Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parę pytań do "starszych" ....ciąg dalszy.2.

Featured Replies

Napisano

Jest tak:info (piszę z pamięci) Enigme Fault+ikona silnika zapala się dopiero tak przy około 4tys obrotów,a silnik nie traci na mocy,co ciekawe w trasie po przejechaniu iluś kilometrów przestaje to występować ,a dociskałem już auto do prawie 190km/h.Brak mi na razie pomysłów na przyczynę.

A znalazłem że fabryka dała do setki 11,2s.

A teraz moich pytań ciąg dalszy..........

1.po przekroczeniu mniej więcej 100km/h występuje bardzo głośne stuknięcie wycieraczki-prawdopodobnie tej przed kierowcą,przy mniejszych prędkościach nic się nie dzieje-???

2.jak jest z dostępem do zaworów dolotowych i wylotowych?jakie są luzy i kolejność regulacji

3.mam spory skok jałowy sprzęgła-luz od momentu naciśnięcia do oporu pracy sprzęgła,ale sprzęgło bierze dość nisko więc chyba jest dobrze(sprzęgło hydrauliczne?)niestety ani z góry,ani z dołu nic nie widać.jak skasować ten luz?czy w ogóle się da?

4.jak odpowietrzyć układ hamulcowy z abs-w jakiej kolejności punkty się odpowietrza,oraz jak odpowietrzyć sprzęgło jeśli chodzi na tym samym płynie i gdzie znajdują się odpowietrzniki-oprócz tych przy kołach?

5.nie działa spryskiwacz szyby tylnej-czy jeden silniczek obsługuje obie szyby?którędy prowadzony jest przewód?

6.czuć "zapach" lekkiego "kapcia" po odpaleniu auta i włączeniu nawiewu-klima?

7.jakiś czas temu pytałem czy jest możliwość "wyciągnięcia" od fiata instrukcji obsługi niestety nie jestem w stanie ani zarejestrować się,ani dodzwonić-jakieś sugestie?

Poprzednio pytałem o gaśnicę-ja przymocowałem ją do listwy znajdującej się pod dolnym schowkiem po stronie pasażera.Urody na pewno nie dodaje,ale też bardzo nie przeszkadza,ani nie straszy.Jest też kwestia bezpieczeństwa-miałem okazję parokrotnie pomagać komuś gasić auto (takie szczęście)-gaśnica zawsze powinna być pod ręką-tak uważam.

Mam nadzieję że na podpowiedziach skorzystają wszyscy.

Napisano

> 1.po przekroczeniu mniej więcej 100km/h występuje bardzo głośne

> stuknięcie wycieraczki-prawdopodobnie tej przed kierowcą,przy

> mniejszych prędkościach nic się nie dzieje-???

Pęd powietrza dociska przy pomocy spojlera wycieraczkę do szyby? Może gumki trzeba zmienić?

> 3.mam spory skok jałowy sprzęgła-luz od momentu naciśnięcia do oporu

> pracy sprzęgła,ale sprzęgło bierze dość nisko więc chyba jest

> dobrze(sprzęgło hydrauliczne?)niestety ani z góry,ani z dołu nic

> nie widać.jak skasować ten luz?czy w ogóle się da?

Sprzęgło jest hydrauliczne, więc teoretycznie powinno cały czas "brać" tak samo. Być może pompa jest walnięta?

> 5.nie działa spryskiwacz szyby tylnej-czy jeden silniczek obsługuje

> obie szyby?którędy prowadzony jest przewód?

Jeden silniczek. Przewód poprowadzony w przednim słupku a potem nad drzwiami. Najpierw odłacz rurkę od tylnego spryskiwacza w komorze silnika i zobacz czy pompuje. Jeśli pompuje, to znaczy, że rurka się zapchała lub załamała.

> 6.czuć "zapach" lekkiego "kapcia" po odpaleniu auta i włączeniu

> nawiewu-klima?

Wymienić filtr przeciwpyłkowy i odgrzybić klimatyzację.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.