Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Probe, co sprawdzić przy zakupie?

Featured Replies

Napisano

WItam.

Kumpel napalił się na Probe z 96 roku. Jest coś na co szczególnie zwrócić uwagę podczas oglądania?? Zgóry dzięki za wskazówki.

Napisano

No dobra, to jezdzilem tym autkiem, wiec chetnie pomoge...

Pierwsza sprawa to sprawdz przeszlosc wypadkowa. Nie oszukujmy sie- jest to auto o sportowym charakterze (pomimo FWD) i trafic calkowicie bezwypadkowy egzemplarz to jak szukac igly w stogu siana. Jednak takie rzeczy jak podluznice i czy jakas cwiartka nie byla wspawana trzeba obowiazkowo sprawdzic. Rowniez wazne sa szczeliny pomiedzy poszczegolnymi elementami karoserii... To auto ma bardzo nieregularne linie i jak cos zostalo przestawione przy kolizji to potem jest bardzo ciezko zgrac wszystkie szczeliny. Na karoserii i podwoziu nie powinno byc grama rdzy.

Po drugie zawiecha. Powinno byc cicho i auto powinno prowadzic sie bardzo stabilnie. Fabryczna zawiecha jest twarda i zapewnia bardzo dobra przyczepnosc.

Po trzecie cala elektryka. Zarowno otwierane lampy, jak i cala elektryka wnetrza jak i osprzet elektryczny silnika. Czy komp nie wywala kontrolk "check engine". Bolaczka tych aut jest aparat zaplonowy jednak nie ma metody aby sprawdzic czy jest on juz na wykonczeniu. Jednak o ile jest to rocznik faktycznie 96 (produkcyjnie) to aparat powinien byc juz nowszego typu i problem z glowy.

Kolejna sprawa to silnik. Nie wiem na jaki kolega sie zdecyduje. Ja mialem akurat V6... Co do silnikow sa one produkcji Mazdy i w 100% bezwaryjne jesli sie o nie dba. W V6 na zimnym dopuszczalne jest minimalne stukanie popychaczy na zimnym silniku... Ciezko znalezc silnik V6, ktory nie ma tej przypadlosci. Trzeba zwrocic uwage na olej w silniku- byle nie byl mineralny.

Co do reszty to wszystko jak w innych autach. Mozna podjechac do mechanika, zeby obejrzal, itd.

Jeszcze kolejna kwestia to gaz... angryfire.gif O ile jest... Jak jest cos innego niz sekwencja to nie warto nawet ogladac tego auta.

Napisano

> No dobra, to jezdzilem tym autkiem, wiec chetnie pomoge...

To ja się podpytam przy okazji: ile średnio pali taki Probe (z silnikiem 2.5 V6)?

Ceny tych aut są śmieszne na dzień dzisiejszy a bajer niesamowity zeby.GIF Ale jeśli pali ponad 10 to dziękuję.

Napisano

> To ja się podpytam przy okazji: ile średnio pali taki Probe (z

> silnikiem 2.5 V6)?

> Ceny tych aut są śmieszne na dzień dzisiejszy a bajer niesamowity

> Ale jeśli pali ponad 10 to dziękuję.

Ty sobie jaja robisz cfaniaczek.gif

Chcesz 2,5 V6 i żeby to paliło poniżej dychy rotfl.gif

Napisano

> To ja się podpytam przy okazji: ile średnio pali taki Probe (z

> silnikiem 2.5 V6)?

> Ceny tych aut są śmieszne na dzień dzisiejszy a bajer niesamowity

> Ale jeśli pali ponad 10 to dziękuję.

Trasa przy 90 i bez klimy 7 litrow noPB98 (na innej nie jezdzilem)... Przy normalnej jezdzie na trasie dla mnie czyli ok 110 i przy wlaczonej klimie nigdy nie przekroczylem 8. W ogole nigdy na trasie nie przekroczylem 8.

Miasto to inna bajka. Tu sie tak nie wykorzysta elastycznosci V-alki... Minimum jakie trzeba liczyc to 11-12 przy zachowaniu zasad eco-drivingu. W zime dochodzilo do 14, max jaki mi w zime wyszedl to 14,5 litra noPb98...

Spalanie przy "wsciekaniu sie" to powyzej 15...

Napisano

> Ty sobie jaja robisz

> Chcesz 2,5 V6 i żeby to paliło poniżej dychy

A właśnie czasami się zdziwić można. Ostatnio szef kupił sobie Mercedesa S, 3.5l benzyna i pali ok. 12 yikes.gif A myślałem, że będzie koło 15.

Oczywiście przy spokojnej jeździe zeby.GIF

Napisano

> A właśnie czasami się zdziwić można. Ostatnio szef kupił sobie

> Mercedesa S, 3.5l benzyna i pali ok. 12 A myślałem, że będzie

> koło 15.

Nie no luuuz, ale jak kupuje się auto z takim silnikiem - to raczej kapelusz "mode on" nie wchodzi w rachubę zlosnik.gif

BTW - tak patrzyłem po ogłoszeniach i się trochę najarałem na probe food.gifzlosnik.gif

> Oczywiście przy spokojnej jeździe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.