Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mrugający CHECK - co to może być?

Featured Replies

Napisano

Otóż pojawił się taki problem - prekręcam kluczyk w stacyjce raz (tak żeby zapaliły się kontrolki). No i właśnie tuż po przekręceniu wtedy gdy zapalą się kontrolki ładowania, oleju i poduch, kontrolka CHECK mruga w ułamku sekundy raz i potem normalnie sie świeci aż do momentu zapalenia auta. Wczesniej CHECK zapałał się razem i innymi kontrolkami (nie mrugał nawet raz). Co ten objaw moze swiadczyć o nadchodzącym jakimś problemie??

Jest też drugi problem (nie wiążę go z pierwszym). Podczas kręcenia (krótkiego) żeby zapalić auto - ułamek sekundy przed zapaleniem słyszę wyraźny jakby to napisać.... "chrobot", "chrzęśt" a nastepnie samochód zapala. Co to może być? Czyżby coś w rozruszniku - jeśli tak co? Nie znam się na tym i nawet nie mam pomysłu co może być tego przyczyną.

Na początku pomyślałem że w trakcie kręcenia (nie ma jeszcze oleju w wszystkich częściach silnika) i dlatego taki chrzęst słychać jakby sie coś tarło???? No ale kontrolka oleju gaśnie po zapaleniu , no chyba ze w trakcie krećenia nie ma jeszcze odpowiedniego ciśnienia oleju. Macie jakieś rady jak to sprawdzić?

Napisano

Witam!

Kiedys u mnie tez nie migalo, a teraz migniecie jest. Immo chyba zalacza sie, wiec idzie z tym zyc grinser006.gif.

Sprawdz na poczatek rozrusznik, mozliwe ze bendix jest na wykonczeniu.

To jest ta zebatka, co wskakuje na zeby kola zamachowego - info gdybys nie wiedzial biglaugh.gif

Napisano

> "chrobot", "chrzęśt" a

> nastepnie samochód zapala. Co to może być? Czyżby coś w

> rozruszniku - jeśli tak co? Nie znam się na tym i nawet nie mam

> pomysłu co może być tego przyczyną.

bendix w rozruszniku.... koszt naprawy około 100zł w zalezności od warstztu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.