Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti - pasujące części od Daewoo - wieści z AKWIMATU!

Featured Replies

Napisano

Koledzy!

Idąc tropem zadanym przez kolegę Arczibaldiego (serdecznie dziękuję za namiar bow.gif), postanowiłem odwiedzić stronę Akwimatu.

Okazuje się, że sklep mieści się w Warszawie, a dodatkowo wysyłają części na zamówienie złożone przez Internet. Bajka brawo.gif

No ale jednak aby zamówić coś sensowego, to wymagany jest pewien poziom orientacji odnośnie tego, cotak naprawdę się zepsuło w Laćku yikes.gifhmm.gifyay.gif i tutaj pytanie do Was:

Na stronie Akwimatu Akwimat cennik jest bardzo bogaty cennik części do Daewoo. Przy niektórych napisane jest, że pasują do Lacetti, ale to jednak zdecydowana mniejszość. Jak wygląda przekładalność częsci z Nuby do Laćka? icon_rolleyes.gif Czy można wyodrębnić listę rzeczy, które na pewno pasują/nie pasują? Czy jest to zależne od rocznika (ja np. mam rocznik 2007), a dodatkowo diesel?

Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie bow.gif

Pozdrawiam!

Przemek

Napisano

Czy można wyodrębnić listę rzeczy,

> które na pewno pasują/nie pasują? Czy jest to zależne od

> rocznika (ja np. mam rocznik 2007), a dodatkowo diesel?

> Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie

> Pozdrawiam!

> Przemek

Do sedana 1.8 CDX z 2004 roku pasują:

1) klocki hamulcowe od Nubiry/Lanosa/Leganzy (np. Remsa 645.02)

2) świece zapłonowe od kilku modeli Daewoo - trzeba sprawdzić katalog

Napisano
  • Autor

Moja dzisiejsza korespondencja z Akwimatem - nie jest dobrze buu.gif

Witam! Jestem posiadaczem Chevy Lacetti, rocznik 2007 w wersji 2.0 TCDI Kombi. Mam dość przepłacania za \"oryginalne\" części GM w ASO i wolałbym zaopatrywać się w równie dobre nieco taniej, np. u Was. Na waszej stronie www zauważyłem, że posiadacie częsci do Lacetti, ale nie jest ich wiele. Słyszłem jednak, że Nubira i Lacetti to praktycznie identyczne autka w kwestii automatyki i mechaniki, więc zamienność części jest spora. Chciałem potwierdzić, jak to wygląda w rzeczywistości. Jeśli zaś chodzi o konkret, to na początek interesowałby mnie (w kwestii wyceny) komplet tarcz hamulcowych do mojego modelu. Kwestia istotna - gwarancja. ASO Chevroleta nie daje gwarancji na części \"nie oryginalne\", czy przywiezione do montażu przez klienta. Jak wygląda kwestia gwarancji u Was w takim wypadku, np.: - ja kupuję tarcze hamulcowe u Was - ASO Chevroleta montuje - tarcze okazują się wadliwe Jak stwierdzić, kto ponosi winę: ASO w wyniku złego montażu czy Akwimat w kwestii jakości dostarczonych części? Pytań sporo, ale liczę na odpowiedź, bo poważnie rozważam korzystanie z Waszych usług! Pozdrawiam Jezz

---

Witam

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą

Niestety w kwestii części do tej wersji auta nie bardzo będziemy mogli na razie pomóc ( auto jest produkowane od 2006 r ) .

Na chwilę obecną brak tego modelu w katalogach uniemożliwia odpowiedni dobór części.

Co do ewentualnych reklamacji - o tym czy wina leży po stronie warsztatu montującego czy po stronie wadliwej części decyduje importer i to on uznaje lub nie reklamację.

Pozdrawiam

Jerzy Matlinkiewicz

Hurtownia www.akwimat.pl

Amortyzatory sklep www.kayaba.akwimat.pl

Części daewoo sklep www.daewoo.win.pl

Świece zapłonowe sklep www.swiece.e24h.pl

Rozrządy sklep www.ina.e24h.pl

---

Witam!

Dziekuje za odpowiedz. Na stronie Chevroleta auto jest w pelni opisane - http://www.chevrolet.pl/lacetti-kombi/la...nia-biegow.html

Sadzilem, ze (skoro auto jest firmowane jako nastepca Nubiry), to nie bedzie problemu ze zorganizowaniem czesci do niego. Bardzo liczylem na Panstwa w tej kwestii, bo ASO GM jest naprawde drogie (przykladowo klocki hamulcowe przod to koszt rzedu ponad 200 PLN, a ponoc nie rozna sie one zbytnio od tych, ktore oferuja Panstwo).

Kiedy zatem mozna sie spodziewac, ze bede Panstwo wspierali ten model? Czy nie istnieje mozliwosc sprowadzenia tych czesci na zamowienie od producenta?

Pozdrawiam

Przemek Sobieszczuk

---

Witam ponownie

Niestety nie umiem powiedzieć kiedy Lacetti z silnkiem 2,0 CDTI może się pokazać w katalogach

Jeżeli klocki nie róznią się od tych montowanych w autach Lacetti z silnikami np 1,6 to jedyne wyjście żeby to sprawdzić to pojawić się u nas w firmie i sprawdzić przykładając klocek z Pana samochodu do klocka od lacetii 1,6.

Czy wie Pan jaka by była cena np tarczy sprowadzjąc 1 komplet ? Bo ja myślę że zdecydowanie wyższa niż w aso.

Jak na razie jest bradzo mało zapytań o części do lacetii a Panśkie jest pierwsze do auta z silnikem 2,0 diesel.

Jeżeli będzie miał Pan pewność ze części od nubiry opla lub innego samochodu napewno pasują do Pana auta moze pan je zamawiać. Niestety my nie możemy tego w tej chwili zweryfikować

Pozdrawiam

Jerzy Matlinkiewicz

Hurtownia www.akwimat.pl

Amortyzatory sklep www.kayaba.akwimat.pl

Części daewoo sklep www.daewoo.win.pl

Świece zapłonowe sklep www.swiece.e24h.pl

Rozrządy sklep www.ina.e24h.pl

tel 0 22 868 03 62

---

W kwestii tego, czy pasuja, to ja wlasnie chcialem Panstwa podpytac, no ale w takim wypadku bede musial sam sie dowiedziec. W ASO powiedziano mi, ze tarcza bedzie kosztowac ok 200 PLN, tak wiec komplet pewnie w granicach 800 PLN + robocizna, co da pewnie okolice 1000 PLN (drogo!!!).

Co do klockow, to oczywiscie nic prostszego, anizeli podjechac. Jak bede w okolicy, to sie postaram. Dziekuje za zaproszenie:)

Rada: Ten model ma szanse byc bardzo popularnym w Polsce. Cena bardzo okazyjna, a silnik swietny, wiec zapytan moze pojawic sie wiecej (szczegolnie, ze jestescie popularni na http://autokacik.pl).

Pozdrawiam i dziekuje

Przemek Sobieszczuk

Napisano

Nie ma co sie martwic. wink.gif Nie psuje sie az tak czesto ta bryka ok.gif . Zanim bedziesz potrzebowal tych tarcz, zmienisz pare samochodow. grinser006.gif Chyba masz juz 4-ty w ciagu 4-ch lat. wink.gif

Napisano

ja w większość częsci zaopatruję się w intercarsie m.in. w tarcze hamulcowe i klocki tak więc pytaj tam

Napisano
  • Autor

> Nie ma co sie martwic. Nie psuje sie az tak czesto ta bryka .

> Zanim bedziesz potrzebowal tych tarcz, zmienisz pare samochodow.

> Chyba masz juz 4-ty w ciagu 4-ch lat.

Co do tarcz, to kolego drogi, jest juz problem teraz irked.gif Niestety bija przy hamowaniu z predkosci 100<, a to boli majac na liczniku ledwie 41.000 km. W Seacie nie snilem nawet o zmianie tarcz po 61.000 km (klocki zmienilem dopiero pierwszy raz przy 57.000 km). Jak tak dalej pojdzie, to mi sie przestanie podobac ten zakup wpysk.gif

No to ponarzekalem hahaha.gif A jezdzi sie przeciez super kurde, wiec chcialbym narzekac jak najmniej zlosnik2.gif

A co do rady i zmiany samochodow, to chyba wyczerpalem bijace zrodlo rotfl.gif - w sensie starych i teraz bedzie banned.gif na jakis czas chaja.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.