Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna belka

Featured Replies

Napisano

Witam!

Na ostatnim przegladzie w ASO poinformowano mnie iż moj JTD 115 ma wade fabryczną tylnego zawieszenia. W efekcie tylne opony sa niewównomiernie zużywane. Z racji tego że fiat nie prowadził kampanii musze to naprawić na własny koszt. Naprawa polega na założeniu jakiś tulei koszt ok 1200 zl...

Spotkał się ktos już z czymś takim?

Pozdrawiam

Napisano

IMO jeśli jest to:

Quote:

moj JTD 115 ma wade fabryczną tylnego zawieszenia.

I ASO samo zwróciło uwagę, to niech FIAT za to płaci. Bo to troche dziwne, że ma wadę fabryczną, ale producent tego nie usuwa na swój koszt. A wada fabryczna, to przeciesz błąd producenta old.gif

IMHO uważam, że chcą Cię "w butelkę..." . Najlepiej zadzwoń do FAP i przedstaw sytuację, jeżeli i oni to potwierdza, to pisz pismo o partycypację w kosztach. Ponadto warto poradzić się jakieś instytucji ochrony konsumenta i zgłośić im zaistniałom sytuację http://www.uokik.gov.pl/

A to też zapewne pomoże w rozmowach z FAP.

Napisano

bylo cos takiego, ale u mnie wymieniono tylne zwrotnice- oczywiscie dopiero po slownych utarczkach z ASO- ASO twierdzilo, ze wszytsko jest ok... po wymianie problem zanikł- minelo 5 lat, a opony nie maja sladow nierownomiernego zuzycia (2 komplety).....ale bylo to kupe lat temu i nie wiem jak teraz z usunieciem takiej usterki...

Napisano
  • Autor

juz sie pozbyłem rocznych opon:/ po przebiegu ok 30.000 km nie nadawały sie do niczego, zewnetrzna strona starta do znaczników.

Dzwonilem do FAP ok wtorku mam dostac odpowiedz...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

FAP wie ale nic nie zrobi. Dostep do czesci tylko przez ASO i szroty... po negocjacjach konczy sie na upuscie w ASO na robocizne 50% i czesci 10%.

Napisano

> FAP wie ale nic nie zrobi. Dostep do czesci tylko przez ASO i

> szroty... po negocjacjach konczy sie na upuscie w ASO na

> robocizne 50% i czesci 10%.

a gdzie w ASO byłeś? Mnie robili te zwrotnice w MIMARze w Piekarach - to chyba twoje okolice:)

Napisano
  • Autor

> a gdzie w ASO byłeś? Mnie robili te zwrotnice w MIMARze w Piekarach -

> to chyba twoje okolice:)

Tak to moje okolice:) Czekam na telefon z Mimaru, bo nawet oni nie maja tych czesci oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.