Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepustnica SZR (NZ)

Featured Replies

Napisano

W nawiązaniu do krótkiej wymiany zdań z tego wątku zakładam nowy temat, żeby w nim nie śmiecić.

Opiszę Wam swoje obserwacje i może ktoś z Was naprowadzi mnie, co jest nie tak, bo nie bardzo znam okoliczności, w jakich silnik krokowy pracuje i z jaką częstotliwością się porusza.

Więc tak, po raz kolejny rozebrałem przepustnicę (z wkrętarką zajmuje mi to już jakieś 4 minuty 270751858-jezyk.gif) i przyjrzałem się klapce i faktycznie nie domyka się do końca, ale tylko z jednej strony i tak jak oceniał to Kolega Orochimaru szczelina to faktycznie 0,05 mm, czyli najmniejszy listek szczelinomierza brawo.gif Z drugiej strony jednak klapka nie miała szczeliny, a przy domykaniu "wgryzała" się w ściankę. Postanowiłem zaryzykować i ruszyć tą oto magiczną śrubkę, która pełni rolę ogranicznika domknięcia przepustnicy:

280872190-P5250004.JPG

Odkręciłem kombinerkami chwytając za gwint i o dziwo bardzo lekko wykręciła się o jeden zwój gwintu - dalej już nie chciała, więc pozostałem przy tym żeby zobaczyć, co się stanie...

Efekt jest taki, że z obrotów 750 zrobiło się około 900 i silnik równiej pracuje na luzie, skończyły się takie wibracje, że aż cała buda drżała. Ale czasem jednak czuć, że obroty schodzą troszkę niżej na chwilę.

Czy to biorąc pod uwagę to , znaczy, że krokowiec do wymiany? Czyściłem go, ale nic się nie zmieniło.

Jeśli tak, to jakiej firmy warto kupić? Nie znalazłem odpowiedzi w archiwum. Na aukcjach pełno takich za około 30-40 zł, ale to pewnie Hans Pries...

Aha, jeszcze jedno spostrzeżenie, jak wcześniej na luzie włączyłem klimę, to obroty wzrastały na chwilę o około 100 i wracały, a teraz wzrastają o jakieś 500 i po chwili wracają.

Poniżej zdjęcia szczelin po mojej regulacji, teraz z jednej strony jest 0,05 mm, a z drugiej więcej, jakieś 1,5 mm, ale przepustnica chodzi lżej.

Niestety szarpnięcia przy dodaniu gazu po hamowaniu silnikiem nie minęły frown.gif

281341802-P9200006.JPG

post-15760-14352497074869_thumb.jpg

Napisano

Witam . PO pierwsze ogranicznik przepustnicy należy odpowiednio ustawić tzn.cofnąć śrubkę zderzaka do momentu aż będzie szpara pomiędzy nimi , odłączyć wodzik od linki do przepustnicy klepnąć przepustnicą kilka razy i wyregulować zderzak. Wkręcać śrubkę do momentu styku z łapą , a następnie ponownie wkręcić od 1i1/2 do 1i3/4 obrotu i ostawić linkę gazu z luzem . . A co się tyczy szrpania to jak widzę masz gaz który przesterowywuje ECU i w tum problem . Odepnij klemę " - " na noc , pojedz tylko na PB i sprawdź czy jest lepiej . Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.