Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie, nie wkręca się 1.6 16v

Featured Replies

Napisano

Witam z sąsiedniego kącika i pytam ponieważ mam wrażenie że jedyny taki techniczny kącik na całym autokaciku palacz.gif Po zrobieniu głowicy(kanałów, zaworów i planowania) silniczek co chwila traci iskrę na którymś cylindrze tzn. na chwile na 1, na chwilę na 2 i 4 za chwilę na 3 i tak cały czas, a dodatkowo się nie wkręca i szczypie wacha z wydechu zlosnik.gif Dodam że głowica poszła o 0,5mm w dół i tu pytanko czy można pomodzić czytnikiem położenia wału tak aby przestawił się zapłon. Jeżeli tak to w którą stronę pyrgnąć ten czytnik niewiem.gif

Napisano

a nie masz tam jakiegos OBD albo innej wtyczki co by ewentualnie mozna bylo bledy przeczytac?

Napisano
  • Autor

> a nie masz tam jakiegos OBD albo innej wtyczki co by ewentualnie

> mozna bylo bledy przeczytac?

mam, ale nie chce mi się już marnować kasy na badania komputerowe. Błędy znam na pamięć i nie przeszkadzają w pracy...

TO jest coś innego

Napisano

> mam, ale nie chce mi się już marnować kasy na badania komputerowe.

> Błędy znam na pamięć i nie przeszkadzają w pracy...

> TO jest coś innego

cewki ,kable masa silnika urwana ...

Napisano

> mam, ale nie chce mi się już marnować kasy na badania komputerowe.

> Błędy znam na pamięć i nie przeszkadzają w pracy...

> TO jest coś innego

wiazke sprawdz miernikiem - wszystkie piny pomiedzy czujnikami, przekaznikiem podwujnym i ecu.

Napisano
  • Autor

> wiazke sprawdz miernikiem - wszystkie piny pomiedzy czujnikami,

> przekaznikiem podwujnym i ecu.

Wiem już na 100% że to zapłon i nawet już pokombinowałem troszkę tylko że nie pozbyłem się jeszcze problemu. Przesuwając czytnik obr. wału w odwrotną stronę niż wskazówki zegara auto nie odpala tylko czasem podczas kręcenia strzeli w kolektor, natomiast żeli przesunę na ,,fasolkach" czytnik zgodnie z ruchem wskazówek odpala z pierwszego i nawet ładnie chodzi ale na wyższych obrotach jeszcze mocno kuleje. I tu pojawia sie problem bo brakuję już miejsca na fasolkach. Zastanawiam się czy mając komp. Magneti Marelli IAW 49F rok 98-01 to czy po podłączeniu np. w ASO na się przestawić zapłon w kompie? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a widzisz

> kommpa masz na 1 wtyczkę czy na 2?

do kompa wpinam długą i krótką wtyczkę, a co?

Napisano
  • Autor

> a pompę i listwę jaką masz?

idziesz złym tropem... Ja już wszystko miałem dobrze... Wszystko grało... Dopiero po zmianie ,,słupka" i obróbce głowicy jest źle. Mam dwa takie same kompletne silniki. wersja plastik kolektor. I jeden działał, ale nie miał kompresji więc wyszykowałem drugi ale przełożyłem sam słupek przekręcając cały osprzęt z tamtego. Dodatkowo świeci mi się ładowanie chociaż jest i mam pękniętą obudowę alternatora i obrane kable od czytnika i lambdy. Muszę te trzy rzeczy kupić palacz.gif

Napisano

to spal dziada hehe.gifhehe.gifhehe.gif

a na poważnie

mierzyłeś kompresję ,wałki sprawdzałeś lubi się wycierać wydechowy,

czujniki spalania stukowego gdzie masz?

Napisano
  • Autor

> to spal dziada

> a na poważnie

> mierzyłeś kompresję ,wałki sprawdzałeś lubi się wycierać wydechowy,

> czujniki spalania stukowego gdzie masz?

Kompreche to ma taką że jak nie chce odpalić przez tego babola to ostatni obrót robi w tył zlosnik.gif Jest GIGANTYCZNA! Wałki jak nówki rozrząd na znakach a czujnik spalania stukowego w bloku i po raz kolejny mówię że to zapłon! tylko jak go zmienić????? sciana.gif

Napisano

> Kompreche to ma taką że jak nie chce odpalić przez tego babola to

> ostatni obrót robi w tył Jest GIGANTYCZNA! Wałki jak nówki

> rozrząd na znakach a czujnik spalania stukowego w bloku i po raz

> kolejny mówię że to zapłon! tylko jak go zmienić?????

a ja ci mówię...sprawdź jeszcze raz (bardzo dokładnie) ustawienia rozrządu (najlepiej blokadami)waytogo.gif tam powinien być pies pogrzebany waytogo.gif

Napisano
  • Autor

a, jest ktoś z Warszawy i okolic komu chciało by się pokombinować? Ktoś kto ma pojęcie i wiedziałby o co chodzi?

Napisano

> a, jest ktoś z Warszawy i okolic komu chciało by się pokombinować?

> Ktoś kto ma pojęcie i wiedziałby o co chodzi?

czolem

niedawno mialem podobny problem po wymianie uszczelki pod glowica...

rozrzad ustawiamy na znaki,a silnik mial objawy jak opidsujesz u siebie...ojciec nie zauwazyl ,ze jak powiedzial znaki na kole sie powtarzaja i zaplon byl przestawiony o 180 stopni....

zamien pierwszy kabel na swiecy z 4 i 2 z trzecim i zobacz czy to nie to samo co u mnie...

w sumie to nie pomyslalem...sprawdz sciagajac przewody zaplonowe po odpaleniu na ktorym garnku nie chodzi jesli tak jesty i dopiero wtedy kombinuj,ale fdla mnie sa pozamienane zaplony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.