Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z instalacją Landi Renzo

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie...

Miesiąc temu kupiłem Astrę F 1.6 16V z instalacją gazową Landi Renzo. Instalacja jest dość stara, bo zakładana w 1998 roku.

Mam z nią taki kłopot, że jak przyśpieszam z pedałem gazu w podłodze, to nagle obroty przestają wzrasatać i auto zachowuje się tak jakby nagle skończyło się paliwo. Obroty delikatnie spadają. Nie dzieje się to zawsze. Wtedy jak puszczę gaz i delikatniej go wcisnę to wkręci się na wyższe obroty...

Zjawisko takie nie występuje na benzynie...

Początkowo wiązałem to z nieszczelną gumą od przepustnicy, ale po jej wymianie problem nie ustał...

Auto także czasem potrafi zgasnąć, z czym poradziłem sobie w taki sposób iż dopłym powietrza jest przez zrobiony z boku otwór przed puszką filtra powietrza. Orginalny dolot jest zaślepiony. Jest tam blaszka i jak nią przysłoniłem znaczną część tego otworu to autko przestało gasnąć. Może w tym jest problem z tymi obrotami podczas przyśpieszania ? A może jeszcze jakaś nieszczelność, świece, czy coś jeszcze ? Reduktor ? Choć widać, że był regenerowany...

W poniedziałek pojadę do gaziarzy, ale chciałbym się zorientować wstępnie w jakim iść kierunku...

Pozdrawiam serdecznie smile.gif

Napisano

> Mam z nią taki kłopot, że jak przyśpieszam z pedałem gazu w podłodze,

> to nagle obroty przestają wzrasatać i auto zachowuje się tak

> jakby nagle skończyło się paliwo. Obroty delikatnie spadają. Nie

> dzieje się to zawsze. Wtedy jak puszczę gaz i delikatniej go

> wcisnę to wkręci się na wyższe obroty...

A filtr gazu był wymieniany ?

Podobne zjawisko występowało w Polonezie mono wtrysk z instalacją BRC i po wymienie filtra objawy ustąpiły.

Może zbyt bogada mieszanka, a zużycie gazu w normie?

Brat ma Astre 1,4 16V nie wiem z jaką instalacją, napewno nie BRC i LOVATO, pojawia się problem, gdy doda więcej gazu, wówczas prawie za każdym razem strzeli w obudowę filtra powietrza. Wymieniliśmy filtr i na chwilę pomogło, lecz po miesiącu znowu ten sam problem. Auto pali ok 8l LPG w cyklu 70% trasa 30% miasto (dojazd do pracy).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.