji 14 TDCi.

Napisano

> no no bez obrażania cc prosze!! jak ktoś ma pod maską w cc chociażby

> 1.2 8V 75 konny i auto wazy maks 750kg to nic dziwnego że zamyka

> licznik, fiesta ma tą samą moc a zdeko więcej waży, co do

> spalania to Polacy maja jakiś kompleks na tym punkcie i jak dla

> mnie przynajmniej połowa ludzi sciemnia, tak samo się z Tobą

> zgodze nie ma co porównywać jazdy po mały miasteczku do jazdy po

> dużym mieście zupełnie inna bajka pozdro

Bez urazy - Kolegi nie wziąlem pod uwagę bow.gifgrinser006.gif

Faktycznie Twoje 75 KM to nie to samo, co moje. Przy takiej masie jak ma Fiesta, chyba nawet silnik 1.6 100KM nie wystarczył by mi, żeby wygrać ze startu zatrzymanego z Twoim CC. Powiem szczerze, ża taki malutki samochodzik z takim mocnym silnikiem to jest to, co ja lubię najbardziej. Już CC sporting był dla mnie całkiem fajnym samochodem i swego czasu chciałem taki kupić, ale niestety nie znalazłem nic godnego uwagi.

A te kompleksy ze spalaniem, to nie wiem z czego się biorą, pali tyle i tyle i nie ma co kombinować. Nie wiem, co to za ujma dla samochodu, czy kierowcy. Chyba jedynie taka, że wielu twierdzi, że jak samochód tyle pali, to jest popsuty grinser006.gif

A takie stwierdzenie już mnie drażni, bo niezależnie jak starym samochodem jeździłem, zawsze był w nienagannym stanie technicznym wpysk.gif

Ja nigdy nie jeździłem zbyt oszczędnie i nigdy nie mogłem się pochwalić mały spalaniem, zwłaszcza w mieście, bo na trasie dziwnym trafem spalam czasami mniej jak znajomi w podobnych samochodach. Za to na pewno nikt, kto stał za mną na światłach nie musiał się wkurzać, że mu blokuję drogę, nawet jak jeździłem maluchem biglaugh.gif

I na koniec chyba mi przyznasz, że CC 700 nie pojedzie rzeczywistych 150 km/h grinser006.gif

Napisano

ja niestety jeszcze nie mam 1.2 tylko lekko dłubniete 1.1 no ale jakies ponad 60 koni obstawiam jest ktore po 3city pali pod 8 literkow, przy 150 to taka 700 ma ponad 6 tys rpm hehehe maks moc jest przy 5 tys wiec to raczej nie mozliwe chyba ze na żaglach zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.