Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Premiera Golfa VI

Featured Replies

Napisano

Pierwsze zdjęcia nowego Volkswagena.

z5561008X.jpg

Choć jest nieco bardziej podobny do Volkswagena Scirocco, to tak naprawdę stylistycznie niewiele się zmienił. Ale takie jest właśnie założenie marki z Wolfsburga: Golf nie ma szokować, ma być taki, jaki był do tej pory, tylko trochę lepszy.

z5553144X.jpg

Czarna atrapa wlotu powietrza do chłodnicy, proste reflektory, z tyłu światła przypominające chyba najbardziej te, które znamy z Touarega. Także wewnątrz Niemcy zmienili niewiele. Choć zaprezentowany model wyposażono w nawigację, automatyczną klimatyzację i dwukolorowe wnętrze, to nie należy się spodziewać takiego wyposażenia w podstawowych Golfach.

z5561023X.jpg

Sporo zmian zaszło natomiast pod maską. Po pierwsze pojawią się tu motory 3-cylindrowe, wyposażone w turbodoładowanie. Chodzi oczywiście o silnik 1,2, który powstał na skutek obcięcia jednego cylindra z silnika 1,6. Motor może i oszczędny, jednak kultura pracy trzech cylindrów nie każdemu przypadnie do gustu. Nie pomoże tutaj turbo, które generuje odpowiednio 75, 85 i 100 KM mocy. Najsłabszy z nich ma spalać średnio 3,9 l na 100 km.

z5561030X.jpg

Pod maskę Golfa trafią także silniki 1,4 TSI o mocach 80, 120 i 160 KM. Spośród nowych diesli pojawi się motor 1,6 TDI o mocy około 100 KM, a także znany już 2,0 TDI o mocy 140 i 170 KM. Najmocniejszy Golf nie będzie mieć pod maską silnika V6, ale znany z Audi TT-S lub S3 2,0 TSI o mocy około 265 KM. Wersja GTI nadal będzie wyposażana w motor 2,0 TFSI o mocy 200 KM. Golf ma trafić do sprzedaży jeszcze w tym roku, najpewniej w październiku. W przyszłym roku do gamy 3- i 5-drzwiowych modeli dołączy kabriolet, Golf Plus i Variant.

z5553149X.jpg

stąd

-------------------------------------------------------

mi się podoba smile.gif podobny do scirocco i detalami nawet nawiązuje do IV, jak dla mnie najładniejszej golfiny ok.gif zaczynam zbierać piniądze hehe.gif

Napisano

W końcu normalna kierownica w golfie spineyes.gif

Napisano

szczerze? nawet nie powala, bez rewelacji chyba w VW skonczyla sie wena na tworzenie kultowych i godnych zapamietania furek... Do MK4 widzielismy cos nowego i lepszego a teraz to juz taki a'la face lifting i "nowa generacja"

Napisano

kurna, jak bedzie juz jezdzil po naszych drogach to chyba nie bede go w stanie odroznic od V - troche slabo jak dla mnie niewiem.gif

Napisano

> mi się podoba

Mi tez ok.gif

Nie jest takim klockiem jak moja piatka, a jak bedzie w normalnym kolorze ( czyli grafitowym zlosnik.gif ) to bedzie w koncu prawdziwe cacuszko devil.gif

Napisano

z tyłu wygląda jak jakaś Lancia albo Alfa. zw wskazaniem na to drugie

Napisano

Kupie sobie takiego zlosnik.gif Tak gdzies za 12 lat jakis 10cio letni egzemplarz bo pierwsze wypusty zapewne jakies bugi beda mialy typu pozar przy tankowaniu hehe.gif

Napisano

Calkiem fajny. Bardziej mi sie od V podoba. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie taki wysoki jak V wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kupie sobie takiego Tak gdzies za 12 lat jakis 10cio letni

> egzemplarz bo pierwsze wypusty zapewne jakies bugi beda mialy

> typu pozar przy tankowaniu

o to to to to zlosnik.gif

Napisano

IMO z zewnątrz tak sobie icon_rolleyes.gif...za to środek genialny serduszka.gif

Napisano

> IMO z zewnątrz tak sobie ...za to środek genialny

no nie wiem... zobaczcie gdzie są umieszczone guziki od elektrycznych szyb, trochę nieergonomicznie chyba?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.