Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż DSK 165 Hertz

Featured Replies

Napisano

Przy okazji montażu tego zestawiku w mojej astrze cyknąłem kilka fotek aby przekonać niedowiarków że to jednak możliwe.

Jedyne co to trzeba sobie wyrzeźbić tuleje dystansowe z mdf-u.

O takie >

aug262198mv.jpg

Ja robię zawsze taki o wysokości 34mm i za wzornik posłużyły mi obudowy plastikowe od orginalnych oploskich filtrów do kawy.

Widok wooferka w dystansie.

aug262205yy.jpg

Dystans zamontowany

aug262226ys.jpg

Zbliżenie

aug262218ip.jpg

No i widok już zamontowanych wooferków

aug262233js.jpg

aug262257bi.jpg

Ogólnie wielkich problemów nie ma,nalezy tylko podciąć troszke tekture tapicerki od wewnątrz aby sie nie opierała na koszu głośnika.Zresztą w trakcie montażu bardzo łatwo jest zlokalizować ewentualne przeszkody i łatwo je wyeliminować.

Orginalne maskownice zapinają się bez problemu,może dołem citke odstają ale to naprawdę pryszcz.

Napisano

a dales miedzy mate bitumiczna a boczek jakas gabke cienka ?? ja na poczatku nie dalem i mi caly boczek skrzypil a pare dni temu wladowalem i cisza spokoj ok.gif a glosniki dalem GMSy 9600 ok.gif

jak sie drzwi wytlumi to od razu sie bass pojawil jump.gif

Napisano
  • Autor

Ja na bas nie narzekam biglaugh.gif

8435326_d.jpg

Jak będzie mało to sie to zarzuci zakrecony.gif

4164769_d.jpg

Napisano

subwoofer to jedno. a dobrzy przod to drugie. ja w bagarzniku mam Earthquake dB10 w obudowie BR 24l zasilanego 180 W RMS, ale jak zrobilem fajny przod to czesto smigam bez suba. bo teraz sie lekki kickbass pojawil z przodu ok.gif

Napisano
  • Autor

Kick bass?I jeszcze powiedz że wszelkie regulacje masz na 0 to pub2.gif.Tylko w takiej sytuacji moge uznać sprzęt za cool.

A GMS hmm.gifczerwona.gif

Napisano

sluchaj w kategori cena-jakosc GMS wypadl zajebiscie. znajdz inne glosniki za 75 PLN (oczywiscie 2 szt) ktore zagraja podobnie ?? he ?

a z regulacjami, wiesz co nie na 0 , mam dobre radio i udalo sie to ladnie wystroic zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Masz rację,co do ceny to fakt.Ale ja ich nie lubię bo średnicy wcale nia mają.Co do radia to sie pochwal,ja mam beckera mexico i wszelkie regulacje na zero,louda nie chce na oczy ogladać.

Napisano

ja slyszalem tego hertza ale moze dlatego ze drzwi byly kiepsko wytlumione to wypadl slabo i kupilem cos po kosztach zlosnik.gif

a radyjko to ALPINE CDA9812RR i do tego JBL GT4000, oczywiscie przod tez pedzony ze wzmaka ok.gif wszelkie podbicia w radiu wylaczone, czasami odpalam na wzmaku tego BASS EQ (chyba to jest podbicie z jakies 9dB ok.gif) ale jak trzeba bassu to sie w radiu podbija biglaugh.gif

Napisano

A to kolega nie mial orginalnych dystansow o tej glebokosci ,bo u mnie na oko to takiej gleb. sa(okolo3,5cm)a glosniki byly GM 15 W z tylu takie same i dystanse tez te same.

Niestety po 8 latach juz charczaly i trza bylo wymienic.

Napisano

plastik to zlo zlosnik.gif jak juz sie pozadnie wytlumia drzwi to juz sie robi dystanse z MDFu ok.gif zadnej popeliny 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

Radio bardzo dobre,przyznaje.Co do wszelkich podbic to ja ich nie uznaje.Taki juz ze mnie audio debil smirk.gif

U siebie nie muszę sie martwić o wzmak na przód,becker jest na tda 1562Q.Wtajemniczeni wiedzą o co biega.

Na tyle szaleje stary,poczciwy magnat.Z tych jeszcze dobrych.

Napisano

nie znam sie na oznaczeniach zlosnik.gif ale firma dobra ok.gif ja musialem cos na szybko zakupic a ze mi sie trafil okazyjnie ten JBL to zakupilem ok.gif

Napisano

No o MDF-ie to ja ziel.poj.nie mialem ze takie cus wogule istnieje

A coto wogole polepsza glosniczkom i gdzie mozna nabyc?

Maty wytlumiajace chcialem wklejac ale troche jest z tym roboty i dojscie jest prze tongue.gifupa...grane 893goodvibes.gif

Napisano

ZGi musiales szybko wzmacniacz kupic bo jak sie nie myle to poprzedniego BLAUPUNKTA pusciles do mojego kolegi do miastka 270751858-jezyk.gif i teraz lupie on bardzo ładnie w corsie A smile.gif))

Napisano

ja musze kupić tylko jakieś głośniczki i zmienić, bo fabryczne jeszcze grają czysto tak jak nowe, ale ogólnie raczej marnie frown.gif kupie GMSy albo coś

Napisano

heheh jaki ten swiat maly zlosnik.gif czytaj dokladnie, wzmak juz jest cool.gif Leunk ma gdzies foty zlosnik.gifdevil.gif PZDR

Napisano

eeeetam. wlasnie dojscie w drzwiach jest ok.gif z 3 godz roboty smile.gif na wytlumienie a MDF Ci ladnie usztywnia. pozatym mozesz go wyprofilowac ladnie tak jak chcesz smile.gif a gdzie ? np Leroy merlin albo allegro kupujesz gotowe ok.gif

Napisano

jak chcesz cos po kosztach to kup to co ja smile.gif jak bedziesz mial chwile mozemy sie zgadac, lookniesz jak to gra ok.gif

OT. niedlugo bede mial kompa wiec tych zmiennikow CI moge zapodac cool.gif

Napisano

> Przy okazji montażu tego zestawiku w mojej astrze cyknąłem kilka

> fotek aby przekonać niedowiarków że to jednak możliwe.

> Jedyne co to trzeba sobie wyrzeźbić tuleje dystansowe z mdf-u.

> O takie

> Ja robię zawsze taki o wysokości 34mm i za wzornik posłużyły mi

> obudowy plastikowe od orginalnych oploskich filtrów do kawy.

> Widok wooferka w dystansie.

> Dystans zamontowany

> Zbliżenie

> No i widok już zamontowanych wooferków

> Ogólnie wielkich problemów nie ma,nalezy tylko podciąć troszke

> tekture tapicerki od wewnątrz aby sie nie opierała na koszu

> głośnika.Zresztą w trakcie montażu bardzo łatwo jest

> zlokalizować ewentualne przeszkody i łatwo je wyeliminować.

> Orginalne maskownice zapinają się bez problemu,może dołem citke

> odstają ale to naprawdę pryszcz.

kurcze, fajnie ! a szyby dają się otworzyć do końca ?

a jak już pytam to pytam, DSK a ESK mają podobną głębokość zabudowy, pytanie mam które lepiej się nadają pod samo radio (pionek deh2130r) ?

no i jak oglądam aukcje z nimi to czy one mają zwrotnice w zestawie ?

nie wiesz gdzie można dostać takie dystanse jak Ty zrobiłeś? niestety nie mam narzędzi itp żeby to sam zrobić confused.gif

Napisano
  • Autor

Szybki się bez problemu otwierają.Jest nawet troszke luzu.

Tak prawde mówiąc to aby napędzić dsk czy esk należy dysponować mocą minimum 50W RMS.Ja narazie pędze to radiem ale docelowo podepne wzmak.

Co do paneli to zajżyj tu

W zestawie są oczywiście zwrotki.

Napisano

> Szybki się bez problemu otwierają.Jest nawet troszke luzu.

> Tak prawde mówiąc to aby napędzić dsk czy esk należy dysponować mocą

> minimum 50W RMS.Ja narazie pędze to radiem ale docelowo podepne

> wzmak.

> Co do paneli to zajżyj tu

> W zestawie są oczywiście zwrotki.

thanks, znam tą stronkę, nawe często tam zaglądam i chyba jeszcze się nie obudziłem bo faktycznie wiedziałem ,ze mają 35mm dystanse, ba, nawet prowadziłem korespondencję odnośnie montażu w astrze z powegreg z powe.pl

Ale grunt, ze są dystanse ok.gif

Co do głośników to gdzieś kiedyś czytałem, że jedne lepiej się nadają pod radio niż drugie, chyba chodziło o moc, ale nie wiem które. Pytam dlatego, że na 99% nie włoże nigdy wzmaka ze względu na bagażnik. Mam co prawda sedana, ale dzieciak rośnie i na razie często woże wózek i inne graty, a niedługo pewnie jakaś spacerówka, rowerek itp .Poza tym koło zapasowe też jest w bagażniku, no i jakbym kupił wzmaka to wtedy na 100% myślałbym o jakimś subie-skrzynce, a jak już pisałem mój 500 litrowy bagażnik jest na to za mały crazy.gif

Wracjąc do tematu, czy zatem warto kupić DSK lub ESK wiedząc, ze na pewno będą chodzić tylko pod radiem (4x40) czyli o ile pamiętem 4 x 15 lub 17 na kanał ?

Czy sobie odpuścić i kupić słabsze ale przyzwoite jak na swą cenę (podobno) GMSy np 2600 lub 760 plus tweetery i zwrotki ?

Napisano

Jak mają grać pod samym radiem, to DSK. ESK potrzebują więcej mocy ok.gif

POZDRAWIAM!!!

Napisano
  • Autor

Dsk ma ciutek lepszą sprawność,czyli zagra troszke głosniej przy tej samej dostarczonej mocy.

Co ja mogę polecić hmm...przewalałem już różne cuda,buszmeny gms-y,phonocary.Mnie najlepiej do gustu przypadły hertze a to z uwagi na fakt że mają najładniejszą średnice,słychać w dźwięku szczegóły o których w konkurencji można pomażyć.Uważam że to najlepszy stosunek jakości do ceny.

Ostatni usłyszałem pochlebne oceny o niebieskiej serii buszmena ale nie miałem z nimi styczności więc wstrzymam się z komentarzami.

Napisano

> Jak mają grać pod samym radiem, to DSK. ESK potrzebują więcej mocy

> POZDRAWIAM!!!

tak czułem, ale nie chciałem nic sugerować. Myślisz, ze pionek DEH2130R, ktory ma pewnie z 15-17 wat na kanał je uciągnie ?

kurcze muszę w końcu definitywnie zakończyć u mnie temat audio bo pieprze się z tym ze 2 miechy już, tzn pytam, drąże, kombinuje a jak do tej pory to zaledwie drzwi wytłumiłem. Muszę w końcu zdecydować się na jakiś przód

Napisano

Jeśli mają grać tak jak potrafią to tylko wzmacniacz, żadne radio z wewnętrzną końcówką mocy tego uciągnie.

A zagrać to zagrają z każdym radiem, tylko że kiepsko.

Napisano

> Jeśli mają grać tak jak potrafią to tylko wzmacniacz, żadne radio z

> wewnętrzną końcówką mocy tego uciągnie.

> A zagrać to zagrają z każdym radiem, tylko że kiepsko.

no tak, ale tutaj wypadałoby wytłumaczyć pojęcie kiepskości. Poza tym nie wszyscy muszą mieć i mają wzmaki, a głośniki grają ładnie oczywiscie dla zwyklego kierowcy a nie fana car audio. Mnie interesuje jak można porównać te głośniki w skali od 1 do 100 :

- fabryczne filtry do kawy

- Hertz DSK

-Hertz ESK

-GMS 2600 / 960

-GMS 760 + tweetery też z GMSa

Nie chciałbym wydać po prostu kasy na ESK, żeby sie nie okazało, ze pod samym radiem grają tak ja kDSK albo nawet wymienione GMSy. Jednym słowem czy warto brac Hertze, jesli tak to które,?

Napisano

> jak chcesz cos po kosztach to kup to co ja jak bedziesz mial chwile

> mozemy sie zgadac, lookniesz jak to gra

bardzo chętnie ok.gif powiedz tylko kiedy zlosnik.gif

> OT. niedlugo bede mial kompa wiec tych zmiennikow CI moge zapodac

już mam od kolegi józka ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem jak w dół sklasyfikować ale 100 to na bank daje zestawikowi DLS R6A.Kto miał z nim styczność to wie co mówię.Miałem je około miesiąca,miód malina normalnie i aż żal sie było rozstawać.Tylko cena... beksa.gif

Napisano

> Nie wiem jak w dół sklasyfikować ale 100 to na bank daje zestawikowi

> DLS R6A.Kto miał z nim styczność to wie co mówię.Miałem je około

> miesiąca,miód malina normalnie i aż żal sie było rozstawać.Tylko

> cena...

ja mam zamontowane Hertz Esk ..... niezle graja ... tylko jak pisali wyzej potrzebuja mocy......mam w palanach zakupu wzmaka za 800 ..... a to wszystko napedza Pioneer Deh - 5730 MP....wzmak ma 4x50 W w RMS....

Napisano

a powiedz kiedy masz czasuneczek, moze byc i dzis ok.gif

daj CNk na GG albo na koma ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.