Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa licznik - urwało już dwa wałki .....

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych.

Problem mam takiej natury że zdechł mi licznik. Okazało się że skrzynia wszamała sobie na sniadanie wałek od napędu. Jakiś czas się tak bujałem, wkońcu się poświecilem i kupiłem nowy wałek w ASO, założyłem, przejechalem 4,9km i ... po ponownym ruszeniu wskazówka lezy dalej.

No to znowu na kanał, odkreciłem śrubke z boku, wyciągłem tulejke do góry razem impulsatorem i kawałkiem wałka .....

Reszte znowu wjebało .... sciana.gif

Pytanie czy ten wałek musi być jakoś specjalnie montowany? zalożyłem go raczej dobrze w dolnym gnieździe, niby luźno dość był ale bo włozeniu tulejki prowadzącej u góry niby wszystko elegancko się kreciło i działalo przez niecałe 5km ......

Wiec w czym lezy przyczyna tej awarii? klnie.gif

Napisano

mnie tez zjadlo jeden slimak do napedu czujnika zlosnik.gif drugi juz udalo sie zalozyc idealnie zlosnik.gif moj blad byl taki ze puknalem metalowa tuleje ktora sie przykreca ampulowa piatka przez mlotek a tuleja dogniotla slimak i po zawodach zlosnik.gif

Napisano

A przy hamowaniu silnikiem nie czujesz miarowego szarpania?

Mnie w ten sposób zjadło czujnik, a skończyło się wymianą skrzyni. Trzpień mechanizmu różnicowego wyrwał zawleczkę (przytarł się albo co) i gonił sobie poosiowo, niszcząc otoczenie. Wyskrobał sobie w końcu dziurke na wolność i zabił skrzynię.

Napisano
  • Autor

Jesli chodzi o prace skrzyni to jest OK, nic nie szarpie, nic nie zgrzyta, po prostu działa jak należy.

Podejrzewam że wlasnie problem może leżeć we własciwym ustawieniu tego szajsu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.