Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

frontera- lpg- check engine

Featured Replies

Napisano

witam.

mam pytanie, czy waszym zdaniem mozliwe jest, ze sonda przed katalizatorem jest do wymiany po przebiegu 170 kkm.

auto to isuzu rodeo z silnikiem 3.2 v6 (frontera b) z 2000r jezdzilo glownie po autostradach w stanach.

dzisiaj podjechalem na komputer, wywalil blad sondy lambda przed katalizatorem. blad zostal usuniety, komp zresetowany a sonda wrocila do normalnej pracy. niestety po 40 minutach jazdy na lpg check znow sie zapalil na autostradzie.

obstawiacie sonde czy np zla mieszanke lpg- dodam tylko, ze po zalozeniu gazu (rok temu) check zapalal sie i gasl sam za pare dni a teraz swieci non stop.

pozdrawiam.

Napisano

> ... po zalozeniu gazu (rok temu) check zapalal sie i gasl sam za pare dni a teraz swieci non stop.

To nie jest normalny objaw po założeniu instalacji.

check nie powinien się świecić wcale ...

Gaziarze coś napsuli.

Jaka instalacja 2 czy 4 generacji, a może coś innego?

Napisano
  • Autor

> To nie jest normalny objaw po założeniu instalacji.

> check nie powinien się świecić wcale ...

> Gaziarze coś napsuli.

> Jaka instalacja 2 czy 4 generacji, a może coś innego?

to wiem- czeka ich chlosta juz w srode, ale mowia tez, ze ten silnik jest SZCZEGOLNIE wrazliwy...

bylem wieczorem u mechanika z wymiana oleju, przypadkiem- oparl sie o filtr fazy lotnej- okazalo sie, ze gaziarze zalozyli go tak, ze sie przetarl (dziura wielkosci dwoch glowek od zapalki) o metalowa opaske weza chlodniczego. wracajac do sprawy sondy- sa w sumie 4, teraz ktora z tych dwoch przed katem jest zepsuta? wydaje mi sie, ze program wskazal mu jakas lokalizacje, ale skoro mi nie powiedzial to chyba pomysl zaczerpnal z sufitu...

co do usterki to zastanawiam sie, czy ta dziura mogla miec jakis wplyw na check engine- mieszanke- oraz to, ze po wjechaniu w mgle gaz wlaczal i wylaczal sie na zmiane...

jakich gaziarzy do sekwencji (stag 300) mozecie mi polecic we wroclawiu- bo tym na pewno podziekuje za dalsze serwisowanie.

pozdrawiam.

Napisano

> do sekwencji (stag 300)

No jak w stagu 300 zapala się check, to jakaś straszna ściema, a na benzynie jest ok?

Napisano

> No jak w stagu 300 zapala się check, to jakaś straszna ściema, a na

> benzynie jest ok?

Kolego podepne się do pytania. Mam astre II i stag 300. Check pojawią mi się w przypadku mocniejszego obciążenia slnika tak 3 bieg i 100 km/h i tak ogólnie również na 4 biegu powyżej 100km/h. (mocne przyciśnięcie gazu).

Jak mam rozumieć "jak w stagu 300 zapala się check, to jakaś straszna ściema", smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> Mam astre II i stag 300. Check pojawią mi się w przypadku mocniejszego obciążenia slnika tak 3 bieg i 100 km/h i tak ogólnie również na 4 biegu powyżej 100km/h. (mocne przyciśnięcie gazu).

Żeby to dokładnie sprawdzić, trzeba podpiąć się z komputerem i popatrzyć na wskazania parametrów podczas jazdy, a nie tylko na postoju, jak to często robią gaziarze.

Nie ma prawa zapalać się check ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.