Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spadek mocy w C16SE

Featured Replies

Napisano

Witam jak wiadomo C16SE ma 100kucy i dobrego buta,cos mi sie popsulo i juz nie ma buta tylko mula,zaczne od poczatku:

Mialem odczucie ze auto traci moc,pomyslalem ze mi sie zdaje,wiec wziolem astre F kuzyna 1.4 kombi.No i sie duzo zaskoczylem,jak to sie zbiera,w porownaniu z moja astra to te kombi lata jak C20XE:).

W mojej asterce silnik zaczol glosno pracowac,jak chce sie raptownie depnac np na 2 biegu to nastepuje chwila zmulenia,glosniejsza praca silnika i to wszystko,po jakis 2 sec silnik zaczyna reagowac i przyspiesza,a jak dodaje stopniowo gazu to idzie plynnie lecz powoli.

Przyjrzalem sie swieca (sa cale i maja przebiegu ok 4tkm ) kable WN maja 5 miesiecy,sprawdzone przez elektryka i sa OK,filtry powymieniane?

Poczytalem troche forum i zaczynam podejrzewac ze to wina sprzegła ? czy tez moze zapchanego tlumika srodkowego ?

Poziom plynow jest w normie,oleju w plynie chlodniczym nie ma,silnik normalnie sie grzeje....

Napisano

Co to znaczy, że zaczyna głośniej pracować?

Nie czujesz, że silnik przyspiesza szybciej niż autko?

Zapchany może być nie tylko środkowy tłumik. Dobrze by było zdjąć końcowy tłumik i rundka. Jak nie pomoże, to środkowy i rundka. To samo z katalizatorem. W ten sposób dowiesz się czy coś w wydechu niedomaga waytogo.gif.

Napisano

dobrze napisales kolego smile.gif ustarka to zapchany tlumik srodkowy,byl tak zapchany ze masakra,nie wiem skad tyle syfu w nim bylo smile.gif

Napisano

Może resztki z katalizatora cfaniaczek.gif

Napisano

> Może resztki z katalizatora

prawdopodobnie,sam kat jakis czas temu usunolem i wstawilem firmowa strumienice detykowana pod astre,a nie jakies scierwo za 30 zl smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.