Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konserwacja uniacza wewnatrz i na zawnątrz

Featured Replies

Napisano

witam

Korzystając z paru dniu urlopu i bezdeszczowej pogody chciałbym wybebeszyc całą tapicerke ze srodka (jakiś niespodzianki przy demontazu - prosze o ewentualne wskazówki) i przeprowadzić konserwacje jakiego uzyc preparatu konserwujacego wnetrze a jakiego do zewnatrz?

dzieki za pomoc

Napisano

Witam

Sam już konserwowałem to cudo i to nie raz:) Więc mogę się podzielić spostrzeżeniami. Mówiąc o podwoziu, wiadomo należałoby poskrobać, odtłuścić w miarę możliwości i pomazać bitexem lub autosmarem, znajomy miał jakiś fajny preparat angielski ale drogi i ciężko dostępny. Co do progów, to super wyglądają pomalowane czarnym chlorokauczukiem, 2 razy je maźnąłem i elegancko się błyszczą. Drzwi przedwczoraj pomazałem na zewnątrz, taki mały czarny pasek do pierwszego zagięcia, najpierw antykorozyjną, w tym przypadku była to śnieżka, 3 in 1, podkład, antykorozyjna i farba, 11 zeta za 0,25 l, na dość długo starcza no a po wyschnięciu pomalowałem autorenolakiem, czarny lakier, bo skończył się chlorokauczuk. Co do wnętrza drzwi, odkręca się podłokietniki, wysuwa zaczep z korbki i podważa wyściułkę, ładnie i szybko odchodzą zaczepy. No i również należy poskrobać, oczyścić, odetkać otwory odpływowe, to jest bardzo ważne, pomalować np. corriną, antykorozyjna na bazie denaturatu:) i na dzień zostawić a potem jakimś podlejszym lakierem albo biteksem a nie nie od razu tym czarnym mazidłem bo pod nim lubi się rdza gromadzić bo na siarce jest. W niedziele zacząłem znów malować, wczoraj skończyłem i taki jest fetor na początu, po tym lakierze, no ale cóż, jak oddałem go do malowania, rok temu to mi się wszystko popaliło, więc konserwacja ponowna była konieczna, bo już zaczęły purchle wychodzić, a tego nikt z nas nie lubi zapewne. Postaram się dziś fotku porobić i je przesłać, tj. załączyć.

Pozdrawiam i miłego dłubania

Napisano

> witam

> Korzystając z paru dniu urlopu i bezdeszczowej pogody chciałbym

> wybebeszyc całą tapicerke ze srodka (jakiś niespodzianki przy

> demontazu - prosze o ewentualne wskazówki) i przeprowadzić

> konserwacje jakiego uzyc preparatu konserwujacego wnetrze a

> jakiego do zewnatrz?

> dzieki za pomoc

Jesli chodzi o drzwi to polecam tu ok.gif

Napisano

obstawałbym jednak na uprzednim pomalowaniu antykorozyjną, w końcu jest to bardziej trwały sposób walki z tą uciążliwą rdzą a jeszcze lepiej wcześniej wytrawić zaatakowane miejsca FOSOLEM ale potem należy dobrze spłukać je wrzątkiem i znów czekanie aż wszystko wyschnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.