Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parująca przednia szyba

Featured Replies

Napisano

Wiem że leci mi woda na filtr podszybia gdy tylko zacznie mocniej padać ? Ale nie mam rozwiązania, mogę bez końca wymieniać filtry woda leci mi gdzieś od góry czy tam gdzie jest filtr podszybia(u mnie zapina sie na cztery plastikowe zatrzaski powinna być jakaś jeszcze klapka od góry ? (u mnie jest tylko ta długa osłona co zasłania wszystkie wnętrzności podszybia)

Napisano

> Wiem że leci mi woda na filtr podszybia gdy tylko zacznie mocniej

> padać ? Ale nie mam rozwiązania, mogę bez końca wymieniać filtry

> woda leci mi gdzieś od góry czy tam gdzie jest filtr podszybia(u

> mnie zapina sie na cztery plastikowe zatrzaski powinna być jakaś

> jeszcze klapka od góry ? (u mnie jest tylko ta długa osłona co

> zasłania wszystkie wnętrzności podszybia)

Nad filtrem paliwa masz plastik który ciągnie się przez całą długości szyby. Czy napewno dobrze go włożyłeś ?? Powinien wejść w szczelinę, a nie pod nią lub nad bo wtedy woda zamiast spływać po nim do kanalików przedostaje się na filtr i wentylator

Napisano
  • Autor

Tak wiem, tam jest taka szczelina kilkumilimetrowa dobrze to montuje od spodu jest gumowa uszczelka. Ten element jest prawidłowo zamontowany.

Napisano

poczytaj na WoA o parowaniu szyb tutaj

Dodam od siebie, wszystko uszczelniłem wg. tego poradnika lecz u mnie dalej ciekło, dopiero uszczelnienie nakrętki plastikowej tej przy wycieraczce pasażera pomogło. Pod nakrętkę dałem silikon i od tej pory sucho...

EDIT: uszczelniłem także dziurę miedzy szyba a uszczelka plastiku podszybia...jeżeli tez będziesz cokolwiek uszczelniał silikonem, to najpierw dobrze odtłuść powierzchnie bo nie czepi dobrze silikon...

Napisano
  • Autor

U mnie były dwie przyczyny parowania szyby.

Pierwsza, to oczywiście wspomniany wyżej zalany filtr. Uszczelnianie podszybia u mnie nie pomogło - może robiłem to niedokładnie. Ostatecznie zrobiłem "daszek" z kawałka PCV, który dodatkowo osłania filtr. Nie zauważyłem różnicy w działaniu nawiewu, więc jest OK.

Druga - po osłonieniu filtra okazało się jeszcze, że w aucie jest mokro i szyby nadal parują irked.gif. Problem leżał w pękniętych spawach dachowych przy relingach (mam Caravana). I musiałem przerobić ten manual.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.