Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wariujący prędkościomierz i kontrolki

Featured Replies

Napisano

Koledzy pomocy bo nie wiem za co łapać.

Wczoraj wieczorem przychamowałem kapkę ostrzej na światłach i zaświeciła mi sie kontrolka ABS oraz prędkościomierz zaczął tańczyć w zakresie od 0-100km/h. Po prostu strzałka skacze od zera do setki, bez względu na prędkośc jazdy. zauważyłem że ma to jakiś związek z dziurami na drodze. Przy nierównościach podskakuje a na równym duuuużo słabiej. Gdzie w Astrze jest czujnik prędkości, jak go znaleźć i czy w ogóle jest czy też prędkościomierz sterowany jest starą dobra linką. Zresztą w ogóle co robić bo to auto żony i panikuje okropnie.

Napisano

Astra G info o predkosci bierze z czujnika ABS. Sprawdz polaczenie czujnika w bodajze przednim lewym kole.

Napisano
  • Autor

> Astra G info o predkosci bierze z czujnika ABS. Sprawdz polaczenie

> czujnika w bodajze przednim lewym kole.

Zdaje się że do wymiany jest piasta koła. A przy okazji czy można zakupić przewody elektryczne ABSu bo z tymi moimi to ktoś coś już oklejał i kombinował więc wymieniłbym na nowe. Zna ktoś może numer części albo ma ktoś może serwisówkę do Astry-g??

Napisano

> Zdaje się że do wymiany jest piasta koła.

Zanim wymienisz to sprawdź przewód który wchodzi w piaste (nie da się go wyciągnąć ponieważ jest wtopiony na stałe w piaste ale czesto to tam się urywa). Komuś udało się go zlutować. Innym pomagało psiknięcie odpowiednim środkiem do styków. Przeczyść również wtyczkę połączeniową (tzn. wnętrze-styki). Dopiero potem pomyśl o wymianie,bo jest to dosyć spory wydatek ok.300zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.