Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniki Diesla w puntach I

Featured Replies

Napisano

Witam

chcialbym zapytac kolegow i kolezanki, wlascicieli silnikow diesla w puntach I, czy oplaca sie pakowac w takie auta. Ja dotychczas jezdze mk1 1.2 75km ale benzynka i jednak spalanie jest dosyc spore,a szukam czegos oszczednego, a jednak kropek jest dla mnie dosyc wygodny i poprostu lubie ten woz. Doradzcie mi prosze :-) cool.gif

Napisano

> Witam

> chcialbym zapytac kolegow i kolezanki, wlascicieli silnikow diesla w

> puntach I, czy oplaca sie pakowac w takie auta. Ja dotychczas

> jezdze mk1 1.2 75km ale benzynka i jednak spalanie jest dosyc

> spore,a szukam czegos oszczednego, a jednak kropek jest dla mnie

> dosyc wygodny i poprostu lubie ten woz. Doradzcie mi prosze :-)

witam.posiadam kropka 1,7td70 ELX 97' od 2 lat.moja przygoda z nim zaczęła się od kraksy i gdyby nie był to diesel nawet bym go nie naprawiał,ale do rzeczy.wady to tak jak w każdym kropku zawieszanie(droższe od zwykłych czasem o 100%).zalety zrobiłem nim 50tyś km,obecnie ma 200tyś.silnik nie do zajechania jeśli dba się o wymianę oleju i filtrów.wymieniłem w nim turbine (zresztą nie potrzebnie stara była ok)silnik jest elastyczny i żwawy(zwykle to ja wyprzedzam niż mnie wyprzedzają).jeżeli spotkasz dobrze utrzymanego td to bierz lej i jedż,dbaj o wymiane oleju(co 8-10tys).i śmiej się jeżdząc na 5 od 50km/h.jazda z nogą przy podłodze to 6L.auto powinno mieć szeroki wlot powietrza w zderzaku jeśli go niema to był zmieniony.koszt sprzegła 500,amory przód160szt,przegub 140,amory tył 70szt .wywaliłem w nim katalizator założyłem mbc,podkręciłem dawkę paliwa lata jak ta lala i drażni gówniarzy w golfikach hehe.gif.pozdr mariusz

Napisano

> Witam

> chcialbym zapytac kolegow i kolezanki, wlascicieli silnikow diesla w

> puntach I, czy oplaca sie pakowac w takie auta. Ja dotychczas

> jezdze mk1 1.2 75km ale benzynka i jednak spalanie jest dosyc

> spore,a szukam czegos oszczednego, a jednak kropek jest dla mnie

> dosyc wygodny i poprostu lubie ten woz. Doradzcie mi prosze :-)

Odradzam tylko wersje bez turbiny gdyz takowa posiadam. Tzn auto bedzie Ci ladnie sluzylo, ale kosztem tego mozesz zapomniec o jakimkolwiek wyczuwalnym przyspieszeniu. Zaleta jest oczywiscie niskie spalanie i brak problemow z ewentualna droga regeneracja turbinki. Niestety autko nadaje sie tylko do miasta.

Napisano
  • Autor

tak wiem, tylko ile wytrzymuja takie silniki diesla? Bo slyszalem, ze Fiat srednie silniki diesla wkladal do punciakow

Napisano

> tak wiem, tylko ile wytrzymuja takie silniki diesla? Bo slyszalem, ze

> Fiat srednie silniki diesla wkladal do punciakow

Moj jak narazie przejechal 200 kkm i odpukac narazie nic powaznego sie z nim nie dzieje. Krazy obiegowa opinia, ze te stare diesele sa nie do zajezdzenia ze wzgledu na stosunkowa mala moc brana z duzej pojemnosci. Ile w tym prawdy - nie ma pojecia. Ale czy naprawde oplaca Ci sie przechodzic z benzyny na diesel? Teraz ON zrobil sie drogi, a niektore czesci, tak jak wspominal kolega przede mna, sa duzo drozsze. Ja bym osobiscie w tym momencie szedl w kierunku beznyny (moze dlatego, ze po 2 latach zaczal mnie wnerwiac halas jaki moj samochod robi rano zlosnik.gif).

Napisano

> tak wiem, tylko ile wytrzymuja takie silniki diesla? Bo slyszalem, ze Fiat srednie silniki diesla wkladal do punciakow

sąsiad ma uno a to też fiat biglaugh.gif i wdodatku diesel i przebieg prawie 400 tys. km. Robił w nim chłopina napewno coś z układem wtryskowym jeżeli nie krece czegoś (nie nazwę rzeczy po imieniu) i wymieniał świece zarowe. Zima pali za pierwszym razem - ale ten klekot............. jemu nie przeszkadza. Mało widziałem i słyszałem kropków D albo TD i nie mogę porównać tego klekotania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.