Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawiac czy nie ustawiac?? Oto pytanie...

Featured Replies

Napisano

Czy po wymianie amorkow przednich ustawiac zbieznosc czy nie?? Jedni mowia ze tak,drudzy ze nie trzeba, zwlaszca gdy kolumne dokrecasz na samochodzie juz na kolach... Zrobilrm 1 podejscie do wymiany, nie wyszlo,wlozylem kolumne i stwierdzam ze nic sie nie zmienilo prowadzeniu.

Napisano

Powiem ci z autopsji iż ja po wymianie amorków 2 lata temu do tej pory mam spokój. Żadne końcówki nie popadały jeździć się jeździ elegancko, a zbieżności nie robiłem. Zrobiłem już tak 35tysi

Napisano

Zrób. Bezpieczeństwa nigdy nie zbyt wiele. A sprawdzenie kosztuje 35zł wiec 0,7l w miesiącu mniej i już będzie zbieżność

Napisano

> Zrób. Bezpieczeństwa nigdy nie zbyt wiele. A sprawdzenie kosztuje

> 35zł wiec 0,7l w miesiącu mniej i już będzie zbieżność

Aż tyle teraz zbieżność kosztuje pad.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif. No to żadne pieniądze więc można się pokusić jak to kolega wspomniał dla świętego spokoju.

Napisano

U mnie w instrukcji montażu amortyzatorow pisało aby skontrolować geometrie ...po wymianie amorów i kontroli zbieżności nic się nie przestawiło.Ale sprawdzić można ... waytogo.gif

Napisano

U mnie po wymianie zbieżność przestawiła się o ok 4mm więc chyba lepiej ustawić zbieżność... tym bardziej ze 30 zł to nie jest jakiś tam większy koszt...a i opony będą w lepszym stanie... cool.gif

Napisano
  • Autor

> Zrób. Bezpieczeństwa nigdy nie zbyt wiele. A sprawdzenie kosztuje

> 35zł wiec 0,7l w miesiącu mniej i już będzie zbieżność

Hehe... u mnie kosztuje od 50zl wzyz, nawet do 120zl... Zobacze czy uda sie mi wymienic samemu w przyszlym tygodniu, mam juz fachmanowe klucze, sciagacze tez fachowe zamiast amatorskich i 2 podejscie nadchodzi wink.gif

Napisano

> Czy po wymianie amorkow przednich ustawiac zbieznosc czy nie??

nalezy ustawic, bo na 99% bedzie rozjechana.

niestety amortyzator jak i kazda inna czesc ma swoja tolerancje wykonania (wymiary, srednice otworow na sruby, etc)

kosz korekcji zbieznosci od 20PLN w zwyz (u mnie w bb wiem gdzie ustawia za 20LN).

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.