Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gałka lewarka zmieny biegów

Featured Replies

Napisano

Hej witajcie koledzy. Zwracam sie z zapytaniem dotyczacym zmieny gałki biegow na lekarku.

Mam porwany mieszek ( oslone biegow ) wiec chcialem ja wymienic.Mozna to kupic jednak jest problem ze zdjeciem.

Chodzi mi o pomoc w jaki sposob zdjac gałke? bo chyba ona to wszystko blokuje. Probowalem sciagac nic nie pomaga, takze odkrecac bo nie wiem czy galka nie ejst nakrecana ale rowniez nic nie dało. Prosze wiec o jakies info w jakis sposob zdjac galke bo jesli sie ją zdejmnie to chyba uda mi sie wtedy wysunac takze oslonke ( mieszek ze skory ) oraz ramke do ktorej ejst rpzyklejona osolona. szukam na forum a nie moge tego znalesc.

Aha oslone ( mieszek ) mozna zakupic tylko na allegro? czy tez mozna kupic rowniez w sklepie z czesciami itp.. bo jak na razie widzialem ja tylko na allegro.

dzieki za info Pozdrawiam kolegow:)

Napisano

musisz ją wybić, chociaż w skrajnych przypadkach niektórzy rozcinali, ja zakładam wtedy żabkę hydrauliczną pod owinięty szmatą lewarek i walę od podu młotem aż zejdzie

281213778-r%B1czka.jpg

Napisano

> Aha oslone ( mieszek ) mozna zakupic tylko na allegro? czy tez mozna

> kupic rowniez w sklepie z czesciami itp.. bo jak na razie

> widzialem ja tylko na allegro.

W moim Stile '99 galka zeszla bardzo latwo. Schodzi wraz z mieszkiem i ramka jako calosc. Nowa, orygianlna, kupiona w ASO (z rabatem) kosztowala wiosna br. ok. 90 pln. Polecam.

Jeden jedyny raz kupilem oslone "skorzana", uniwersalna, do MkI sprzed Gammy '97 i zaluje tego do dzis. Nic nie pasowalo, bylo wrecz gorzej niz ze stara przedarta i bez zaczepow.

Jesli zaczepy w ramce masz sprawne to zawsze mozna udac sie do tapicera i zrobic na wymiar za ok. 40 pln. W przypadku Stile maly problem moze byc z tym, ze galka jest/byla polaczona na stale z mieszkiem.

Napisano
  • Autor

U mnie ejst tak wcisnieta ta gałka ze w żaden sposob nie moge jej zdjąc. Co do mieszka ( oslony ) to mozna kupic na allegro, ale skoro nie moge zdjac galki to troche chyba to bez sensu. jesli zas chodzi o ramke to jakos sie trzyma, posklejalem ją i jakos mi ona siedzi. Kupowales komplet? mieszek wraz z galka i ramką? moze gdzies mozna kupic tez i sama ramke? Aha u mnie mieszek zdejmuje sie odzielnie tylko jest na gorze taki wąski ze bez zdjecia gałki nie przejdzie. a do galki jest on przeczypieny na zaczep wiec bez problemu sie odczepi jak zsune tą neiszczęsną gałke. Boję sie uderzac od dolu i na sile ciagnac aby cos nie zerwac w mocowaniu lewarka.

Napisano

>Kupowales komplet? mieszek wraz z galka i ramką?

Niestety albo stety - nazywa sie to "rekojesc" ma numer katalogowy 716256060, cena ok 80 pln bez rabatow i zawiera mieszek, ramke i rekojesc polaczone w jedna calosc

> moze gdzies mozna kupic tez i sama ramke? Aha u mnie mieszek

> zdejmuje sie odzielnie tylko jest na gorze taki wąski ze bez

> zdjecia gałki nie przejdzie. a do galki jest on przeczypieny na

> zaczep wiec bez problemu sie odczepi jak zsune tą neiszczęsną

> gałke.

W MkI sprzed Gammy '97 tez mialem osobno. Co bylo fabrycznie w Stile nie pamietam, tzn. czy mieszek byl osobno od galki. Faktem jest, ze w nowym eperze i w rzeczywistosci jest to tylko jako calosc (dla Stile).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.