Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi 80 - kupować czy nie kupować? :/ prośba o pomoc...

Featured Replies

Napisano

znajomy sprzedaje taki oto samochodzik:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5311450

widziałem go, wygląda jak... na fotkach wink.gif wizualnie stan oceniam na bdb.

klima abs itp itd.. jak w opisie na ogłoszeniu... lewe tylne drzwi - lekkie wgniecenie jakby jakiemuś pijakowi zatarasował przejście i musiał sie za to kopniakiem odwdzięczyć.

przebieg budzi moje wątpliwości ale po obejrzeniu dokumentów, muszę przyznać że chyba może być prawdziwy. Papiery wyglądały na nadgryzione przez ząb czasu, leciutko zżółknięte, troszkę zgniecione... do tego rachunki, przegląd co 10000 tyś z pieczątkami itp.

rocznik jaki jest każdy widzi i to budzi moje największe wątpliwości... co myślicie o takim samochodzie? czy warty jest takich pieniędzy (za 11k go wyrwe). Za kilka dni planuje podstawić go mojemu znajomemu mechanikowi, może macie jakieś rady, uwagi - na co szczególnie patrzeć? jakie są zagrożenia?

Obecnie mam fiata uno z roku 2000 - wersja 3 drzwiowa, ale w grudniu powiększy mi się rodzinka i w uniaku może być ciasnawo.

z góry bardzo dziękuje za każdą pomoc wink.gifok.gif

Napisano

> znajomy sprzedaje taki oto samochodzik:

Zależy, co to za znajomy - czy Cię nie wysteruje na minę... icon_rolleyes.gif

Przebieg z lekka nierealny, ale cóż - cuda się zdarzają... palacz.gif

Napisano

Wszedzie zamiast tego silnika 2,6L polecany bardziej jest 2,8 - ma lepsze osiagi przy zuzyciu paliwa na poziomie tego 2,6L. Szwagier aktualnie ma wlasnie Audi 100C4 z tym motorem 2,6L i jak dla mnie to srednio to jezdzi no.gif

Ja osobiscie szukalbym czegos z silnikiem diesla bo cena za to auto wcale niska nie jest

Napisano

> Wszedzie zamiast tego silnika 2,6L polecany bardziej jest 2,8 - ma

> lepsze osiagi przy zuzyciu paliwa na poziomie tego 2,6L.

> Szwagier aktualnie ma wlasnie Audi 100C4 z tym motorem 2,6L i

> jak dla mnie to srednio to jezdzi

> Ja osobiscie szukalbym czegos z silnikiem diesla bo cena za to auto

> wcale niska nie jest

Bez przesady - w takich rocznikach, to 95% uwagi kieruje się na stan techniczny, a silnik czy wyposażenie się ew. akceptuje bądź nie... wink.gif

Jeżeli znajomy nie sciemnia (w co chciałbym wierzyć biglaugh.gif), to ja bym brał - ocynkowane audi z taki przebiegiem polata jeszcze długo. ok.gif

Napisano

ładny, bez quattro :/ , automat :/ , wygląda na nie bity, dobry rocznik...

Napisano
  • Autor

> Zależy, co to za znajomy - czy Cię nie wysteruje na minę...

> Przebieg z lekka nierealny, ale cóż - cuda się zdarzają...

Samochód jest ściągnięty ze Szwajcarii... Myślę że mnie by nie wykiwał i sprzedawałby w dobrych intencjach, ale nie mam gwarancji że to jego ktoś nie wykiwał wink.gif

Jak pisałem, papiery wyglądają na orginalne albo podrobione z dbałościom o najmniejsze detale - zużycie papieru, małe plamki, lekkie zagniecenia... Troszkę za dużo zachodu jak za taką kwotę? (z tego co wiem, kupił go za 2500 franków)

Tak się zastanawiam jeszcze... Bo klima z regulacją co 0,5 stopnia, elektryczne szyby lusterka... Czyli sporo rzeczy które "mogą sie zepsuć" bo nowe to to nie jest smile.gif no ale chyba coś za coś ;P

Napisano

Jak za 12tys+opłaty to bym tego w życiu nie kupił.

A i jeszcze zalożenie gazu,bo chyba przy obecnych cnach na Pb nie bedziesz do ujezdzał.

Napisano
  • Autor

> Jak za 12tys+opłaty to bym tego w życiu nie kupił.

> A i jeszcze zalożenie gazu,bo chyba przy obecnych cnach na Pb nie

> bedziesz do ujezdzał.

W mieście średnio 10l/100km. Gaz? Nieeee wink.gif nie chce żadnego gazu. Rocznie robie nieco ponad 15000km... Oszczędzając rocznie 2000 i skazując 13 letni samochód na gaz... To raczej nie jest dobry pomysł.

Jeśli chodzi o opłaty no to z tego co sie orientuje 200 rejestracja + przegląd... w moim przypadku 375zł oc na rok. jak mowilem za 11k go moge wyciagnac czyli po oplatach 11750 mozna przyjąć

Napisano

> W mieście średnio 10l/100km.

Chyba nie wiesz co piszesz wink.gif Tyle to spalaja auta z silnikami 1.6-1.8l z manualna skrzynia wink.gif

Napisano

Z tej strony wynika ze moje auto pali 7l.A chciałbym miec taki wynik.Raz na trasie zszedłem tylko do takiego poziomu.

Watpie ze 2.6 spali 10l,chyba jadac jak kapelusz.

Wyniki tto może tam podawali użytkownicy tdi 4,5l grinser006.gif i sie zsumowało.

Napisano
  • Autor

a jeszcze jedno glupie(?) pytanie zadam... to jest na łańcuchu czy pasek?

Napisano

dokladnie, 9 l przy kapeluszowatej jezdzie wink.gif

Napisano
  • Autor

po długich rozmyślaniach i 30 minutach spedzonych przed kalkulatorem stwierdzilem ze 10/11l/100km to jednak 15 zł wiecej za 100km niż do tej pory a co za tym idzie w moim przypadku robi sie +300zł w porównaniu do tego co wydaje teraz...

podsumowując - gdyby palił troszke mniej to bym go brał... :/ ale wychodzi na to ze jeszcze troszke bede sie musial wstrzymac...

dziekuje w kazdym razie za opinie wink.gifwaytogo.gif

Napisano

> dokladnie, 9 l przy kapeluszowatej jezdzie

znajomego stare Volvo 2.4 TD w automacie łyka ok 9L w miescie a diesel. Powyzsze Audi to 2.6 w benzynie i nikt nigdy nie mowil, ze ten silnik 2.6ccm nalezy do ekonomicznych

Napisano

bez urazy stary ale w 2,6 V 6 przy spokojnej jezdzie nie zejdziesz ponizej 12-13l na 100km ja moim 2,0 ABT mam od 8 do 10 przy spokojnej jezdzie do 3500obr/min 2,0 16V bierze juz w granicach 12-13l znajomy ma 2,8 V6 pali mu to ok 16l gazu wiec niech bedzie nawet te 12-13l PB...audi jeste tanie jezeli chodzi o czesci ale swoje wypic lubi sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.