Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bose + Canton

Featured Replies

Napisano

Otoz niedawno kupilem do przodu Helixy DB 62.1, ale ze ich dzwiek WCALE (WCALE nie sa lepsze od Blaupunktow V6) mnie nie zachwyca, to postanowilem porozgladac sie za czyms nowym. A ze ojciec ma w swojej Alfie 166 przedni zestaw Cantona, a tylny chyba Bose, to pomyslalem zeby zalatwic takie same - tam to po prostu swietnie gra. I wczoraj ojciec dzwonil, ze zalatwil mi tweetery i zwrotnice Cantona a woofery Bose. I teraz mam male pytanie. Bede potrzebowal na pewno do nich wzmacniacz. Z tym, ze teraz nie wiem jaka one maja moc. Ale na pewno musi to byc wzmacniacz dobry jakosciowo zeby nie zepsul efektu, oczywiscie w rozsadnej cenie;) Do tego jeszcze jedno pytanie. Jak to wszystko podlaczyc? Wzmacniacz to bedzie na pewno dwukanalowka. Imo, do wzmaka normalnie RCA, ze wzmaka wyjscie na zwrotnice, a dopiero do zwrotnic podpiac tweeter i woofer. Wzmacniacz ustawic na pelne pasmo. Dobrze mysle?

Chetnie wyslucham takze Waszych opinii o tych dwoch firmach: Bose & Canton wink.gif

PS. za jakies 3 tygodnie bede mial do sprzedania Helixy DB 62.1 - zakupione 8.06.2008 - w zestawie jest wszystko co dostaje sie w sklepie, oprocz kabli od radia do zwrotnicy i od zwrotnicy do woofera bo byly smiesznie cienkie i wyrzucilem - ja mam 2,5mm2

Napisano

Wydaje mi sie, ze troche przesadzasz. Glosniki musza sie wygrzac, dopiero po kilkudziesieciu godzinach grania mozesz je ocenic. Masz w ogole wygluszone drzwi?

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi sie, ze troche przesadzasz. Glosniki musza sie wygrzac,

> dopiero po kilkudziesieciu godzinach grania mozesz je ocenic.

od czasu zakupu zrobilem, no na pewno ze 2000km po polskich drogach wiec troche juz graja hmm.gif

> Masz w ogole wygluszone drzwi?

nie, ale za pare dni mam zamiar to zrobic bo caly czas brakuje mi SREDNICH tonow ok.gif

Napisano

> od czasu zakupu zrobilem, no na pewno ze 2000km po polskich drogach

> wiec troche juz graja

> nie, ale za pare dni mam zamiar to zrobic bo caly czas brakuje mi

> SREDNICH tonow

to może też ja coś wniosę wczoraj zakończyłem montaz własnie tez helixów 62.1 w CR-V , drzwi są wygłuszone napędzane jest to bez pieca przez Alpine 9880 i no jakoś też nie powalają mnie te głosniki , zobaczymy jak się wygrzeja (rozruszają ).

Napisano

> od czasu zakupu zrobilem, no na pewno ze 2000km po polskich drogach

> wiec troche juz graja

> nie, ale za pare dni mam zamiar to zrobic bo caly czas brakuje mi

> SREDNICH tonow

A jak masz ustawione tony w radiu? I loud?

Napisano
  • Autor

> A jak masz ustawione tony w radiu? I loud?

aktualnie basy i treble na max, loud wlaczony. przy innych ustawieniach bylo tylko gorzej sick.gifsick.gif

Napisano

> aktualnie basy i treble na max, loud wlaczony. przy innych

> ustawieniach bylo tylko gorzej

gorzej dla kogo?

sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Jak masz na maksa podbite wysokie i niskie tony to średnich możesz szukać u sąsiada, bo u siebie nie znajdziesz.........daj wszystko na 0 i wtedy posłuchaj. A basu nie uzyskuje się z podkręcania go na maxa...... i doprawianiu loudem. smile.gif

Napisano
  • Autor

> gorzej dla kogo?

> sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Jak masz na maksa podbite

> wysokie i niskie tony to średnich możesz szukać u sąsiada, bo u

> siebie nie znajdziesz.........daj wszystko na 0 i wtedy

> posłuchaj. A basu nie uzyskuje się z podkręcania go na

> maxa...... i doprawianiu loudem.

ale ja nie chce basu z przedniego zestawu, ma mi dawac jedynie dobre srednie i wysokie tony. od niskich mam wzmacniacz i skrzynie w bagazniku wink.gif

ale to nie zmienia faktu ze tweetery z tego zestawu sa do dupy smirk.gif

Napisano

Sam sobie odpowiedziales na pytanie - dalsze poszukiwania srednich tonow nie maja sensu cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.