Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wpływ pogody na prace silnika

Featured Replies

Napisano

Witam

Walki z asterka ciag dalszy.

Elektryk wgral nowe oprogramowanie, gazownicy poustawiali swoje i niby wszystko dobrze, ale:

- po wlaczeniu auta przez chwile szarpie (i tu pierwsze pytanie: od ktorego momentu zaczyna dzialac sonda?)

- dzis zauwazylem, ze jak pada, to auto jakos gorzej jedzie i wystepuje "falowanie obrotow" (a juz myslalem ze zniknelo).

Po lekturze archiwum mysle, ze:

- moze jest walniety czujnik temperatury cieczy (ale dlaczego gorzej jedzie jak pada?? i przeciez mam 1 czujnik a wskazania na desce mam prawidlowe)

- moze to lewe powietrze (tylko czy wilgoc moze nasilic to zjawisko ??)

- moze to jakies przebicie (kabelki maja swoje lata i przy wtyczkach nie ma tego gumowego zabezpieczenia).

Problemem jest, ze wiekszosc mechanikow dziala weglug "schematu" i na dodatek wszedzie sa kolejki, wiec nie maja czasu na dluzsze testy.

Jestem tak zdesperowany, ze podjechalbym nawet do ktoregos z zaawansowanych klubowiczow (oczywiscie w ramach zdrowego rozsadku) jestem z dolnego slaska.

Napisano

Sonda zaczyna działać jak się nagrzeje, czyli po kilkunastu(dziesięciu) sekundach.

Takie cuda z wilgocią to zwykle:

woda gdzieś w wiązce i przetarte przewody,

uszkodzenia po stronie WN (DIS, przewody, świece).

Pierwsze dwie diagnozy, które wymieniłeś bym odrzucił.

Na obronę mechaników mogę powiedzieć, że niełatwo znaleźć taką usterkę, która występuje od czasu do czasu i nie chce się pogorszyć.

Napisano

podobnie miałem w swojej Fce

jak padał deszcz niechciała wjechac pod gorke

pojechałem na gorke (centrum motoryzacyjne w lublinie) do pierwszego lepszego mechanika, powiedziałem mu co jest grane,

on popsikał przewody wodą, kazał zapalic silnik, przyłozył srubokret do przewodow WN i zaczeła przeskakiwać iskra na silnik przez srubokret

niewiem czy zrobił to profesjonalnie ale po wymianie przewodów wysokiego napiecia zaczeła smigac i smiga do dziś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.