Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki objaw walnietej sondy lambda

Featured Replies

Napisano

śmierdzące spaliny , czarny dym przy depnięciu , oczywiscie zwiekszenie spalania i to sporo

Napisano

> śmierdzące spaliny , czarny dym przy depnięciu , oczywiscie

> zwiekszenie spalania i to sporo

albo w druga strone mi padnieta lambda spowodowala spalanie stukowe, a to moglo sie naprawde zle skonczyc

Napisano
  • Autor

powiem w czym rzecz

odnosnie tego watka tu zaczely sie problemy KLIK

wczoraj podlaczylem auto pod komputer wyskoczyly 3 bledy

-wtryskiwacz (normalka przy gazie)

-sonda lambda

-i cos tam mieszanki

z tych trzech 2 dalo sie skasowac sonde i wtryskiwacz. Ten blad z mieszanka jest staly i nie da sie go skasowac.

czy objawy opisane w zalozonym przezemnie wczesniej watku moga byc spowodowane sonda?

Napisano

jesli jezdzisz na gazie to mozliwe ze wtrysk sie zapiekl (zamiast rozpylac paliwo poprostu je ciurkiem wlewa) i wlasnie bedziesz mial problemy z odpalaniem i nierowna praca na benie (na gazie podejzewam ze oki wszystko). no ale to trzeba by rozebrac przepustnice i zobaczyc na odpalonym silniku jak rozpylane jest paliwo (da sie latwo zobaczyc trzeba dolot sciagnac)

Napisano

> [ciach] oczywiscie

no bez jaj, tez tak myslalem ale od konca kwietnia jezdze na odlaczonej sondzie i wcale nie pali mi wiecej, a nawet jesli to niezauwazalnie grinser006.gif

Napisano

> śmierdzące spaliny , czarny dym przy depnięciu , oczywiscie

Witam kolegów podepne sie pod ten temat bo mam chyba podobne objawy. Pacjent to CCS kiedyś walneła mi sonda lambda i samochód podczas wchodzenia na obroty dostawał zamułki i potem znowu szedł Sonde wymieniłem (niestety nie orginał) ale problem znikł w miedzy czasie został uszkodzony katalizator ( został wycięty i wstawiona rurka) od pewnego czasu jak zapale samochód to chodzi jak zegarek ale jak lekko dodam gazu to zaczyna pyrkotać i czarnym dymem kopci przy mocniejszym dodaniu gazu rte objawy występuja do momętu aż silnik sie rozgrzeje dodam tylko że świece wymienione na NGK przewody WN też wymienione na NGK.

Napisano

ja tez wymieniłem na ngk i wogolne niechcial jechac, oddałem na gwarancje a kupilem megnetti marelli i chodzi pieknie. NGK oddali z pismem nie stwierdzono przebic- a pod maska elektrownia byla. nigdy wiecej NGK,

co do sondy sie nie wypowiem bo niemam praktyki w sondach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.