Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Laguna 2.0dci 150KM Expression mk II Ph II

Featured Replies

Napisano

Po pewnej przerwie znowu wracam z pytaniami na lono kacika Francowatych.

Zastanawiam sie nad takim autem - warto? Co to za silnik - przeszukalem forum i wszedzie albo 1.9 albo 2.2dCi. Samochod z 2007 roku z konca maja (czyli rowno roczny) z przebiegiem okolo 18kkm. Zaleta - za podobna kase mam fajna Vectre C ale z silnikiem benzynowym. Wada - utrata wartosci na tutejszym rynku. Aczkolwiek stosunkowo niski koszt zakupu diesela. Radzcie Koledzy, bom w kropce.

Napisano

> Po pewnej przerwie znowu wracam z pytaniami na lono kacika

> Francowatych.

> Zastanawiam sie nad takim autem - warto? Co to za silnik -

> przeszukalem forum i wszedzie albo 1.9 albo 2.2dCi. Samochod z

> 2007 roku z konca maja (czyli rowno roczny) z przebiegiem okolo

> 18kkm. Zaleta - za podobna kase mam fajna Vectre C ale z

> silnikiem benzynowym. Wada - utrata wartosci na tutejszym rynku.

> Aczkolwiek stosunkowo niski koszt zakupu diesela. Radzcie

> Koledzy, bom w kropce.

silnik to dosyć dobra doładowana jednostka, mało znalazłeś na ten temat bo mało ich jeździło w ladze II (Renault zrobił taki sam myk jak przy ladze I ph II, dał silniki jak w ladze II ph I) ta sama jednostka jest już w ladze III i powiem ci że robi szał,( w ogóle większość zastosowań w LIIphII jest takich jak puźniej w LIII), miałem okazje jeździć tym cackiem właśnie ze 150konnym motorkiem. elastyczności i momentu benzyniaki mogą tylko pozazdrościć (ale cóż to tylko i wyłącznie zasługa turbiny). zbiera się dość ciekawie, spalanie na poziomie 6-6,5l średnio (oczywiście zależy od nogi), co do wytrzymałości nie będę tu pisał bo nie słyszałem wielu opinii na ten temat.

powiem ci tak, ja jako zagorzały zwolennik PB + LPG wziąłbym tego diesla zlosnik.gif

Napisano

ciach

zobacz w dziale Zakup... RLKP

Napisano
  • Autor

> ciach

> zobacz w dziale Zakup... RLKP

zalogowac sie trzeba, a jak zalozylem konto 2 godziny temu, do tej pory nie mam aktywacji.

suma sumarum, pojechalismy, obejrzelismy to auto i... zonie sie nie podoba, mnie w sumie wnetrze jakos nie lezy, wiec mimo slinka.gif do silniczka, calosc jest na no.gif. Siedzielismy i w wypasionej lali i w Expression Navi (to co mnie interesowalo), ale jakos mnie sie nie podobaja te materialowe boczki i zegary rodem z zabawki. Zakochalem sie w siedzeniach sportowych, bo i wygodne i przyciagajace oko. Szkoda, ze nie dalem szansy autu, by sie nim przejechac, ale moja mulher.gif ma tu w sumie ostateczne zdanie biglaugh.gif - tak wiem, pantoflarz jestem rotfl.gif

Napisano

, ale moja ma tu w sumie ostateczne zdanie - tak

> wiem, pantoflarz jestem

u mnie podobnie jest grinser006.gif tez chcemy zmienic auto - ja bym chcial diesla podatnego na remap a żona chce miniwana na benzyne... takze pewnie bedzie miniwan grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> sympatyczne autko, tylko coś z kierownicą nie tak

z kierownica jest wsio ok, już wiesz dlaczego żona ma najwięcej do gadania, bo tam pasażer prowadzi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> z kierownica jest wsio ok, już wiesz dlaczego żona ma najwięcej do

> gadania, bo tam pasażer prowadzi

rotfl.gifzlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> , ale moja ma tu w sumie ostateczne zdanie - tak

> u mnie podobnie jest tez chcemy zmienic auto - ja bym chcial diesla

> podatnego na remap a żona chce miniwana na benzyne... takze

> pewnie bedzie miniwan

Dzisiaj pokazalem zonie kolejno - Saaba 9-3, Mondeo mk3, Vectre C, Lagune mk2, Avensisa, Superba, Octavie i kazalem wybrac - zona chce VC. Viki C wiec bedzie, a mi to nawet pasuje, bo juz metlik w glowie mialem zeby.GIF

Co do MPV - niech kobitka najpierw pojedzi jakims. Jesli tylko dla Niej, spoko (moja gwiazda jezdzila przez troche Xsara Picasso i C4 Picasso G), ale jesli jako tatowoz, slabo to widze - ja nie moglem zdzierzyc kladzenia sie na rondach, zakretach, etc. Choc wygoda w MPV claps.gif

Napisano

> ale jesli jako tatowoz, slabo to widze - ja nie

> moglem zdzierzyc kladzenia sie na rondach, zakretach, etc. Choc

> wygoda w MPV

juz sprawdzalem oferte H&R na sprezyny do minivana palacz.gif

Napisano
  • Autor

> juz sprawdzalem oferte H&R na sprezyny do minivana

fizyki nie oszukasz - raz auto wyzsze, dwa wyzej siedzisz, przez co srodek ciezkosci jest ladnych pare centymetorw wyzej niz w porownywalnym "normalnym" aucie. Nie mowiac o wyzszej podatnosci na powiewy boczne. Ale jak mowie - wygoda pierwsza klasa, nie mowiac o superpakownosci biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.