Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzęsie budą CC900

Featured Replies

Napisano

Siemano! Słuchajta mam taki problem, w sobotę zrobiłem bezproblemowo 350km w górach (4 osoby+bagaże). Potem autko stało z 20 minut pod blokiem i wróciłem do domu, dość mocno go wtedy przegazowałem. No i pojeżdzam pod dom a autem trzęsie na jałowych :/ Wczesniej tego nie było. Nie mam pojęcia co jest grane. Samochód chodzi jak traktor, tak dudni - troche jak 700ka - i lekko trzęsie budą, ale jak dostanie obrotów to już tak nie trzęsie. Mam kilka domysłów.

Pierwsza sprawa:

Tłumik. Rura od kata do koncowego wielokrotnie widać że leczona - dospawywane kawałki blaszek. Gdzieś i tak była dziura bo jak go kupiłem to "pierdział" tak jakby gdzies uciekało powietrze. W górach zaoraliśmy tłumikiem o glebe przy dość dużych kmph. Silnik sie dość zagrzał przy powrocie do domu (ok.20km) a chłodno już było bo po 23.00 grubo. Ponad 100'C bo jak podjechałem to straaasznie długo chłodnica chodziła.

Drugie podejżenie:

Łożysko sprzęgła. W sumie to ja nie zauwazłem żeby sie slizgało czy coś, bierze normalnie, jezdzi sie normalnie. Jak na jałowych wcisnę sprzęgło do oporu to minimalnie, ale naprawde minimalnie ciszej silnik chodzi. Ale tak mi poradził znajomy.

Cholernie mnie niepokoju to lekkie trzęsienie budą i ten stukowaty warkot.

Nie wiem co to jest, myślałem jeszcze nad poduchami pod silnikiem, ale to chyba odpada, bo podczas pracy silnik dość miękko siedzi na poduszkach, tyle że przy wzroscie obrotów dudnienie ustępuje. Jak myślicie? Co do łozyska to powiedział mi znajomy, ale cholera go wie 270751858-jezyk.gif Sąsiada Matiz brzmiał bardzo podobnie jesli chodzi o to dudnienie, ale nie wiem czy też tak trzęsło budą. Wymienił cały wydech i jest git!

Mam mały filmik, to posłuchacie. Telefonem bo telefonem ale słychać jak to dudni.

KLIK KLIK

Napisano

> Pany, nikt nie pomoże?

Może to być wydech, a równie dobrze łożysko, które opisujesz, nie znam się tak bardzo na mechanice. A masz plecionkę wydechu, bo jeśli miałeś spawany wydech, i jest na sztywno, to może telepać motorem, i drgania przenoszone są na budę.

W jakim stanie popychacze hydrauliczne? Tak chodzi jak traktor, zarówno jak jest zimny i gorący? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Wlasnie chodzi jak traktor bez względu czy nagrzany czy zimny :/ Zobacze pod autem tłumik jak to wygląda :/

Napisano

> Wlasnie chodzi jak traktor bez względu czy nagrzany czy zimny :/

> Zobacze pod autem tłumik jak to wygląda :/

Łozysko bym wykluczył na samym początku, bo jeśli by sie kończyło to słyszał bys szum przy puszczonym sprzęgle, a nie stuki.

Wydech - możliwe skoro był kilka razy łatany, ale przy wkręcaniu na obroty hałas by narastał raczej

Moje podejrzenie to poduszka tylna skrzyni biegów, ta która jest mniej więcej pod stopami kierowcy. Mogła się poluzować... Sprawdz najpierw to, a później ogladaj wydech wink.gif Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tak też zrobię, nie wiem czemu to wykluczałem smile.gif Dzięki, jutro to zobacze smile.gif

Napisano
  • Autor

Złe wieści.. poduszki odpadają.. stukot dochodzi z okolic skrzyni :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.