Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[poradźcie] przekładnia A-G ...

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

mam do wymiany/regeneracji przekładnię w swoim aucie [stuka już dramatycznie że pogłaśnianie radia nie pomaga i boję się że w końcu wypadnie drążek kier. z jakimś elementem z przekładni] ale no właśnie co zrobić? regenerować swoją, wymienić na regenerowaną, szukać używki? ktoś wspominał że po regeneracji dość szybko znów wysiadła, na używkę nie wiadomo jaką się trafi i sam nie wiem co robić, jeżdżę po paskudnej jakości drogach i badziewie zaraz znów wysiądzie,

podpowiedzcie co zrobić Waszym zdaniem, może macie sprawdzone namiary?

acha czy to że przekładnia jest TRW gen I to sama przekładnia też musi być TRW? czy można zamienić przekładnie na Delphi i podłączyć do niej starą pompę z wężami TRW?

dzięki

brat

Napisano

Witam

Wymienialem przekladnie w Astrze G i tam wystepuja trzy rodzaje przekladni TRW. Wiec najlepiej poszukac przekladni tylko tego producenta. Uzywki nie polecam, bo ciezko stwierdzic, w jakim jest stanie. Proponowalbym przekladnie regenerowana, zawsze na nia jest gwarancja. Niestety, wydaje mi sie ze za swoja stara przekladnie nie uzyskasz rabatu (w ramach kupna regenerowanej i zdawania tzw. rdzenia) na przekladnie regenerowana jezeli tak mocno stuka. I stanowczo nalegam, nie bagatelizuj usterek przekladni, bo ma bezposredni wplyw na bezpieczenstwo.

pozdrawiam

Napisano

jeśli można wiedzieć jaki masz obecny przebieg ? u mnie było podobnie coś pukało i też skłanialiśmy się na przekładnię lub poduszki a okazało się że wysiadły sworznie wahaczy

najlepiej podnieść auto ruszać kołem i obserwować sworzeń z tego co rozmawiałem ze znajomymi sworznie wytrzymują ok 150-160tys. jednak są wyjątki smile.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli można wiedzieć jaki masz obecny przebieg ?

dopiero 157kkm

>u mnie było podobnie

> coś pukało i też skłanialiśmy się na przekładnię lub poduszki a

> okazało się że wysiadły sworznie wahaczy

> najlepiej podnieść auto ruszać kołem i obserwować sworzeń z tego co

> rozmawiałem ze znajomymi sworznie wytrzymują ok 150-160tys.

> jednak są wyjątki

miałem kilka rzeczy robionych w zawieszeniu, pisałem o tym w innym wątku, bez wątpienia mam przekładnię do wymiany niestety :/

brat

Napisano

> dopiero 157kkm

> miałem kilka rzeczy robionych w zawieszeniu, pisałem o tym w innym

> wątku, bez wątpienia mam przekładnię do wymiany niestety :/

> brat

Osobiście by poszukał firmy co zajmuje się regeneracją przekładni np www.maglownica.com.pl i niech zrobią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.