Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A4 Avant 1.8 Turbo

Featured Replies

Napisano

Zaczynam powoli rozglądać się za nową furą i zawsze podobała mi się A4 Avant znaczy się kombi cool.gif Ponieważ klekota już raczej nie chcę (choć nie mam z nim żadnych problemów) ze względów klekoczenia i nie możności pociśnięcia obrotka na czerwone pole (żyłka rajdowca grinser006.gif) chciałbym benzynę i to najlepiej z turbo i myślę że takie 1.8 wystarczy hmm.gif

Niestety na alledrogo znaleźć taką to jakiś cud same tam klekoty 1.9 i większe więc gdzie takiego szukać? czemu one są tak trudno dostępne? Jak taki silniczek się sprawuje? ile on ma dokładnie koni bo widziałem wersje 150 i 163 KM, ile to realnie może spalić w jeździe głównie po za miastem? Jak tam z turbiną, lubi paść czy uzależnione jest to tylko od użytkowania? widziałem też wersje quattro i czy warto się takim interesować czy odpuścić od razu? czy na tylnej klapie zawsze od nowości powinny być napisy A4 i 1.8T? no i ogólnie co lubi paść w takim autku i na co zwrócić uwagę?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Nowsza tzn B5,B6,B7...?

Rocznikowo 2003-2004 więc nie wiem jaki to będzie, nie znam się na tej numerologii niewiem.gif

Napisano

250px-Audi_A4_B5_Avant.jpg

B5 [Typ 8D] (1995-2001)

250px-01-05_Audi_A4.jpg

B6 [Typ 8E] (2000-2005)

250px-AudiA4_B7_Sedan.jpg

B7 [Typ 8F] (2004 -2008)

Napisano
  • Autor

Czy ktoś z forumowiczów użytkuje auto z takim silnikiem?

Napisano

ja mam taki silnik w A3

Napisano

w miniony piątek zakupiłem takie cuś, rok modelowy 2003 z tym, że w jedynej słusznej wersji - quattro food.gif

silnik BFB 163KM, spalanie na niemieckiej autostradzie przy prędkościach 130-140 wyniosło niecałe 8,5 litra.

Napisano
  • Autor

> ja mam taki silnik w A3

No i jak to chodzi? zadowolony jesteś? jakie spalanie odnotowujesz? musiałeś coś już przy silniku zrobić?

Napisano

> No i jak to chodzi? zadowolony jesteś? jakie spalanie odnotowujesz?

> musiałeś coś już przy silniku zrobić?

Jeździ całkiem przyjemnie, ja mam wersję 150 km i praktycznie wystarcza do sprawnego poruszania się. Ja jeżdzę na gazie, spala ok. 12-13 litrów po mieście i jakieś 10-11 na trasie. Oprócz spraw eskploatacyjnych nic jeszcze od ponad roku z silnikiem nie robiłem.

Napisano

> No i jak to chodzi? zadowolony jesteś? jakie spalanie odnotowujesz?

> musiałeś coś już przy silniku zrobić?

A6 odpychało się z nim (1,8T) całkiem fajnie cool.gif A3 to powinno przy nim latać grinser006.gif Kumpel to miał ponad 2 lata. Nie odnotowano żadnych problemów zarówno z silnikiem, jak i z samochodem. Do czasu dzwona. skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.