Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa paliwa SC900 z gazem

Featured Replies

Napisano

Pany sprawa dotyczy tego w temacie. Przeszukałem szukajke i nie znalazłem nic sensownego co by mnie interesowało. Wracając do tematu dobrze wszyscy wiedzą, że pompa paliwa w samochodzie z gazem często mówi papa. No i właśnie w związku z tym mam pytanie. Potrzebuje zrobić odcięcie prądu dla pompy czyli, po odpaleniu samochodu przełączam sie na gaz i w tym momencie wyłączam pompę paliwa. Chciałbym wykorzystać do tego przycisk od wycieraczki tylnej szyby której w samochodzie już nie ma zeby.GIF Ktoś ma jakieś pomysły jak to zrobić?

Napisano

Chciałbym wykorzystać do tego przycisk od

> wycieraczki tylnej szyby której w samochodzie już nie ma Ktoś

> ma jakieś pomysły jak to zrobić?

to chodzi w koncu o seicento, czy o CC? bo przycisk od wycieraczki szyby tylniej był w CC, a w SC jest pokrętło

w kazdym razie jesli chcesz zrobic to w seicento, to kupujesz taki przekaźnik i montujesz wg schematu:

281126703-pompa.JPG

Fioletowo-czarny przewód od pompy przecinasz i łaczysz z przekaznikiem

numery przy przekaźniku to numery styków (wpisałem na podstawie informacji podanych w aukcji na allegro).

żeby wiedzieć pod który styk (87a czy 87) podłaczyć pompe musisz wyczytać z schematu ktory jest umieszczony na obudowie przekaźnika lub sprawdzić multimetrem, który styk jest zwarty ze stykiem nr 30 gdy przekaźnik nie jest podłaczony do pradu. Kolory przewodów brałem ze schematów z mądrej książki, ale lepiej sprawdzić, czy sie zgadzają multimetrem. Teraz zasada działania: po właczeniu tylniej wycieraczki pojawia się napięcie na przewodzie żółto zielonym i na stykach 85-86 w przekaźniku, co powoduje rozwarcie styków 30-87a(lub 87) odcinając w ten sposob mase od pompy (działanie podobne jak w przypadku zadziałania wyłacznika bezwładnościowego pompy). Mam nadzieje, ze się nie pomyliłem i bedzie dzialac jak nalezy. Pytanie czy po odcieciu pompy paliwa komputer bedzie działał normalnie?

p.s. przepraszam za tandetny schemat - rysowany w paincie zlosnik.gif

Edit: przewód od silnika wycieraczek ma byc szaro-zielony , zle odczytałem ze schematu shocked.gif

post-71637-14352495794206_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

chodzi o SC zapomniałem, że jest inaczej niż w cc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.